Σε Ιταλική κυριαρχία (dominio di italiano) εξελίχθηκε ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross στην Γερμανία. Ο D.Phillipaerts ήταν ο ποιο αποτελεσματικός στην MX1 ενώ ο A.Cairoli κέρδισε και τα δύο σκέλη της ΜΧ2, έκανε το 5 στα 5, διατηρώντας το φετινό αήττητο σε αγώνες.

MX1
Πρώτο σκέλος
Μέσα στην έδρα του ο τοπικός Max Nagl ήθελε να δείξει κάτι από τον καλό φετινό του εαυτό. Πήρε την εκκίνηση και είχε την διάθεση να οδηγήσει τον αγώνα. Οι δύο οδηγοί της Yamaha όμως ήθελαν ακριβώς το ίδιο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Joshua Coppins πέρασε μπροστά με τον Marc deReuver να τον ακολουθεί ενώ τραυματίας στην κλείδα  Nagl (από την Πορτογαλία) επιδόθηκε σε μάχη για την τρίτη θέση με τον team-mate του στην ΚΤΜ, David Phillipaerts. Στον τρίτο γύρο ο Phillipaerts πέρασε τον Nagl που λίγο μετά είχε μια πτώση που τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω. Όσο μπροστά τα δύο Yamaha έλεγχαν τον αγώνα τόσο πίσω τα πράγματα γινόντουσαν αμφίβολα. Ο Steve Ramon με τον Ken de Dycker άρχισαν με τον καυγά που είχαν στήσει να πλησιάζουν τον Phillipaerts που έκανε μοναχικό αγώνα. Στο τέλος ο Coppins πήρε άνετα το σκέλος, με τον pole-man του Σαββάτου de Reuver δεύτερο, που έδειξε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στην κατηγορία ερχόμενος από την ΜΧ2. Αργά αλλά σταθερά ο Ramon ανέβηκε θέσεις και κατάφερε να περάσει λίγο μετά τα μισά του αγώνα τον πέμπτο τελικά Phillipaerts καθώς έχασε και την τέταρτη θέση προς το τέλος του αγώνα από τον πάντα μαχητικό de Dycker. Ξεκινώντας από την δέκατη θέση και εκτός του καλού του ρυθμού ο Kevin Strijbos τερμάτισε έκτος, δημιουργώντας απορία για αυτήν την επίδοση του.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Teutschenthal
1    6 Coppins Joshua  Yamaha
2  14 de Reuver Marc  Yamaha
3  11 Ramon Steve  Suzuki
4   9 de Dycker Ken  Honda
5   19 Philippaerts David  KTM
6     2 Strijbos Kevin  Suzuki
7   13 Crockard Gordon   Honda
8   16 Noble James  Honda
9 101 Nagl Maximilian  KTM
10  8 Priem Manuel  TM

Δεύτερο σκέλος
Το σκέλος των πτώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο. Το σκέλος ξεκίνησε με τον Mike Brown να οδηγεί την κούρσα, όμως ξανά ο Coppins πήρε την πρωτοπορία για να την ξανά γυρίσει στον Brown μετά την πτώση του στον πέμπτο γύρο. Γρήγορα έκανε την κίνηση του για την πρωτοπορία του αγώνα ο de Reuver στον ίδιο γύρο, πέρασε μπροστά αφήνοντας τον Brown να παλεύει με τον Phillipaerts για την δεύτερη θέση. Πιο πίσω οι Ramon και Sebastien Pourcel είχαν την δική τους μάχη ενώ παράλληλα ανέβαιναν θέσεις. Στον δέκατο γύρο ο de Reuver είχε μια πτώση, βάζοντας άδοξο τέλος στην κατάκτηση του πρώτου του GP. Το δώρο πήρε απλόχερα ο Phillipaerts, έσφιξε τα δόντια όταν είδε τους Ramon και S.Pourcel να τον πλησιάζουν, και κατέκτησε πανάξια το πρώτο του σκέλος και τον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα στην πρώτη του χρονιά συμμετοχής σε αυτήν. Πρώτη χρονιά συμμετοχής είναι και για τον S.Pourcel στην μεγάλη κατηγορία, που έδωσε μεγάλη μάχη και την κέρδισε με τον Ramon και πίεσε μέχρι την καρό σημαία τον πρωτοπόρο καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Οι νεοφερμένοι από την ΜΧ2 και σε αυτόν τον αγώνα έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και όπως φαίνεται η ΜΧ1 θα έχει τελείως άλλη όψη στο μέλλον. Μπαστούνια τα βρήκε με τους πιτσιρικάδες ο Ramon, πόνταρε στην καλύτερη αντοχή του προς τέλος του σκέλους αλλά προδόθηκε ακριβώς από αυτήν. Η μάχη με τον S.Pourcel τον εξουθένωσε και τον άφησε στην τρίτη θέση του σκέλους όπου για λίγους μόνο βαθμούς έχασε την κατάκτηση του GP καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Κατά περίεργο τρόπο ο εκκινησάκιας του 2005 Strijbos, έχει μόνο μια καλή εκκίνηση στους πέντε φετινούς αγώνες. Ξεκινώντας από την δωδέκατη θέση αυτή την φορά, πάλεψε σκληρά για να ανέβει, έδωσε μάχη με τον Coppins μετά την πτώση του δεύτερου και κατάφερε στο τέλος του σκέλους να τερματίσει τέταρτος. Ευχάριστη έκπληξη του αγώνα ήταν ο Gordon “crockster” Crockard που τερμάτισε πέμπτος σε αυτό το σκέλος και έβδομος στο πρώτο. Ο Coppins σίγουρα θέλει το πρωτάθλημα αδιαφορώντας για την κυριαρχία. Είδε ότι μετά την πτώση του ότι το σκέλος μύριζε μπαρούτι και προτίμησε να κάνει έναν ασφαλή αγώνα διατηρώντας απλά τον στόχο του βάθρου. Ο στόχος υλοποιήθηκε, τερμάτισε έκτος στο σκέλος τοποθετώντας αυτόματα τον εαυτό του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Teutschenthal
1   19 Philippaerts David KTM
2   90 Pourcel Sebastien Kawasaki
3   11 Ramon Steve Suzuki
4     2 Strijbos Kevin Suzuki
5   13 Crockard Gordon Honda
6     6 Coppins Joshua Yamaha
7     7 Barragan Jonathan KTM
8   14 de Reuver Marc Yamaha
9 211 Mackenzie Billy Kawasaki
10 111 Leok Aigar Yamaha

ΜΧ2
Πρώτο σκέλος
Την εκκίνηση πήρε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Antonio Cairoli και πραγματικά εξαφανίστηκε μπροστά. Πίσω του ο Kenneth Gundersen είχε καλή εκκίνηση και δεν έδειχνε να είναι διατεθειμένος να αφήσει την δεύτερη θέση στον Cristophe Pourcel που τον πίεζε. Η αντίσταση του Gundersen κράτησε για τρεις γύρους και έτσι το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση έγινε έντονο όταν C.Pourcel άρχισε να μειώνει την διαφορά του από τον Cairoli. Μόνο στον τελευταίο γύρο ο πρωταθλητής C.Pourcel κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον ιταλό διεκδικητή, δεν πρόλαβε όμως να κάνει την κίνηση του και οι θέσεις των δύο οδηγών δεν άλλαξαν. Δεν άλλαξε η θέση και του Gundersen που τερμάτισε τρίτος, επικρατώντας του team-mate του Davide Guarneri που τον πίεσε στα μισά του αγώνα αλλά και του τέταρτου Tyla Rattray που μετά από κακή εκκίνηση απείλησε τον νορβηγό στο τέλος του αγώνα. Ο Guarneri στην μάχη του με τον Gundersen είχε μια έξοδο που τον έστειλε αυτόματα στην πέμπτη θέση όπου και τερμάτισε. Σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος ο Pascal Leuret οδήγησε στην έκτη θέση όπου και την κατέλαβε.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Teutschenthal
1 222 Cairoli Antonio Yamaha
2 377 Pourcel Christophe Kawasaki
3   12 Gundersen Kenneth  Yamaha
4   16 Rattray Tyla KTM
5   39 Guarneri Davide Yamaha
6   47 Leuret Pascal Honda
7   27 Schiffer Marcus KTM
8   17 Seistola Matti Honda
9 131 Aubin Nicolas Yamaha
10   8 Nunn Carl Yamaha

Δεύτερο σκέλος
Αυτήν την φορά οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Cairoli και C.Pourcel έφυγαν με αυτήν την σειρά μετά την πτώση της μπάρας ξεκινώντας την μάχη που όλοι περίμεναν. Ο Cairoli έδωσε δυνατό ρυθμό στον αγώνα από την αρχή για να εκμεταλλευτεί την κούραση του C.Pourcel από την υπερπροσπάθεια του πρώτου σκέλους. Το σχέδιο του φάνηκε να πιάνει στην αρχή αλλά προς το τέλος ο C.Pourcel άρχισε πάλι να τον πλησιάζει. Δεν κατάφερε όμως να τον πιάσει κι έτσι ο Cairoli πήρε και αυτό το σκέλος κερδίζοντας και τον αγώνα. Δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο για τον C.Pourcel που δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει λύσεις απέναντι στον Cairoli. Μετά από μεγάλες μάχες, πρώτα με τον Guarneri και μετέπειτα με τον Leuret, ο Rattray πήρε την τρίτη θέση που τον έφερε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο ιδιώτης Leuret με την τέταρτη θέση που πέτυχε, δυο σκέλη μέσα στην εξάδα ήταν εκπληκτικό για αυτόν. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Guarneri τερματίζοντας και σε αυτό το σκέλος πέμπτος, ενώ ο Nicolas Aubin είχε κακές εκκινήσεις και πτώσεις που του έδωσαν μόνο μια έκτη θέση σε αυτό το σκέλος.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Teutschenthal
1 222 Cairoli Antonio Yamaha
2 377 Pourcel Christophe Kawasaki
3   16 Rattray Tyla KTM
4   47 Leuret Pascal Honda
5   39 Guarneri Davide Yamaha
6 131 Aubin Nicolas Yamaha
7 101 Searle Tommy KTM
8   17 Seistola Matti Honda
9   25 Avis Wyatt KTM
10   8 Nunn Carl Yamaha

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία. Η Larissa Papermeier ήταν η απόλυτη κυρίαρχος από το Σάββατο. Πήρε την pole position και το πρώτο σκέλος από την πρωταθλήτρια Kathrine Prumm. Μπορεί η Papenmeier να μην κέρδισε το δεύτερο σκέλος, όμως η τέταρτη θέση που πέτυχε ήταν αρκετή για να της δώσει τον αγώνα Το δεύτερο σκέλος πήρε η Stephanie Laier με δεύτερη στο σκέλος αλλά και στο σύνολο την Maria Franke. Οι δύο τρίτες θέσεις της Livia Lancelot της έδωσαν την τρίτη θέση στο βάθρο παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με σπασμένη κλείδα. Ο επόμενος αγώνας για τα κορίτσια θα είναι στην 1 Ιουλίου στην Udevalla της Σουηδίας. Αξιοσημείωτο! Τα περισσότερα κορίτσια που συμμετέχουν στο κύπελλο είναι κάτω των 20 ετών.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους WWC Teutschenthal
1     7 Papenmeier Larissa Honda
2     1 Prumm Katherine Kawasaki
3 114 Lancelot Livia Kawasaki
4  26 Franke Maria Kawasaki
5    6 Veenstra Marianne Honda
6  20 Adriansson Sandra Suzuki
7    8 Romlin Marie Yamaha
8  45 De Mol Marielle Yamaha
9    4 Mann Elin KTM
10  16 Sjoberg Sofia Honda

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους WWC Teutschenthal
1    10 Laier Stephanie KTM
2    26 Franke Maria Kawasaki
3  114 Lancelot Livia Kawasaki
4      7 Papenmeier Larissa Honda
5      1 Prumm Katherine Kawasaki
6      4 Mann Elin KTM
7    89 De Winter Elien Honda
8      6 Veenstra Marianne Honda
9    20 Adriansson Sandra Suzuki
10  19 Seidenberg Jenny KTM

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1  Coppins J. 234
2  Strijbos K. 191
3  Ramon Steve 156
4  de Dycker Ken 131
5  Pourcel S. 130
6  Barragan J. 121
7  Philippaerts D. 115
8  de Reuver M. 115
9  Leok Tanel 112
10  Noble James 104

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1  Cairoli A. 247
2  Pourcel C. 181
3  Rattray Tyla  180
4  Leuret Pascal 143
5  Searle Tommy 137
6  Aubin Nicolas 121
7  Gunderse, K. 118
8  Swanepoel G. 113
9  Seistola M. 104
10  Schiffer M. 86

Επόμενος αγώνας 27/05 Ιαπωνία, Sugo

Φωτογραφίες: Massimo Zanzani