Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινα στο Red Bull X-Fighters, όταν χιλιάδες θεατές, είδαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου στη Μαδρίτη, την αγωνιστική μοτοσικλέτα του Marc Coma, KTM Rally 450, βάρους 140 kg να κάνει backflip!

Ο τρεις φορές νικητής του Dakar, Ισπανός Marc Coma ο οποίος κέρδισε το 2006, 2009 και το 2011, έχει συναντηθεί στο παρελθόν με τους αναβάτες FMX και έχει δοκιμάσει να κάνει μερικά εναέρια freestyle κόλπα στην έρημο, κοντά στο Dubai. Αυτή τη φορά, δάνεισε τη μοτοσικλέτα του στον Βέλγο Gilles De Jong, ο οποίος ύστερα από δύο μήνες εντατικής προπόνησης σε foam pit, έκανε ένα back flip με απόλυτη επιτυχία.

Μετά την άψογη προσγείωση του Gilles και της μοτοσικλέτας βάρους 140 κιλών, ο Marc ήταν ο πρώτος που του έδωσε συγχαρητήρια, με τους θεατές να ζητοκραυγάζουν ενθουσιασμένοι. Τελικό αποτέλεσμα: αναβάτης και μοτοσικλέτα σε 100% άριστη κατάσταση!

Marc Coma: “Οφείλω να παραδεχτώ τον Gilles. Ούτε στα πιο άγρια όνειρα μου δεν θα το επιχειρούσα αυτό! Είμαι χαρούμενος που η μοτοσικλέτα μου είναι σε άριστη κατάσταση.”

Gilles De Jong: “Δεν υπάρχει σύγκριση με τις FMX μοτοσικλέτες. Με το ΚΤΜ 450 Rally πρέπει να δουλέψεις πολύ πιο σκληρά για να έχεις καλά αποτελέσματα. Ο Marc με βοήθησε πολύ στην προετοιμασία μου. Μου έδειξε στο Dubai τον Απρίλη ότι ήταν εφικτό να κάνω freestyle κόλπα με τη μοτοσικλέτα Rally. Ήταν μεγάλο το στοίχημα να κάνω backflip με το ΚΤΜ 450 Rally!”