Η δεύτερη μέρα του BP Ultimate Athens Supercross 2008, ήταν εξίσου συναρπαστική με την πρώτη. Ο κόσμος, σχεδόν, γέμισε και πάλι το ΣΕΦ και συμμετείχε ενεργά σε όλη την διάρκεια του αγώνα παρά το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ξανά λόγο της πολύ δυνατής μουσικής – μικροφωνικής. Η ροή του προγράμματος κύλησε στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά που πάντως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την διάρκεια του.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Mike Brown μονοπώλησε τόσο στο Riders Challenge ξανά, όσο και στον μεγάλο τελικό, αφήνοντας πίσω το χθεσινό πρόβλημα του σπασμένου κάρτερ μετά την σύγκρουση του στην πρώτη στροφή. Όμορφο αγώνα είχαμε και αυτήν την φορά στους αγώνες Junior όπου σωστά αποφάσισε η οργάνωση να τους ξεκινήσει από φέτος στην θέση του baby-cross, ώστε η γενιά που ακολουθεί να έχει αποκτήσει εμπειρία supercross αγώνων. Νικητής στην Junior ήταν και τις δύο ημέρες ο Γιάννης Μόσιος. Φυσικά το freestyle motocross και το BMX show έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στο BP Ultimate Athens Supercross 2008.

Ο Τελικός
Ο Mike Brown (Honda #4) μπήκε αποφασισμένος σε αυτόν τον τελικό ώστε να μην του συμβεί τίποτα λιγότερο από την νίκη. Πήρε την εκκίνηση και πίεσε χαμηλά το γυρολόγιο του καταφέρνοντας να απομακρυνθεί από τους διώκτες του Joaquim Rodrigues (KTM #16) και Florent Richier (Kawasaki #7) που έδιναν την μάχη για την δεύτερη θέση. Στον τέταρτο γύρο όμως ο νικητής του Σαββάτου Rodrigues, βρήκε καλύτερες γραμμές, απαλλάχτηκε από τον Richier και άρχισε να πιέζει τον πρωτοπόρο. Με την σειρά του ο Brown αναγκάστηκε να δοκιμάσει καινούργια πράγματα μέσα στην πίστα με αποτέλεσμα να είναι ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να βγάλει το τριπλό άλμα των pits(στον αγώνα). Αυτό του έδωσε το πλεονέκτημα που χρειαζόταν ώστε να απαλλαγεί μια και καλή από τον Rodrigues.

Από εκεί και μετά ο Αμερικάνος οδηγός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα καταφέρνοντας να κυριαρχήσει και στον μεγάλο τελικό. Η πίεση του Richier επανήλθε προς το τέλος του αγώνα στον Rodrigues αλλά ο Πορτογάλος οδηγός κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Richier που επιχείρησε  πολλά block pass στον τελικό και όχι μόνο, με τέταρτο τον Cyrille Coulon (Suzuki #19) που κινήθηκε σε αυτήν την θέση σε όλο τον αγώνα. Οι κακές εκκινήσεις των οδηγών της Yamaha δεν επέτρεψαν στον πέμπτο Fabien Izoird (Yamaha  #11) και τον έκτο Jean Sebastian Roy (Yamaha #8) για κάτι καλύτερο. Από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Κουζής ήταν και πάλι ο καλύτερος, παρά την κακή του εκκίνηση.