ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ENDURO FESTIVAL 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/10

10:00 Άνοιγμα πίστας test-ride και προθέρμανση αναβατών για όσους τον επιθυμούν

11:00 Εκκίνηση διαδρομής enduro

12:00 Εκκίνηση διαδρομής on-off

17:00 Κλείσιμο πίστας test-ride

18:00-20:00 Άμοιγμα εστιατορίου – μπουφές στο ΣΑΛΕ

21:00 Πάρτυ έκπληξη στο ΣΑΛΕ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10

09:00 Θεωρητικό μάθημα αγωνιστικής οδήγησης στο ΣΑΛΕ

10:00 Άνοιγμα πίστας test-ride και προθέρμανση αναβατών για όσους το επιθυμούν

11:00 Εκκίνηση διαδρομής enduro

12:00 Εκκίνηση διαδρομής on-off

15:00-17:00 Άμοιγμα εστιατορίου – μπουφές στο ΣΑΛΕ

17:00 Κλείσιμο πίστας test-ride

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή είναι κύκλος των 60 χιλιομέτρων όπου περιλαμβάνει κομμάτια από τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος enduro του 2000 και ορισμένα από τον αγώνα του κυπέλλου enduro 2010 με προσθήκη νέων μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δυο σημεία θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή (εύκολη) που θα παρακάμπτει το απαιτητικό κατηφορικό μονοπάτι Μπούτζι, καθώς επίσης και το ανηφορικό απαιτητικό μονοπάτι, Περδικούλα.

Στα μέσα της διαδρομής θα υπάρχει ανεφοδιασμός για όσους το επιθυμούν, η μεταφορά και φύλαξη των μπετονιών θα γίνει με ευθύνη της οργάνωσης.

Κατά την διάρκεια του κύκλου θα υπάρχουν δυο πίστες προπόνησης, μία τύπου motocross μέσα στην λίμνη και μια τύπου enduro test πιο μετά, όπου θα είναι ανοικτές καθ’ όλη την διάρεια της ημέρας για όσους επιθυμούν να προπονηθούν.

 

ΣΑΛΕ – Μπουφές

Η γενική είσοδος και για τις δυο ημέρες είναι στο οικονομικό ποσό των 20 ευρώ και περιλαμβάνει: κατασκήνωση στον προαύλιο χώρο του χιονοδρομικού, χρησιμοποίηση όλων των παροχών του ΣΑΛΕ όπως ζεστό νερό, μπάνιο, τουαλέτες κλπ. Τέλος περιλαμβάνει το φαγητό του μπουφέ (αναλυτικά το μενού):

1. Σαλάτες

2. Πατάτες τηγανητές – πατάτες φούρνου

3. Φέτα

4. Πίτα χωριάτικη

5. Ζυμαρικά

6. Κρέας

Τα αναψυκτικά, καφέδες, ποτά χρεώνονται extra.

 

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Από πλευράς εταιριών η Μοτοδυναμική ΑΕ Yamaha Hellas θα παρέχει στην οργάνωση το Yamaha WR 450F για παρουσίαση και το Yamaha Super Tenere 1200 για την on-off διαδρομή.

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι εταιρείες:

 

  • Beta Hellas – The Fuoristrada Co
  • Extra Products Τασούλης
  • Ina TV Racing Team
  • Extremers Base
  • KRD
  • Emporio Carrer
  • Moto Zone

και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της KTM South East Europe και της νεοσύστατης Hellinmoto Husqvarna.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ on-off

Η διαδρομή on-off θα περιλαμβάνει για το Σάββατο το γύρο της οροσειράς Ζήρεια με τα καταπληκτικά οροπέδια Σκαφιδιάς κλπ. Θα καταλήγει στο Μεσσινό από εκεί στην τεχνητή λίμνη Δόξης, επίσκεψη στο μοναστήρι Αγίου Γεωργίου και επιστροφή από το χωριό Γκούρα και πίσω.

Για την Κυριακή θα κινηθεί από την Γκούρα στο χωριό Φενεός και μετέπειτα από την καταπληκτική διαδρομή της Ζαρούχλας θα καταλήξει στο χωριό Σαραντάπικο μετά την Καρυά και από εκεί επιστροφή στο Χιονοδρομικό.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Οι προσευχές εισακούστηκαν και από Τετάρτη ο καιρός αλλάζει σε βοριά με ελαφριές βροχή την Τετάρτη, βροχή την Πέμπτη και ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με χαμηλές θερμοκρασίες και έναν καθαρά εντουράδικο καιρό και τερέν για μοτοσυκλέτα.

Για όσους επιθυμούν να κατασκηνώσουν θερμή παράκληση όπως εφοδιαστούν με ζεστά ρούχα γιατί παρόλο που ο καιρός βελτιώνεται το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή. Καλή διασκέδαση.

 

EXTRA

Παρουσία του καταστήματος ποδηλάτων LIFE CYCLES με τεχνικό για επιτόπου service, έκθεση και παρουσίαση – επίδειξη του νεαρού Ιταλού αναβάτη downhill Attilio Pandolfini.


Όπως και το 2010! Ο Δημήτρης Χελιώτης (Worksbike) επιστρέφει στην Ζήρεια όπου με την συνδιοργάνωση του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας και την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου, αναλαμβάνουν να διοργανώσουν ένα διήμερο event για τους φίλους του χωμάτινου και on-off χώρου.

Το Σαββατοκύριακο 05-06 Οκτωβρίου στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας θα έχετε την δυνατότητα να οδηγήσετε σε τρεις διαφορετικές πίστες (διαφορετικής δυσκολίας) την μοτοσυκλέτα σας, καθώς και να συμμετέχετε σε μια σηματοδοτημένη ορίτζιναλ διαδρομή enduro 65 χλμ (προσομοίωση αγώνα) στην γύρω περιοχή. Τέλος για τους φίλους των μεγάλων on-off θα υπάρξει tour διαδρομή στην γύρω περιοχή.

Όλα αυτά στον φιλόξενο χώρο του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας, με φόντο την κορυφή της Ζήρειας (υψόμετρο 2.374 μ.) όπου για δυο ημέρες οι διοργανωτές θα φροντίζουν να περάσετε όμορφα. Ενημερωτικά οι υπηρεσίες του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμες με ελάχιστο κόστος στους συμμετέχοντες (ζεστό νερό, τουαλέτες) όπως και η σίτηση (μπουφές) καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο. Ο χώρος γύρω από το σαλέ συνιστάτε για ελεύθερο camping, ενώ η περιοχή διαθέτει πολλά ξενοδοχεία – ταβέρνες.

Θα υπάρξουν παρουσίες εταιριών και test rides του χώρου της μοτοσυκλέτας για τις οποίες θα ενημερωθείται σύντομα. Επίσης θα βρείτε παρουσίες εταιριών αξεσουάρ με πολλές προσφορές ειδικά για το event.

Ελάτε το Σαββατοκύριακο 05 και 06 Οκτωβρίου στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας και ζήστε ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Πληροφορίες: Δημήτρης Χελιώτης (210 9210933 / 6972 235244), Δημήτρης Γεωργίου (6948 064102 / 6941 550983)

Χορηγός επικοινωνίας: enduro.gr

enduro-festival-2013 ziria-550