Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά το ταλέντο του στον διήμερο αγώνα των Σερρών κερδίζοντας και τις δυο ημέρες στην γενική και την κατηγορία Ε3. Η ειδική enduro –η μεγάλη ειδική του αγώνα- ήταν αυτή που έδωσε την νίκη στον Γρεβενιώτη πολυπρωταθλητή. Ο Αλέξης Ζώρας συνέχισε με διπλή νίκη στην Ε1, ο Δημήτρης Τσακατσώνης κέρδισε άνετα την κατηγορία Ε2, ο Ηλίας Κυριλήε συνέχισε με διπλή νίκη την πολύ καλή του παρουσία φέτος σε κατηγορία Νέων και γενική και τέλος ο Μανώλης Νανάκος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του κερδίζοντας και τις δυο ημέρες στην κατηγορία Βετεράνων.

Ο καιρός προετοίμασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στις Σέρρες, καθώς η βροχή συντέλεσε στην απουσία σκόνης και η συννεφιά δεν δυσκόλεψε τους αθλητές. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τέτοιο καιρό σε αγώνα στις Σέρρες αλλά τις εντυπωσιακές συνθήκες δεν φάνηκε να αποδέχονται οι αθλητές καθώς μόνο 34 συμμετοχές ξεκίνησαν σε όλες τις κατηγορίες (το Σάββατο).

Κατηγορία Ε3
Χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό στην κατηγορία του ο Βασίλης Σιαφαρίκας βάλθηκε να κατακτήσει την γενική και τις δυο ημέρες κάτι που πέτυχε. Πλέον έχει τρεις νίκες στα μισά της χρονιάς και φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα σε κατηγορία και γενική. Στη δεύτερη θέση και τις δυο ημέρες ο Παναγιώτης Θερριός, που δεν χάθηκε την πρώτη ημέρα, και ανέβασε ρυθμό για ότι καλύτερο στην γενική. Την Κυριακή στην τρίτη θέση ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος, σε μια κατηγορία που παραδοσιακά δεν έχει πολλές συμμετοχές.

Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Ε1
Ο Αλέξης Ζώρας μπορεί να είχε σθεναρή αντίσταση στους πρώτους γύρους αλλά δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τις δυο ημέρες. Συμπλήρωσε τις τρεις νίκες στην κατηγορία φέτος και το μόνο που του μένει είναι να απειλήσει -όπως και στην Καρδίτσα- πιο άμεσα τον Σιαφαρίκα για την γενική. Παρόλο που επανήλθε φέτος μετά από δυο χρόνια απραξίας ο Μιχάλης Προβιάς συνεχίζει να είναι ταχύς, τερμάτισε δεύτερος και τις δυο ημέρες, αποδεικνύοντας στις Σέρρες πως με την κατάλληλη προπόνηση μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο. Ο Γιώργος Μανωλίδης παρά τα λάθη και τις ατυχίες της πρώτης ημέρας συμπλήρωσε το βάθρο στην Ε1, ενώ αγωνίζεται με δίχρονη μοτοσυκλέτα 125 κυβικών. Κωνσταντίνος Βύρας και Γιώργος Τότσιος τερμάτισαν 4-5 το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ο Λευτέρης Πανέτης και ο Τότσιος συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Αλέξης Ζώρας

Κατηγορία Ε2
Ο Δημήτρης Τσακατσώνης είχε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο κερδίζοντας και τις δυο ημέρες την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε2. Με την διπλή νίκη στην κατηγορία Ε2 έχει το πρώτο χέρι στην υπόθεση τίτλου πλέον. Δεύτερος και τις δυο ημέρες ο Πολ Νικολάου, που μετρά πολλά χρόνια στους αγώνες και απ’ ότι δείχνει έχει την ταχύτητα που χρειάζεται στην κατηγορία. Στην τρίτη θέση ο Ανδρέας Γκλαβάς το Σάββατο και ο Χρήστος Παπαθεοδώρου την Κυριακή. Ο τοπικός Νίκος Μπουρτζόπουλος τερμάτισε τέταρτος και τις δυο ημέρες, ενώ πέμπτος την Κυριακή ο Γιάννης Σεβαστόπουλος. Το Σάββατο ο Ανδρέας Γκλαβάς τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έκτος ο Γιώργος Μακρής.

Δημήτρης Τσακατσώνης

Κατηγορία Νέων
Με τρεις συμμετοχές η κατηγορία Νέων αλλά με τον Ηλία Κυριλή πραγματικά εντυπωσιακό για ακόμη έναν αγώνα κέρδισε άνετα δυο νίκες στην κατηγορία του αλλά πιο σημαντικά πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση της γενικής και τις δυο ημέρες. Η άνοδος του είναι αξιοσημείωτη και σταθερή για ακόμη έναν αγώνα. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Μιχάλης Ντουζένης και ο Θοδωρής Πολυχρόνης συμπλήρωσαν το βάθρο στην νεανική κατηγορία.

Ηλίας Κυριλής

Κατηγορία Βετεράνων
Ο Μανώλης Νανάκος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στις Σέρρες και με διπλή νίκη, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Δημήτρη Χελιώτη ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Πολυχρόνης Τασχουνίδης έμεινε κοντά στον Νανάκο την πρώτη ημέρα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και ο Θεόδωρος Αντωνιάδης συμπλήρωσε το βάθρο το Σάββατο. Την Κυριακή ήταν η σειρά του Αντωνιάδη να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και ο Μανώλης Πασχαλίδης συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Μανώλης Νανάκος

Το Σάββατο κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου μετά την πρώτη ειδική του αγώνα οι πρώτοι έξη αθλητές του αγώνα, έχασαν τα σήματα στην απλή διαδρομή, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην πρώτη ειδική (βρήκαν σήματα κοντινή διαδρομής). Η οργάνωση αποφάσισε πως ήταν λάθος της, και με την βοήθεια συνοδείας τους μετέφερε στο δεύτερο ΣΕΧ του αγώνα, εντός χρόνου και χωρίς να δεχθούν ποινή. Λάθος της οργάνωσης, κατά την άποψή μου, καθώς χάθηκαν μόνο οι έξη πρώτοι και όχι οι υπόλοιποι, κάτι που δείχνει ότι η απόφαση ήταν μεροληπτική προς τους κατά τεκμήριο καλύτερους αθλητές. Αντί αυτού θα έπρεπε να τους επιστρέψουν στο σημείο που «χάθηκαν» δείχνοντάς τους τον σωστό δρόμο. Επίσης, η οργάνωση εξάντλησε την πειθαρχία της στον Λευτέρη Πανέτη -που σωστά ακύρωσε- την πρώτη ημέρα γιατί επέστρεψε στο service area μετά από ΣΕΧ. Από την ΛΑΜΣ είχαμε συνηθίσει ακριβοδίκαιη συμπεριφορά, προς όλους τους αθλητές κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε το Σάββατο. Αν όμως εξαιρέσουμε αυτήν την απόφαση ο αγώνας για άλλη μια φορά είχε υψηλά στάνταρ, εργάστηκε πολύ κόσμος και η συνολική εικόνα είναι θετική.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Χαλκίδα, μαζί με αγώνα για το κύπελλο Νοτίου Ελλάδος.

Περισσότερες φωτογραφίες