ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO 2016
6ος γύρος, Άγιοι Θεόδωροι, 21 Νοεμβρίου

Mε τον πιο σκληρό, ίσως, τρόπο χάθηκε το πρωτάθλημα της Ε3 από τον Κίμωνα Καράμπελα και την ομάδα. Ωστόσο η εντυπωσιακή εμφάνιση του Πέτρου Μπίλλη και η νίκη στην κατηγορία Νέων είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα από έναν αγώνα που δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην ιδανική, για Enduro, περιοχή των Αγίων Θεοδώρων έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, με την ομάδα Beta Chachagias να διεκδικεί τον τίτλο στην κατηγορία Ε3. Δυστυχώς ο αγώνας σημαδεύτηκε από την ακύρωση 18 αναβατών που έχασαν έναν Σημείο Ελέγχου Διέλευσης (ΣΕΔ) μέσα στους οποίους ήταν και ο Κίμων Καράμπελας (Beta RR 300). Ο «τοπικός» αναβάτης εμφανίστηκε πιο δυνατός από ποτέ και έσπασε τα χρονόμετρα στις ειδικές διαδρομές έχοντας τους καλύτερους χρόνους όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά και στη Γενική κατάταξη. Η απόδοσή του θα μπορούσε να τον είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του αλλά δυστυχώς τέθηκε εκτός αγώνα χάνοντας το πρωτάθλημα για μόλις πέντε βαθμούς.

Κίμων Καράμπελας: «Παρά τον τραυματισμό που με ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο έτρεξα αλλά έδωσα και τον καλύτερό μου εαυτό και πέτυχα χρόνους που ούτε ο ίδιος δεν περίμενα. Δυστυχώς ένα λάθος στην απλή διαδρομή ήταν αρκετό για εμένα και πολλούς ακόμα συναθλητές μου ώστε να τεθούμε εκτός αγώνα και να χάσω τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα της Ε3»

Την πικρή γεύση από τον αποκλεισμό του Κίμωνα, γλύκανε το νεότερο μέλος της ομάδας, ο Πέτρος Μπίλλης. Ο 23χρονος Γλυκανεριώτης πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Νέων και έγινε ο τρίτος αναβάτης της Beta Chachagias φέτος που γεύεται τη χαρά της νίκης. Αυτός ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσει την κατηγορία πριν ριχτεί στη μάχη της Ε2 από τη νέα χρονιά

Πέτρος Μπίλλης: «Μετά τον αγώνα της Άμφισσας δούλεψα πολύ στις προπονήσεις και επικεντρώθηκα στην οδήγηση στην πίστα όπου υστερούσα. Όσο περισσότερο περνάει ο καιρός, δένω όλο και περισσότερο με το μηχανάκι και στους Αγίους Θεοδώρους κατάφερα να οδηγήσω στο 100% των δυνατοτήτων μου χωρίς λάθη και πτώσεις»

Στην Ε2 ο Γιάννης Τρίγκας (Beta RR 250) τερμάτισε στη δεύτερη θέση του αγώνα και έκλεισε τη χρονιά στην αντίστοιχη θέση ενώ ο Απόστολος Σβιντερίκος (Beta RR 250) εγκατέλειψε λόγω μιας φύσας στα ηλεκτρολογικά της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα να πέσει από την τρίτη στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης. Στο γκρουπ των αναβατών που τέθηκαν εκτός αγώνα ήταν και ο Νάσος Τρίγκας (Beta RR 300) με αποτέλεσμα και αυτός να χάσει μια θέση, πέφτοντας στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξη της Ε3.

Μια χρονιά που ξεκίνησε πολύ δυνατά από τη Beta Chachagias δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς οι εξωαγωνιστικές ατυχίες του Γιάννη και του Νάσου Τρίγκα αλλά και το άδικο φινάλε στην προσπάθεια του Κίμωνα Καράμπελα κράτησαν την ομάδα μακριά από τους στόχους της. Η Beta Chachagias ευχαριστεί όλους τους αναβάτες της και όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2017.

giannis-trigkas-dimitris-vaggelakos

giannis-trigkas-3

giannis-trigkas

kimon-karampelas

nassos-trigkas

paddock

petros-billys-konstantinoudis-giannis

petros-billys

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος