Στο Νewcastle της Αυστραλίας ξεκίνησε αυτό το σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Super X. Μπροστά σε 12.500 θεατές ο C.Reed κέρδισε τον πρώτο αγώνα για το 2010 με την ομάδα της Honda Vodafone. O Αυστραλός ενδέχεται να μην συμμετάσχει στους υπόλοιπους αγώνες λόγω απουσίας του στην Αμερική για την αναζήτηση μίας ομάδας για το ΑΜΑ 2011.

Ανάμεσα στους Αυστραλούς αθλητές αγωνίζονται και οι Αμερικανοί Josh Hansen, Justin Brayton και Mike Alessi. Η Pro Circuit Kawasaki απέσυρε τελευταία στιγμή την συμμετοχή του R.Villopoto στο Super X για την σίγουρη ανάρρωση του αθλητή εν όψη του πρώτου αγώνα AMA Supercross για το 2011.

Στο πρώτο 12 λεπτό σκέλος του αγώνα ο τοπικός D.Reardon πήρε το holeshot κυνηγημένος από τους J.Hansen και C.Reed. Ένα λάθος του Hansen έδωσε την ευκαιρία στον Reed να περάσει δεύτερος βάζοντας στόχο τον Reardon που οδηγούσε το σκέλος. Στα μέσα του αγώνα ο Reed προσπέρασε τον Reardon και ο Αυστραλός δεν χρειάστηκε να ξανακοιτάξει πίσω. Παράλληλα στην δεύτερη θέση είχε περάσει ο Hansen ο οποίος προσπάθησε να φτάσει τον Reed αλλά δεν τα κατάφερε. Ο D.Reardon πήρε την τρίτη θέση και ο J.Marmont την τέταρτη. Ο Αμερικανός J.Brayton είχε μία έξοδο στην πρώτη στροφή του αγώνα όμως με ταχύτατο ρυθμό κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Στο δεύτερο σκέλος ο C.Anderson κέρδισε το holeshot αλλά ο Reed ήταν αυτός που προηγήθηκε από νωρίς, με δεύτερο τον Brayton και τρίτο τον Reardon. Στον πέμπτο γύρο ο Hansen προσπέρασε τον Reardon για την τρίτη θέση. Οι οδηγοί παρέμειναν σε αυτές τις θέσεις μέχρι την καρό σημαία. Έτσι στην πρεμιέρα του Super X ο Αυστραλός C.Reed κέρδισε την πρώτη θέση με τους Αμερικανούς J.Brayton και J.Hansen να συμπληρώνουν το βάθρο.Στην κατηγορία Lites την πρώτη θέση πήρε ο P.J Larsen με δεύτερο τον M.Moss και τρίτο τον R.Marmont.

C.Reed #1

Αποτελέσματα Open:
1.  Chad REED – TeamVodafone: 50
2.  Josh HANSEN – Monster Energy Pro Circuit Kawasaki: 42
3.  Justin BRAYTON – Muscle Milk / Toyota JGRMX: 38
4.  Daniel REARDON – Cougar Bourbon Honda Thor Racing:38
5.  Jay MARMONT – CDR Rockstar Yamaha: 34
6.  Tye SIMMONDS – JDR Motorex KTM: 27
7.  Todd WATERS – Cougar Bourbon Thor Honda:27
8.  Daniel McCOY – Coastal KTM Motorex Team:27
9.  Jake MOSS – Team Rockstar Motul Suzuki:27
10. Craig ANDERSON – Berry Sweet / Pro Grip

Αποτελέσματα Lites:
1.  P J LARSEN – JDR Motorex KTM: 25
2.  Matt MOSS – Team Rockstar Motul Suzuki: 22
3.  Ryan MARMONT – JDR Motorex KTM: 20
4.  Kade MOSIG – Cougar Bourbon Honda Thor: 18
5.  Lawson BOPPING – Team Rockstar Motul Suzuki: 16
6.  Cody MACKIE – Kawasaki Racing Team Cool Air Conditioning:15
7.  Harley QUINLAN – Yamaha: 14
8.  Luke GEORGE – Monster Energy Kawasaki:12
9.  Luke STYKE – AXO / Oakley / Shark / Galvin Construction: 11
10. Kirk GIBBS – Serco Yamaha