Νέος αγώνας Rally από την ASO στην κεντρική Ευρώπη

H ASO μετά την ακύρωση του Rally Dakar ανακοίνωσε σήμερα την διεξαγωγή ενός Ευρωπαικού αγώνα Rally που ξεκινάει στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, περνάει στη Ρουμανία και τερματίζει ξανά στην Ουγγαρία στη λίμνη Balaton. Ο αγώνας είναι επταήμερος και θα γίνει 20 έως 26 Απριλίου.

Ο χαρακτήρα του αγώνα έχει διαφορετική μορφολογία με συχνές αλλαγές στο έδαφος, ενώ από τα 3000 συνολικά χιλιόμετρα τα μισά από αυτά θα είναι ειδικές διαδρομές. Οι συμμετοχές ξεκινούν στις 11 Φεβρουαρίου. Χαμηλό δικαίωμα συμμετοχής (300 ευρώ) έχουν όλοι όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Rally Dakar 2008 ενώ για τους υπόλοιπους το κόστος θα είναι 3000 ευρώ για μοτοσυκλέτα, 5000 ευρώ για αυτοκίνητα και 7000 ευρώ για φορτηγά. Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι εταιρείες BMW, Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser και KTM.

Η ASO σχεδίαζε τους αγώνες Dakar Series πολύ καιρό πριν και είχε πρόθεση να τους διοργανώσει το 2009, αλλά λόγω της ακύρωσης του φετινού αγώνα Rally Dakar, ο πρώτος αγώνας του Dakar Series θα διοργανωθεί νωρίτερα κατά ένα χρόνο.

Από την KTM μαθαίνουμε πως υπάρχει η πιθανότητα να διοργανωθεί και ένας αντίστοιχος αγώνας στην Πορτογαλία και την Ισπανία τον Σεπτέμβριο, προπομπός για το Rally Dakar 2009.

Επίσημη ιστοσελίδα www.centraleuroperally.com