Η νέα αγωνιστική ομάδα για την Husqvarna συνεχίζει επιτυχημένα για μια ακόμη χρονιά, κρατώντας τον Pela Renet τον φετινό πρωταθλητή στην κατηγορία Ε2, αλλά και τους νεαρούς Mathias Bellino (E3) και Jamie McCanney (E1). Η προσθήκη θα είναι για το 2015 μόνο ο Daniel McCanney ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία Junior. Δεν συνεχίζουν οι Joakim Ljunggren, Loic Larrieu και Thomas Oldrati.

O Γάλλος Pela Renet θα συνεχίσει στην κατηγορία Ε2 με μια FE 450, προσπαθώντας να διατηρήσει τα σκήπτρα στην κατηγορία όπου φέτος κέρδισε οκτώ νίκες και βρέθηκε στο βάθρο σε κάθε αγώνα. Ο Renet θα αγωνιστεί στο φετινό Enduropale du Touquet.

O Daniel McCanney μετά το πρωτάθλημα Junior με την Beta Boano μετακομίζει στην Husqvarna όπου το 2015 θα συμμετέχει στην κατηγορία Ε1 όπου θα προσπαθήσει να ανεβάσει το επίπεδό του. Θα αγωνιστεί με μια τετράχρονη FE 250. Θα συμμετέχει και σε ορισμένους αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Super Enduro.

Ο Mathias Bellino είναι η μοναδική συμμετοχή της Husqvarna στην κατηγορία Ε3 μετά την απουσία του Ljunggren και του Oriol Mena παλαιότερα. Στην κατηγορία Junior ο Jamie McCanney θα είναι η παρουσία της εταιρείας με στόχο την διάκριση.

Η Husqvarna συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Superenduro με τους Graham Jarvis και Alfredo Gomez οι οποίοι θα συμμετέχουν επίσης σε αγώνες extreme enduro το 2015.

H αλήθεια είναι πως η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna μικραίνει και αυτό θα είναι αντίκτυπο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro. Είναι μια απόφαση που είχε παρθεί νωρίς το 2014 ανάμεσα σε πολλές εταιρείες, δείχνοντας πως κάτι δεν πάει καλά οργανωτικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την εργοστασιακή ομάδα Huhsqvarna θα δούμε από κοντά και το 2015 στις Σέρρες στον Ελληνικό αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro.

83964_misc_Husqvarna_Enduro_Team_