Στο St Louis ο R.Carmichael αποδέχτηκε την νίκη δώρο που του έκαναν οι  J.Stewart και C.Reed με την πτώση τους, κερδίζοντας έτσι τον τρίτο του φετινό αγώνα. Επιτέλους ο B.Townley δεν είχε προβλήματα, δεν αντιμετώπισε κανένα τραυματισμό και η τύχη ήταν αυτή την φορά με το μέρος του κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα επί αμερικανικού εδάφους.

Supercross Class
Ο Chad Reed ήταν αυτός που πήρε για άλλον ένα αγώνα την εκκίνηση, με τον James Stewart να τον ακολουθεί. Στον πρώτο γύρο ο Stewart έκανε την κίνηση του στον Reed αλλά ήταν παραπάνω από όσο έπρεπε επιθετικός, με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο οδηγοί στο έδαφος. Ο Ricky Carmichael δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκαν τέσσερις γύροι ώστε να βρεθεί μπροστά και να πάρει την πρωτοπορία από τον Eric Sorby. Ωστόσο ο Reed, που είχε σηκωθεί από την πτώση με τον Stewart, κατάφερε δύο γύρους μετά να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση. Από τελευταίος που ξεκίνησε μετά την πτώση του,  ο Stewart έβαλε το κεφάλι κάτω έπιασε τον Reed στον ενδέκατο γύρο, και τον πέρασε στον αμέσως επόμενο. Μπροστά ο Carmichael δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη που όπως δήλωσε ευνοήθηκε πολύ από την πτώση του δεύτερου Stewart με τον τρίτο Reed. Την τέταρτη θέση καπάρωσε ο Kevin Windham που δεν είχε καλή εκκίνηση και δεν βρίσκεται στον παλιό καλό εαυτό του. Από την άλλη ο πέμπτος Natham Ramsey είχε πάρα πολύ καλή εκκίνηση και έφτασε σε κάποιο σημείο του αγώνα να είναι δεύτερος πίσω από τον RC. Την εξάδα έκλεισε ο David Vuillemin που το πανηγύρισε μιας και είχε καιρό να τερματίσει εκεί.

Αποτελέσματα St.Louis Supercross Class
1. Ricky Carmichael  Suzuki
2. James Stewart  Kawasaki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Kevin Windham  Honda
5. Nathan Ramsey  Yamaha
6. David Vuillemin  Honda
7. Paul Carpenter  Kawasaki
8. Heath Voss  Honda
9. Eric Sorby  Kawasaki
10. Cole Siebler  Honda

Supercross Lites
Μετά την Ευρώπη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Ben Townley έκανε καιρό να δει νίκη. Έσπασε το ρόδι στην Αμερική σε αυτόν τον αγώνα, παραμερίζοντας τραυματισμούς και ατυχίες του πρόσφατου παρελθόντος. Μπήκε δυναμικά στον αγώνα από τα δοκιμαστικά, πήρε την εκκίνηση και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Dungey που τον ακολουθούσε με τον Darcy Lange λίγο πιο πίσω. Στον ένατο γύρο ο Dangey προσπάθησε να περάσει τον Townley αλλά είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Από την δεύτερη θέση ο Lange δύο γύρους πριν τον τερματισμό επιχείρησε με επιτυχία να περάσει τον Townley, αλλά ένα γύρο μετά είχε μια πτώση που τον έριξε στην έκτη θέση. Την πρώτη του νίκη επί αμερικανικού εδάφους πήρε ο Townley, όπου σίγουρα θα έρθουν κι άλλες, ίσως και ένας τίτλος μετά το λάθος του Dangey. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Ryan Morais που με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλά αγώνα έκανε και ο τρίτος Matt Georke που δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να ανέβει θέσεις και να ανταμειφθεί με πολύτιμους βαθμούς. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά φέτος για τον Mike Alessi, αν και ξεκίνησε πολύ καλά και σε αυτόν τον αγώνα όπως και στον προηγούμενο, το καλύτερο του αποτέλεσμα  ήταν η τέταρτη θέση εδώ. Πέμπτος τερμάτισε ο Broc Tickle με έκτο τον Lange.

Αποτελέσματα St.Louis Supercross Lites Ανατολής
1. Ben Townley  Kawasaki
2. Ryan Morais  Yamaha
3. Matt Goerke  Yamaha
4. Mike Alessi  KTM
5. Broc Tickle  Yamaha
6. Darcy Lange  Kawasaki
7. Jeff Alessi  KTM
8. Ryan Sipes  Honda
9. Zach Osborne  KTM
10. Justin Brayton  Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  210
2. Chad Reed  191
3. Timmy Ferry  149
4. Kevin Windham  Honda, 137
5. Ricky Carmichael  Suzuki, 116
6. Michael Byrne  114
7. Heath Voss  107
8. Ivan Tedesco  103
9. David Vuillemin  101
10. Travis Preston  97

ΑΜΑ Supecross Lites Ανατολής
1. Ryan Morais  40
2. Matt Goerke  40
3. Darcy Lange  37
4. Ryan Dungey  28
5. Justin Brayton  26
6. Zach Osborne  26
7. Ben Townley  25
8. Ryan Sipes  25
9. Jeff Alessi  22
10.Mike Alessi  18

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  172
2. Jason Lawrence  135
3. Jake Weimer  103
4. Christopher Gosselaar  97
5. Josh Grant  92
6. Josh Hill  88
7. Josh Hansen  87
8. Matthew Lemoine  86
9. Troy Adams  71
10. Kyle Cunningham  66

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  254
2. Chad Reed  236
3. Timmy Ferry  186
4. Ricky Carmichael 163
5. David Vuillemin 144
6. Heath Voss  137
7. Michael Byrne  127
8. Travis Preston  122
9. Paul Carpenter  119
10. Ivan Tedesco  112

Φωτογραφίες: ΑΜΑ  – SXGP