Οι Βέλγοι με μπροστάρηδες τους Strijbos και Van Horebeek βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου στο φετινό motocross των εθνών που διοργανώνεται στην Λετονιά. O Kevin Strijbos κέρδισε τον αγώνα κατάταξης της κατηγορίας Open. Γαλλία και Αγγλία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Για τους Γάλλους ο Gaultier Paulin κέρδισε τον αγώνα MXGP ενώ στην μικρή κατηγορία MX2 την νίκη πήρε ο Tony Cairoli που αγωνίζεται με μικρότερη μοτοσυκλέτα 250cc στο φετινό motocross των εθνών.

Η Ελλάδα με τους Κουζή, Τουρατζίδη και Κοντολέτα τερμάτισε στην 28η θέση και θα αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα B-Final. Κουζής και Τουρατζίδης τεμράτισαν στην 26η θέση αντίστοιχα στους αγώνες κατάταξης μετρώντας στο τελικό απολογισμό της Ελλάδας.

Μεγάλοι άτυχοι οι Αμερικανοί καθώς ο Tomac είχε πτώση στην εκκίνηση και τερμάτισε στην όγδοη θέση στην κατηγορία MXGP, ενώ ο Jeremy Martion μετά από πτώση εκγατέλειψε τον αγώνα αλλά οι άνθρωποι της ομάδας δήλωσαν πως θα αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή. O Ryan Dungey με τρίτη θέση στο δικό του σκέλος έφερε την ομάδα των ΗΠΑ στην όγδοη θέση (είναι η σειρά επιλογής στην μπάρα.

Οι αγώνες αύριο Κυριακή ξεκινούν με τον αγώνα B-Final στις 11:00, τον πρώτο αγώνα MXoN Race 1 (MXGP+MX2) 13:08; MXoN Race 2 (MX2+Open) 14:38; MXoN Race 3 (MXGP+Open) 16:08.

mxon12-sat-start mxon14-sat-cairoli mxon14-sat-paulin mxon14-sat-strijbos