ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Enduromania 2012, 29-30 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μανία κι αυτή! Μας πιάνει κάθε χρόνο και μας στέλνει στα βουνά και στα λαγκάδια! Οι πιστοί ακολουθούν ,οι άπιστοι μένουν ξωπίσω να γκρινιάζουν να κρίνουν ,να κατακρίνουν να μας θάβουν να μας ξεθάβουν γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε με περίσσιο ζήλο, τέτοιο που μοιάζει επάγγελμα…

Όσο τα πόδια βαστάν και τα χέρια πιάνουν τιμόνι και πριόνι, εμείς θα οδηγούμε, θα βρίσκουμε θα καθαρίζουμε θα σχεδιάζουμε διαδρομές, θα προσφέρουμε αυτά που μπορούμε σ’ένα τόπο αγαπημένο για τη φύση του, και θα δείχνουμε αν μπορούμε και σε άλλους “παράξενους του είδους μας με την ίδια μανία”, τα Αθάνατα Βράχια από άλλη οπτική γωνιά.

Μάθαμε να προσφέρουμε, μάθαμε να σεβόμαστε, αλλά πάνω απ’ όλα μάθαμε τη λέξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την Enduromania ,αυτή τη φορά σε νέα μονοπάτια από άλλη οπτική με διαφορετική προσέγγιση με άλλη όρεξη ,μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές στα ανεξάντλητα μονοπάτια των Μετεώρων ,στα νεοκλάδευτα ρέματα ,στα απροσπέλαστα μεχρι πρίν δάση, σ’ αυτά που πολλοί εντουράδες όταν τα περνάνε βρίζουν και άλλοι ηδονίζονται…

Όπως και να χει στο τέλος όλοι χαμογελάνε όση κούραση και αν φάνε και αν δεν χορτάσουν μονοπάτι θα χορτάσουν σουβλάκι, λουκάνικο κρασί και μπύρες…

Αυτή λοιπόν την δύσκολη χρονιά για όλους ,από άποψη οικονομική και ψυχολογική θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το χόμπι που αγαπάμε, μπας και χαμογελάσει το χειλάκι μας βρε αδερφέ.

Μετά την επιτυχία της προηγούμενης Enduromania του 2011, και εννοούμε τους ευχαριστημένους συμμετέχοντες, φέτος θα αλλάξουμε τον τρόπο της διοργάνωσης, στην προσαπάθεια να μείνουν ευχαριστημένοι όσοι θα συμμετέχουν και θα έρθουν από μακριά, αλλά και αυτών που χωρίς να κατανοούν την προσπάθεια για τη διοργάνωση αυτής της βόλτας, κρίνουν και κατακρίνουν.

Η τόσων χρόνων ενασχόλησης μας με το enduro, με τις συμμετοχές μας σε εντουροβόλτες αλλά κυρίως σε αγώνες ,μας έκανε τουλάχιστο να σεβόμαστε την όποια προσπάθεια των άλλων, για την αναβάθμιση, τη μετάδοση, την εξέλιξη του συγκεκριμένου αθλήματος. Αυτός είναι ο σκοπός μας και αυτό θα επιθυμούσαμε να εισπράττουμε.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Enduromania επιστρέφει δυνατά ,υποδέχοντας το Φθινόπωρο και τη νέα Εντουράδικη σεζόν ,με 2 ημέρες Full Enduro!

Τα απίστευτα μονοπάτια της ορεινής περιοχής των Μετεώρων ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν αναβάτες από κάθε περιοχή της Χώρας ,αλλά και κάθε οδηγικού ενδαφέροντος!

Η διαδρομή περιληπτικά θεωρείτε Απόλυτα Ευχάριστη για τον μυημένο Εντουρά ,Απίστευτη για τον Αρχάριο με μικρή εμπειρία στο Enduro…

Αυτή τη χρονιά θα σημανθούν διαφορετικά κομμάτια σε σημεία με ιδιαίτερη δυσκολία ,ώστε ο κάθε αναβάτης να έχει τη δική του επιλογή με βάση τις δυνατότητές του. Θα υπάρχουν σήματα που θα ενημερώνουν τον αναβάτη για το τι επέρχεται με την έυκολη ή τη δύσκολη επιλογή.

Η κεντρική αρτηρία της διαδρομής θα είναι η Επαρχιακή Οδός από την Καλαμπάκα προς το Δ.Δ. Καστανιάς και εν συνεχεία προς τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας.

Όσοι έλαβαν μέρος την περσινή χρονιά θα θυμούνται λίγο πολύ τα μέρη ,τα οποία φέτος θα είναι σε σημεία τα ίδια, με αρκετές όμως αλλαγές.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει σήμανση enduro και σε σημεία κορδέλες κρεμασμένες σε δένδρα.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη της Καλαμπάκας με κατεύθυνση δυτικά προς τις κορυφές της Πίνδου , με διανυκτέρευση το Σάββατο το βράδυ, 1 klm πρίν το χωριό της Καστανιάς Καλαμπάκας, στο γνωστό σαλέ “Casa Di Calo”.

Εκεί θα μας περιμένει μουσική μπύρες φαγητό ακόμη και σφυνάκια…

Στον εξωτερικό χώρο του σαλέ θα στηθούν οι σκηνές ,και 2 ντουζιέρες ‘’καουμπόικες’’ θα ξεπλύνουν … την εντουρομανία μας…

Για τους περισσότερο απαιτητικούς , το ξενοδοχείο ‘’Μανάκος’’ στο χωριό θα διαθέσει με 18€ το άτομο δωμάτια για διαμονή αλλά και πρωινό και τα κοινοτικά καταστήματα της Καστανιάς και του Αμαράντου, τα δωμάτιά τους ,με κόστος που θα ανακοινωθεί. Εκεί υπάρχουν και ταβέρνες για όποιον θέλει κάτι διαφορετικό.

panoenduromania2012-550