Ο πέμπτος αγώνας του πρωταθλήματος AMA SX που πραγματοποιήθηκε για τρίτη και τελευταία φορά φέτος στο Anaheim, ανέδειξε νικητές τον Chad Reed στην SX Class και τον Jason Lawrence στην Lites. Ήταν οι ίδιοι νικητές του προηγούμενου αγώνα στο San Francisco.

Supercross Class
Την πρώτη του εκκίνηση φέτος πήρε ο Chad Reed,κρατώντας και την πρωτοπορία του αγώνα. Χωρίς να μπορεί να απομακρυνθεί, πίσω του τον ακολουθούσαν από κοντά ο Kevin Windham με τον David Millsaps και λίγο μετά στην παρέα τους προστέθηκε και ο Tim Ferry. Το μεγάλο πρόβλημα του Reed στο τμήμα της πίστας με τα δύο τριπλά άλματα έδινε πλεονέκτημα στον Windham που επιχειρούσε εκεί να περάσει τον Reed που δεν καθάριζε το δεύτερο τριπλό. Τελικά τον Windham στον όγδοο γύρο τον έπιασε μπροστινό λάστιχο, έκοψε τον ρυθμό του, και αυτή ήταν η ανάσα που χρειάστηκε ο Reed για να απαλλαγεί από την πίεση και να βγάλει και το δεύτερο τριπλό. Από εκεί και μετά γύρο με τον γύρο ο Reed άνοιγε την διαφορά του από τον Millsaps που είχε περάσει δεύτερος, και κατάφερε να κερδίσει και το τρίτο φετινό Anaheim μπαίνοντας στην λίστα με τα λίγα ονόματα που το έχουν καταφέρει αυτό. Άνετα δεύτερος τερμάτισε ο Davi Millsaps που φαίνεται να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό μετά τον περσινό τραυματισμό του ενώ την τρίτη θέση κατάλαβε ο Ferry. Παρά το σκασμένο ελαστικό, ο Windham πάλεψε μέχρι και τον τερματισμό για την τέταρτη θέση με τον πέμπτο Andrew Short. Με αυτήν την μαχητικότητα του βετεράνου Windham, η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μάλλον είναι καπαρωμένη. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Mike Alessi που σχετικά είχε καλή εκκίνηση και κρατήθηκε στην πρώτη εξάδα σε όλο τον αγώνα.

Αποτελέσματα Anaheim III, Supercross Class
1 Chad Reed Yamaha YZ450F
2 David D Millsaps Honda CRF450R
3 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
4 Kevin W Windham Honda CRF450R
5 Andrew T Short Honda CRF450R
6 Mike A Alessi Suzuki RM-Z450
7 Nathan Ramsey Yamaha YZ450F
8 Nicholas A Wey KTM 450SX
9 Troy K Adams Honda CRF450R
10 Manuel Rivas Gomez Kawasaki KX450F

Lites Δύσης
O Austin Stroupe πήρε την δεύτερη φετινή του εκκίνηση χωρίς όμως να καταφέρει να κρατήσει την πρωτοπορία καθώς ο Jason Lawrence που τον καταδίωκε τέθηκε επί κεφαλής, μόλις στον πρώτο γύρο. Οι δύο πρωτοπόροι χωρίς να απειληθούν και να απειλήσουν κινήθηκαν σε σταθερή κοντινή απόσταση μεταξύ τους μέχρι και τον τερματισμό. Ο νικητής Lawrence κατέκτησε με αυτόν τον τρόπο την δεύτερη σερί νίκη του και ο δεύτερος Stroupe το δεύτερο φετινό του βάθρο. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση, στην αρχή ο Kyle Cunningham με τον Billy Laninovich πάλεψαν σκληρά ενώ στον έκτο γύρο ο Bret Metcalfe κατάφερε να περάσει και τους δύο και να κρατηθεί στην δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό, παρά την πίεση του τέταρτου Laninovich. Ο μεγάλος χαμένος αυτής της μάχης ο Cunningham, τερμάτισε πέμπτος αρκετά μπροστά από τον έκτο Thomas Hahn. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Dungey η πτώση του στην εκκίνηση και λίγο μετά στα σαμαράκια της πίστας, τον περιόρισαν από την έβδομη θέση που είχε φτάσει κάποια στιγμή, στην ενδέκατη τελικά

Αποτελέσματα Anaheim III, Lites Δύσης
1  Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
2 Austin L Stroupe Kawasaki KX250F
3 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
4 Billy R Laninovich KTM 250SXF
5 Kyle B Cunningham Honda CRF250R
6 Thomas K Hahn Kawasaki KX250F
7 Justin D Brayton KTM 250SXF
8 Dan Reardon Honda CRF250R
9 Robert S Kiniry Honda CRF250R
10 Gavin L Gracyk Honda CRF250R

Βαθμολογίες
Supercross Class
1 C. Reed 122
2 K. Windham 96
3 T. Ferry 77
4 M. Alessi 69
5 A. Short 67
6 D. Millsaps 65
7 N. Ramsey 57
8 I. Tedesco 53
9 N. Wey 53
10 J. Hill 49

Lites Δύσης
1 R. Dungey 96
2 J. Lawrence 88
3 D. Reardon 80
4 B. Metcalfe 78
5 A. Stroupe 74
6 T. Hahn 70
7 J. Brayton 69
8 B. Hepler 59
9 G. Gracyk 53
10 K. Cunningham 47

Επόμενος αγώνας 9/2/2008 San Diego CA.
Φωτογραφίες: SXGP(Tony Scavo)

Ακολουθεί video από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της SX Class.