ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL

ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Χόντα, Τζέην και Πίτσα έκλεψαν την παράσταση…τέσσερις αναβάτες εγκατέλειψαν.

Με φόντο τα κατάλευκα γραφικά σοκάκια της Σίφνου και συμμάχους γαϊδούρια και μηχανές, 16 motocross αναβάτες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Έφθασαν στο κυκλαδίτικο νησί, έτοιμοι να λάβουν μέρος στον πιο ανατρεπτικό αγώνα του καλοκαιριού: το Red Bull Donkey Cross.

Οι πυρετώδεις ετοιμασίες της Παρασκευής είχαν ως αποκορύφωμα τα «μαθήματα οδήγησης γαϊδουριού» από τους αγωγιάτες του νησιού. Όλα, λοιπόν, ήταν έτοιμα το απόγευμα του Σαββάτου και το σήμα της εκκίνησης δόθηκε στις 17:00, στην Πλατεία Ηρώων Απολλωνίας, με τα πιο «ιστορικά οχήματα» να σέρνουν τον χορό. Σπρωξίματα, γέλια και μια πορεία μετ’ εμποδίων (…ανάλογα με τα κέφια του κάθε γαϊδουριού) έδιναν στον αγώνα μια νότα αλλιώτικη. Από τη μία οι αναβάτες να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή μήκους 1 χλμ εξοπλισμένοι με απεριόριστη υπομονή και από την άλλη η Πίτσα, η Κωλοβρυσίνα, ο Ταρζάν, ο Γαλίος (πήρε το όνομα από τον πεθερό του ιδιοκτήτη) και τα υπόλοιπα γαϊδουράκια να κάνουν ό,τι περνάει από το… πόδι τους, για να μετατρέψουν την ολοκλήρωση αυτής της διαδρομής σε πραγματικό άθλο!

Μετά την αναμέτρηση των γαϊδουριών ακολούθησε ο αγώνας με τις μηχανές, με τα πράγματα να παίρνουν μια άλλη διάσταση, σε ένα πολύ απαιτητικό αγωνιστικό στίβο, που όμως έδωσε στους αναβάτες τη δυνατότητα να νιώσουν πιο πολύ «στα νερά τους». Η «εκτός δρόμου» διαδρομή μήκους 2,5 χλμ. μέσα από ένα ανεπανάληπτο τοπίο με δύσβατα μονοπάτια και επαρχιακούς δρόμους, απαιτούσε τεχνικές δεξιότητες αλλά και την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση των αναβατών. Οι τρεις «ειδικές» ανέβασαν ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας και οδήγησαν πολλούς αναβάτες σε πτώσεις.

Τέσσερις από αυτούς, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μια και «η διαδρομή σε κάποια σημεία -όπως τα 80 σκαλιά ανάβασης- ήταν πάρα πολύ απαιτητική…κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο σκληρή», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Σε αυτό το μέρος του αγώνα, στόχος για τους συμμετέχοντες ήταν να ολοκληρώσουν την προκαθορισμένη διαδρομή στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Στο τρίτο σκέλος του αγώνα οι αγωνιζόμενοι καβάλησαν ξανά τα σαμάρια των γαϊδουριών τους και πήραν το δρόμο του τερματισμού.

Η αυλαία του αγώνα έπεσε στις 18:30 και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, συνωστίστηκαν στην Πλατεία Ηρώων για να αποθεώσουν τους αναβάτες, αλλά και τα «οχήματα» τους. Ο Θεόδωρος Αντωνιάδης πήρε την πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας με τη μεγάλη συμβολή του -αποφασισμένου για τη νίκη- αγωγιάτη, τη διαδρομή με την τετράποδη Χόντα αλλά και σε μόλις 00:44:33 τη διαδρομή με τη μηχανή. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν ο Ζαχαρίου Γεώργιος με τη Τζέην, παρόλο που τον οδήγησε δύο φορές εκτός διαδρομής, και ο Αλεξίου Χρήστος με την Πίτσα αντίστοιχα.

Και στους τρεις δόθηκε ένα πρωτότυπο βραβείο: ένας φλάρος (παραδοσιακό σκέπασμα καμινάδας), αλλά και χρηματικά έπαθλα. «Αγωνίζομαι 22 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που παίρνω την πρώτη θέση… μάλλον βρήκα το όχημα που μου ταιριάζει!», είπε χαριτολογώντας ο Θεόδωρος, και πρόσθεσε: «ανεπανάληπτη εμπειρία, ανυπομονώ να την ξαναζήσω του χρόνου και ευχαριστούμε το νησί για την καταπληκτική φιλοξενία του».

Ευχαριστούμε θερμά την Aegean Speedlines και τον Δήμο Σίφνου για την υποστήριξη, το Λαογραφικό Μουσείο Σίφνου και τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σίφνου για τη συνεργασία και την εταιρία Άρτεμις Α.Ε και την Motor and Nature για την άρτια διοργάνωση του αγώνα.

Φωτογραφίες: Red Bull Hellas

Περισσότερες φωτογραφίες