ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM SEE

Διπλό loop-tht-loop με ένα KTM 250 SX-F μπροστά σε ζωντανό κοινό

Η θρασύτατη ομάδα Top Gear Live Stunt Team πραγματοποίησε ένα ακόμη σημαντικό Παγκόσμιο Ρεκόρ κάνοντας το πρώτο διπλό loop-the-loop με μοτοσυκλέτα.

Ο τολμηρός άθλος – που ονομάστηκε the Deadly 720+ – ολοκληρώθηκε με επιτυχία με ένα 2013 ΚΤΜ 250 SX-F, ως το αποκορύφωμα του πρώτου από τα εννιά φαντασμαγορικά Top Gear Live shows στο Birmingham NEC (25-28 Οκτωβρίου).

To Deadly 720+ χρειάστηκε ένα ζεύγος από οκτάμετρους ατσάλινους κύκλους όπου ο θαρραλέος stuntman Gary Hoptrough χρησιμοποίησε οδηγώντας επάνω τους το stock KTM 250 SX-F στο οποίο είχε ρυθμίσει μόνο την ανάρτηση ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα.

Μετά την ολοκλήρωση του stunt, ο Managing Director της KTM UK, Shaun Sisterson, είπε: “Απλά απίστευτο! Όταν ακούσαμε για αυτό το εγχείρημα είπαμε ότι θέλαμε να εμπλακούμε. To ‘Ready to Race’ δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν, οι μοτοσυκλέτες της KTM μπαίνουν σε κάθε αγώνα σε όλο τον κόσμο, ποτέ όμως δεν είχαν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο.”

“Εργαστήκαμε εντατικά μαζί με την ομάδα του Top Gear με μερικές μοτοσυκλέτες από τη γκάμα των SX του 2013 και αποφάσισαν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουμε το ελαφρύ και δυνατό 250 SX-F – μια μοτοσυκλέτα που απόλαυσε έναν ακόμη πετυχημένο χρόνο τόσο σε πωλήσεις όσο και σε αγωνιστικές επιτυχίες, πρόσφατα κερδίζοντας το Βρετανικό τίτλο MX2 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2.”

O Jeremy Clarkson ήταν αντίστοιχα εντυπωσιασμένος. Είπε: “Ξεκινήσαμε το Top Gear στην σημερινή του μορφή πριν 10 χρόνια, ως ένα διαφορετικό show για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και ποτέ δεν φανταστήκαμε να κάνουμε Παγκόσμια Ρεκόρ. Για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω ότι ο James, ο Richard κι εγώ το μόνο που κάναμε ήταν ότι ήμασταν στη σκηνή και παρουσιάσαμε τον stunt man που ήταν τόσο τρελός που ήθελε να κάνει διπλή περιστροφή με τη μοτοσυκλέτα. Ήταν όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αγχώδες.”

Για περισσότερες πληροφορίες για την KTM επισκεφθείτε το www.ktm.com ή δείτε τη γκάμα των μοντέλων 2013, που περιλαμβάνει το 250 SX-F.

720-topgear-2 720-topgear-1