Αναδημοσίευση από downhill.gr

Το σαββατοκύριακο 30/6 και 1/7 έγινε στον χώρο του καταφυγίου στη Δίρφη η 2η Συγκέντρωση Ορεινής Ποδηλασίας κι ένας από τους ωραιότερους αγώνες κατάβασης στην Ελλάδα. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου παρά την ζέστη και τις πυρκαγιές στο πανελλήνιο, καθώς και την εξεταστική περίοδο για κάποιους. Όσοι ήρθαν, κέρδισαν! Ο καιρός ήταν καλός (ιδιαίτερα δροσερός τα βράδια), η θάλασσα στο Αιγαίο καθαρή κι η παραλία όμορφη (για όσους κατέβηκαν την εκδρομή κατάβασης).

Αναλυτικότερα: Πολύς κόσμος ήρθε από την Παρασκευή. Άλλοι για να δοκιμάσουν την πίστα κατάβασης και άλλοι για να δουν και να δοκιμάσουν τα ξύλινα σταντ που είχαν φτιαχτεί: τραμπάλα, διάδρομος ισορροπίας, άλματα, και τρία road-gaps διαφορετικού ύψους κι επιπέδου δυσκολίας. Ειδικά το μεγάλο με απογείωση ανηφορική από τα 3,60μ ύψος, πέταγμα πάνω από την downhill διαδρομή και προσγείωση αρκετά χαμηλά και μακριά έκοβε την ανάσα σε όσους κι όσες δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πριν επιχειρήσει ο μικρός «ιπτάμενος» Camil να το καθαρίσει για πρώτη φορά, μία ομάδα από καμιά εικοσαριά freeriders απ’ όλη την Ελλάδα, καθάρισαν με τσουγκράνες και φτυάρια την προσγείωση με τέτοια φροντίδα που και να τους πλήρωνες, τον κήπο τους δεν θα τον καθάριζαν από πετραδάκια τόσο καλά! Πραγματικά “Life is A Free Ride”… και ακολούθησε show και airtime από τους Respect όπως και το Σάββατο ειδικά στο βραδινό πάρτι. Πριν το πάρτι βέβαια, Σάββατο μεσημέρι, αναχωρήσαμε όλοι με τα ποδήλατα για την παραλία Αγ. Ειρήνης 12,5 χιλιόμετρα πιο κάτω από το καταφύγιο και 1130 υψομετρικά… κανείς δεν παραπονέθηκε πως ήθελε κι άλλη κατηφόρα! Κι όταν έφτασαν όλοι στην παραλία, τους περίμενε μία εξέδρα για water-jump και τρία ποδήλατα (ένα mountain και δύο bmx). Η θάλασσα όμως είχε κύμα και χρειάστηκε να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες απόπειρες. Το γέλιο ήταν άφθονο όμως και επικρατούσε διαρκώς το κλήμα μιας μεγάλης παρέας και τίποτα που να θυμίζει αγώνες, πρωταθλητισμό και τέτοια πράγματα. Επιστροφή πριν νυχτώσει στο καταφύγιο, pasta party και μετά party με μουσική από την Red Bull και τον κόσμο να μην ξέρει που να πρωτοκοιτάξει: video wall με extreme riding από τα πιο πρόσφατα dvd που έχουν κυκλοφορήσει ή live extreme riding στο πρώτο άλμα του αγώνα, στα road-gaps και στα άλλα σταντ που ήταν όλα κατάλληλα φωτισμένα; Ο Κωνσταντίνος και το υπόλοιπο team Respect καθώς και άλλοι φίλοι, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους, η μουσική δυνατή μέχρι αργά το βράδυ και το γέλιο μέσα από τις σκηνές όταν το πάρτι τελείωσε τόσο πολύ που υπήρχε κόσμος που σχεδόν δεν έκλεισε μάτι, αλλά γέλασε πολύ!

Κυριακή: Μετά το πρωινό, τα αυτοκίνητα της οργάνωσης για μεταφορά ποδηλάτων ξεκίνησαν από νωρίς να ανεβοκατεβάζουν τους αθλητές που έκαναν δοκιμαστικά. Σε μικρού μήκους διαδρομή και πιο εύκολη, οι Juniors (το μέλλον του downhill στην Ελλάδα) έκαναν τα δοκιμαστικά τους με τον ίδιο ζήλο όπως και οι μεγάλοι. Η διαδρομή των «μεγάλων» ιδιαίτερα τεχνική, γρήγορη, δύσκολη αλλά και όμορφη, αρκετά εξελιγμένη μετά από 4 χρόνια δουλειάς από τους διοργανωτές, είχε μήκος 1850 περίπου μέτρων και 295 υψομετρικής διαφοράς γεμάτη άλματα μικρά και μεγάλα, μπερμς και ξύλινων κατασκευών. Καθαρισμένη από μικρές πέτρες όπου ήταν εφικτό κάτι τέτοιο (αλλού είχαν τοποθετηθεί μεγάλες πέτρες στη διαδρομή για την δημιουργία ενός τεχνητού rock-garden), σ’ ένα υπέροχο δάσος από έλατα και καστανιές. Οι συμμετοχές πολλές (συνολικά 71 με τους 9 να είναι Juniors) και παρόλο που η διαδρομή είχε στρώματα και προστατευτικά φιλέ δεν έλειψαν οι τραυματισμοί. (δυστυχώς όσο αυξάνονται οι συμμετοχές, αυξάνονται και οι τραυματίες…) Περαστικά στους Νίκο, Γιάννη και Βαγγέλη.

Όλοι είπαν εξαρχής πως η φετινή διαδρομή παρόλο πιο τεχνική, θα είναι πιο γρήγορη από την περσινή με χρόνους που θα πλησιάσουν τα 3’. Κι έτσι έγινε, αφού νικητής του αγώνα ο Μπάμπης Χαϊδεμενάκης έκανε χρόνο 3:00.819. Ίσως του χρόνου να δούμε χρόνους κάτω από τρία λεπτά. Συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμαστε εις ανώτερα και στο Πανευρωπαϊκό!

Περισσότερα www.downhill.gr
Φωτογραφίες: downhill.gr