ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΟΔΠ

Το έπαθλο ENDURO SPRINT ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τελείται υπό την άδεια της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑΜ και δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των αγώνων τους ερασιτέχνες αναβάτες της περιοχής μας. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 26 Μαρτίου στο Αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας με αξιοσημείωτη επιτυχία, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 14 Μαΐου στις Αλυκές (Κάτω Αχαΐα) στο AMMOS CLUB. Ένας χώρος ιδανικός, δίπλα στη Θάλασσα, με προϊστορία στην τέλεση αγώνων (scramble) και με ένα club που θεωρείται must για τις καλοκαιρινές αποδράσεις, του οποίου η διεύθυνση παρέχει στήριξη και φιλοξενία στον αγώνα. Ενός αγώνα που ευελπιστεί να συνεχίσει την επιτυχία του προηγούμενου και που απολαμβάνει την στήριξη της Πατραϊκής κοινωνίας.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι φορείς που συνδράμουν τον αγώνα είναι: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στο πρόσωπο του προέδρου Κου ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλ/κός σταθμός ΠΑΤΡΑ TV, ο ραδ/κός σταθμός TOP FM και το περιοδικό μοτοσικλέτας 0-300.

Μεγάλος χορηγός είναι η ‘AXO’ ΕΝΔΥΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ και οι Πατρινές επιχειρήσεις που στηρίζουν τον αγώνα είναι οι: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ‘ΠΡΩΤΟ’, ΡΑΠΤΗΣ ΡΕΚΤΙΦΙΕ, PET SMART CENTER, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΤΟ & SERVICE, ΜΟΤΟ LAND ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ, TEAM EXTREME-ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, MOTO FUN-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ALL TERRAIN TYRES-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ-SERVICE ΕΛΑΣΤΙΚΑ, 2ΤΡΟΧΟ-ΛΑΤΣΑΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΝΔΥΣΗ, ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΚΑΜΙΣΗΣ ΟΠΤΙΚΑ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

Ο Α.Ο.Δ.Π. ευχαριστεί θερμά όλους τους παραπάνω και καλεί όλους τους φίλους της μοτοσικλέτας να παρακολουθήσουν η και να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα.

ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγωνιζόμενοι ξεκινούν ένας ένας την διαδρομή η οποία είναι κυκλική σηματοδοτημένη – κορδελιασμένη μήκους 2-5 χιλιομέτρων. Θα περιλαμβάνει ‘φλατ’ κομμάτια αλλά και enduro περάσματα τέτοιας δυσκολίας που να μπορούν να περάσουν οι μοτοσικλέτες όλων των κατηγοριών. Κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει δύο η τρία σκέλη ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το άθροισμα του χρόνου σε κάθε σκέλος θα καθορίζει την κατάταξη του κάθε αγωνιζόμενου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έναρξη συμμετοχών: την Δευτέρα πριν την Κυριακή του αγώνα.
Γραμματεία – Τεχνικός Έλεγχος: 08:00 – 09:45
Εκκίνηση πρώτου αναβάτη: 10:15
Με το τέλος του πρώτου σκέλους 15 λεπτά διακοπή.
Δεύτερο (η και τρίτο) σκέλος
Απονομή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ψευδοεντούρο (όπως τα ορίζει η κάθε εταιρεία) ανεξαρτήτου κυβισμού.
Δίχρονα έως 200cc
Δίχρονα open πάνω από 201cc
Τετράχρονα ως 350cc
Τετράχρονα open πάνω από 351cc
On-off με φαίρινγκ από 400cc και πάνω.
Professional (αναβάτες που κατέλαβαν μέχρι και τρίτη θέση, στο τέλος του κάθε χρόνου, σε κύπελλο η πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατηγορία ανεξάρτητη από την μοτοσικλέτα του αναβάτη)

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ
Για αναβάτες με ετήσια λισάνς της ΕΛΠΑ 20 ευρώ (10 για το παράβολο της ΕΛΠΑ και 10 για τον οργανωτή)
Για αναβάτες χωρίς ετήσια λισάνς της ΕΛΠΑ 35 ευρώ (15 για ημερήσια λισάνς, 10 για το παράβολο της ΕΛΠΑ και 10 για τον οργανωτή)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα γραφεία του ΑΟΔΠ Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή
Στο www.aodp.gr
Στο info@aodp.gr
Στο τηλέφωνο 6977 449275 (Δώσης Γρηγόρης – Πρόεδρος ομίλου)
Στην γραμματεία του αγώνα

Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής