Ο φετινός Supercross θεσμός της χώρας μας χαρακτηρίστηκε περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές ως “show”. Με αέρα παγκοσμίου, καθώς τόσο ο Aμερικάνος πρωταθλητής Mike Brown που αγωνίζεται στην ΜΧ1 αλλά και Joaquim Rodrigues που αγωνίζεται στην ΜΧ2, ανέβασαν τον συναγωνισμό και το θέαμα σε άλλα επίπεδα.

Η καλή διαφήμιση του αγώνα και τα μεγάλα ονόματα που αναφέραμε πιο πάνω προσέλκυσαν πολύ κόσμο που σχεδόν γέμισε το ΣΕΦ. Τόσο κόσμο το Σάββατο είχαμε πολύ καιρό να δούμε και μάλιστα κόσμος που συμμετείχε δυνατά στην ροή του προγράμματος. Δυνατά όμως ήταν και τα ηχητικά του σταδίου που κάλυπταν τις ιαχές του κόσμου και μας ξεκούφαναν στην δημοσιογραφική κερκίδα. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πέρσι και ελπίζουμε τουλάχιστον την Κυριακή να μπορέσουμε να ακούσουμε τον κόσμο (που φέτος είχε έρθει οργανωμένος με κόρνες και φασαριόζικα μοτέρ).

Η διοργανώτρια Lamarco, προσπάθησε φέτος να αλλάξει το πρόγραμμα του BP Ultimate Athens Supercross προσθέτοντας ένα νέο αγώνισμα το επονομαζόμενο Riders Challenge. Ένα αγώνισμα λίγων γύρων όπου οι οδηγοί προκρίνονταν και αποκλείονταν μέχρι που έμεναν μόνο δύο, οι οποίοι διεκδικούσαν 800 ευρώ σε μονομαχία τεσσάρων γύρων. Το αγώνισμα κέρδισε ο Mike Brown έχοντας αντίπαλο τον Joaquim Rodrigues όπου μετά το show των τριών φιλικών γύρων, έδωσαν την μάχη για τα λεφτά στον τελευταίο. Πολύ καλό ήταν και φέτος το freestyle show με I τους Stefano Minguzzi και Remi Bizouard αλλά και τους δικούς μας τον Θανάση Αλεξά, τον Κυριάκο Σταμπουλόπουλο και τον Νώντα Λογοθέτη να ξεσηκώνουν τα πλήθη. Παράπλευρα happenings, BMX show, κληρώσεις ποδηλάτων και άλλα συμπλήρωσαν το πρόγραμμα που κύλησε χρονικά πολύ καλύτερα από τις περασμένες χρονιές.

Ο Τελικός
Η δεκατριάδα του τελικού, ξεχύθηκε στην πίστα μετά την πτώση της μπάρας, με τον Joaquim Rodrigues (KTM #17) να παίρνει την εκκίνηση αλλά αμέσως μετά την πρώτη στροφή να έχει μια πτώση μπλοκάροντας αρκετούς οδηγούς. Έτσι στην πρωτοπορία του αγώνα βρέθηκε ο Cyrile Coulon (Suzuki #19) με τους Αλέξη Παπανικολάκη (Kawasaki #2) και Jean Sebastian Roy (Yamaha #8) να τον ακολουθούν. Ο Mike Brown (Honda #4) ξεπέρασε γρήγορα τις πτώσεις της εκκίνησης, έφτασε τον Coulon και άρχισε να τον πιέζει για την πρώτη θέση. Στον τέταρτο γύρο ο Coulon έχασε τον ρυθμό του στην αρχή της ευθείας των δύο τριπλών αλμάτων με αποτέλεσμα ο Brown να το εκμεταλλευτεί και να τον περάσει. Όμως δύο γύρους μετά ο Brown εγκατέλειψε πιθανότατα από μηχανική βλάβη και ο Coulon βρέθηκε ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα έχοντας κοντά πίσω του τον Fabien Izoird (Yamaha #11) και τον Florent Richier (Kawasaki #7). Μετά από αρκετές μάχες των τριών, ο Izoird πήρε και κράτησε την πρώτη θέση δημιουργώντας διαφορά από τον δεύτερο Richier ενώ ο Coulon έμεινε από δυνάμεις. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η πρώτη θέση είχε ξεκαθαρίσει, ο Izoird συγκρούστηκε σε ντουμπλάρισμα με τον Στέλιο Γαλατιανό (Honda #103) καθυστέρησε αρκετά, χάνοντας αρκετές θέσεις. Απρόσμενα και πάλι, στην πρώτη θέση βρέθηκε αυτήν την φορά ο Richier που όμως έδινε μάχη με τον Rodrigues. Δύο γύρους πριν τον τερματισμό, ο Rodrigues πέρασε τον Richier και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας την πρώτη μέρα του BP Ultimate Athens Supercross 2008. Δεύτερος τερμάτισε ο “show man” Richier που σε κάθε αγώνα προκριματικό ή τελικό έκανε freestyle κόλπα σε κάθε πέρασμα του από το τραπέζι του τερματισμού. Παρά τις πτώσεις του από κούραση ο Coulon κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Raphael Beauduin (Honda #14) που έκανε ένα σταθερό αγώνα. Ο άτυχος της ημέρας Izoird, κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση, με έκτο τον Marco Stallman (TM #16) που κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον έβδομο Παναγιώτη Κουζή (Yamaha #88). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καλύτερος Έλληνας το Σάββατο αναδείχτηκε ο Κουζής δίνοντας αρκετές μάχες μετά την κακή του εκκίνηση.

Αποτελέσματα Τελικού
1. Joaquim Rodrigues ΚΤΜ
2. Florent Richier Kawasaki
3. Cyrile Coulon Suzuki
4. Fabien Izoird Yamaha
5. Raphael Beauduin Honda
6. Marco Stallman TM
7. Παναγιώτης Κουζής Yamaha
8. Γιώργος Ηλιόπουλος Husqvarna
9. Στέλιος Γαλατιανός Honda
10. Eliko Ohana Suzuki