Η σημερινή ημέρα υποδέχθηκε με βροχή τους αθλητές καθώς ξεκίνησαν από την πόλη Cordoba me 18 βαθμούς για να τερματίσουν μετά από 626 χλμ (294 χλμ ειδικής διαδρομής) στην πόλη La Rioja με 35 βαθμούς κελσίου. Νικητής της σημερινής ημέρας ο Γάλλος David Fretigne σημαιοφόρος της Yamaha φέτος αλλά και τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας την όγδοη νίκη του σε αγώνες Rally Dakar. Με διαφορά 43 δευτερολέπτων ο επίσης Γάλλος David Casteu (Sherco) συνεχίζει την καλή του παρουσία στον αγώνα τερματίζοντας δεύτερος.

Στην τρίτη θέση ο Marc Coma (KTM) με διαφορά 1 λεπτό 8 δευτερόλεπτα, δεν χάρηκε ιδιαίτερα καθώς η εξέταση των GPS έδειξε υπερβολική ταχύτητα του Ισπανού κατά την διέλευση από χωριό την χθεσινή ημέρα με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή χρόνου 22 λεπτών και να υποχωρήσει στην 14 θέση της γενικής.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο David Casteau του Cyril Despres με 3 λεπτά 10 δευτερόλεπτα ενώ τρίτος μετά την σημερινή του νίκη ανέβηκε ο David Fretigne. Αύριο οι αθλητές θα πατήσουν την πρώτη άμμο της ερήμου Atakama.

Αποτελέσματα 3ης ημέρας
1. David Fretagne, France, Yamaha
2. David Casteu, France, Sherco
3. Marc Coma, Spain, KTM
4. Cyril Despres, Andorra, KTM,
5. Luca Manca, Italy, KTM

Γενική κατάταξη μετά από 3 ημέρες
1. David Casteu, France, Sherco
2. Cyril Despres, Andorra, KTM (at 2’10)
3. David Fretagne, France, Yamaha
4. Luca Manca, Italy, KTM
5. Jordi Viladoms Spain, KTM

David Fretigne πάνω σε ένα Yamaha 450cc

David Fretigne πάνω σε ένα Yamaha 450cc

 

Η επόμενη ημέρα παρακάτω…

dakar2010-day3route-550