Σε πείσμα των καιρών και στη συνέχεια της τρέλας μας, σας παρουσιάζουμε για ακόμη μια χρονιά, την Enduromania 2014 στις 4 – 5 Οκτωβρίου! Στα ορεινά μέρη των Μετεώρων,στην περιοχή της Καστανιάς Καλαμπάκας και των κορυφών της Πίνδου,θα ξαναβρεθούμε για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Enduro.

Το Enduromania 2014 Team μετά την επιμέλεια των ειδικών και απλών διαδρομών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που έγινε τον περασμένο Μάϊο στην Καλαμπάκα και διοργάνωσε ο ΜΑΣΚ, συνεχίζει την προσπάθεια για την προετοιμασία μιας Enduro εκδήλωσης αντάξιας όλων σας.

Enduromania 2014 – πληροφορίες

2 ολόκληρες ημέρες σε διαδρομές με συνολικό μήκος περίπου τα 200 χιλιόμετρα, όπου θα δίνεταιστους αναβάτες η δυνατότητα επιλογής ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε Hobby – εύκολα περάσματα για αναβάτεςπου έρχονται να ξεσκάσουν, και Pro – δύσκολα περάσματα για αναβάτες που θέλουν να χορτάσουν!.Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξουν μονοπάτια που θα ονομάσουμε “Xtream –Team”* (που θα είναι υποχρεωτικό το πέρασμα τουλάχιστον 2 ή περισσότερων αναβατών μαζί σαν ομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ τους. Ένας μόνος του δεν θα βγει ποτέ μιας και δεν θα υπάρχουν άτομα από τη διοργάνωση για βοήθεια, παρα μόνο η σκούπα στο τέλος της ημέρας).

Η προσπάθεια για την προετοιμασία είναι και φέτος υπέρτατη, αλλά βρίσκουμε τη δύναμη βλέποντας τη δικής σας ανταπόκριση,αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες στα βουνά και στα λαγκάδια ελπίζοντας να βρεθούμε και πάλι εκεί, στην Καστανιά Καλαμπάκας στις 4-5 Οκτωβρίου.

Enduromania 2014 – Διαδρομή

Η διαδρομή θα είναι διαφορετική και για τις 2 ημέρες και το μήκος της θα είναι περίπου 100χλμ ανά ημέρα για Hobby και Pro (εκτός απροόπτου βροχές κλπ.). Θα γίνει προαιρετικό ParkFerme (με φύλαξη της οργάνωσης) για τις μοτοσικλέτες στο Σαλέ “Casa Di Calo”, οι οποίες θα ζητούσαμε να τηρούν τους κανονισμούς του Enduro με φώτα και κλειστή εξάτμιση. Δεν θα υπάρχει ντεσιμπελόμετρο, όπως σε αγώνες Πρωταθλήματος, αλλά ένας σημαντικός στόχος που έχουμε θέσει φέτος, (για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε άδειες από φορείς προστασίας του Δάσους μας,όπως το Δασαρχείο αλλά και άλλες Οικολογικές Οργανώσεις)είναι να δείξουμε ότι το Enduro είναι ένα κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που σέβεται τη φύση και το περιβάλλον.Επίσης καλό θα ήταν να έχετε τη μοτοσυκλέτα σας προετοιμασμένη και καλοσυντηρημένη κατάλληλα, με καινούρια λάστιχα σαν να πηγαίνατε σε αγώνα Enduro,μιας και η διαδρομή και των 2 ημερών είναι αρκετά απαιτητική.

Eκκίνηση και τερματισμός και τις 2 ημέρες θα γίνει στο Σαλέ “CasaDiCalo” που βρίσκεται 2 χλμ πρίν το χωριό Καστανιά Καλαμπάκας. Κοινή διαδρομή και για τις 2 ημέρες θα είναι μόνο τα 4 πρώτα χιλιόμετρα μετά το σαλέ,και 3 χλμ στο χωριό της Καλομοίρας.

Την 1η ημέρα θα κατευθυνθούμε ανατολικά προς την τοποθεσία Μηλότοπο και το χωριό Ελάφι και μετά τον ανεφοδιασμό στα 46χλμ,(που θα βρίσκεται δίπλα στην άσφαλτο της οδού Καλαμπάκας–Καστανιάς), θα ανηφορήσουμε προς το Όρος Τριγγία σε νέα περάσματα με πανέμορφη θέα. Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει τον κύκλο της 1ης μέραςθα είναι περίπου 4h:20min,με περίπου 80 χλμ διαδρομής, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τις εναλλαγές της διαδρομής σε hobby και pro που θα επιλέξει ο καθένας.

Η 2η ημέρα θα μας κατευθύνει βόρεια προς το όρος Χιόλι. Περνάμε από ωραία και ευχάριστα μονοπάτια (με υψόμετρο πάνω από 1100μ στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής),όπως αυτό στο Στεφάνι.Ο ανεφοδιασμός θα βρίσκεται στα 43 χλμ και στη συνέχεια θα ανέβουμε στις κορυφές της Πίνδου (ιδανικό μέρος για φωτογραφίες με θέα τα γύρω βουνά) όπου θα φτάσουμε σε υψόμετρο 2100μ. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο Σαλέ “CasadiCalo”.Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει τη διαδρομή της 2ης μέρας θα είναι περίπου4h:40min με 95-100χλμ διαδρομής, αν και αυτό πάλι θα εξαρτηθεί από τις εναλλαγές της διαδρομής σε hobby και pro που θα επιλέξει ο καθένας αλλά και από το αν θα μπει σταXtream –Team* μονοπάτια.

Στην περίπτωση βροχοπτώσεων οπου η πρόσβαση στα μονοπάτια της 2ης ημέρας θα γίνει αδύνατη, θα επαναληφθεί η διαδρομή της πρώτης μερας για όσους το επιθυμούν.

Συνιστούμε την προσοχή σας σε όλα τα περάσματα και ιδίως σε αυτά που θα βλέπετε θαυμαστικά και Stop! Δώστε βάση στην ενημέρωση που θα γίνει και το Σάββατο και την Κυριακήτο πρωί από την οργάνωση και σας παρακαλούμε να είσαστε συνετοί με τις υποδείξεις των κριτών και των οργανωτών όταν και αν χρειαστεί.
Πάνω απ’όλα προέχει η ασφάλεια όλων και γι’αυτό παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί,κυρίως στους δασικούς δρόμους οπου υπάρχει ελεύθερη διέλευση οχημάτων (μην ξεχνάμε οτι θα έχει ξεκινήσει και η κυνηγητική περίοδος).

Μια KTM ειδική διαδρομή κορδελιασμένη θα χαραχτεί απέναντι από το Σαλέ “CasadiCalo” για προπόνηση.

Enduromania 2014 Συμμετοχή – Γραμματεία – Χορηγοί

Οι συμμετοχές ανοίγουν την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου και κλείνουν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου. Για τη διευκόλυνση της οργάνωσης αλλά και τη δική σας και για να μην υπάρχει αναμονή, συνιστούμε να συμπληρώσετε την Φόρμα συμμετοχής(Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής στην Enduromania 2014) και να πληρώνετε μέσω κατάθεσης στην τράπεζα και λογαριασμόEurobank: 0026.0399.40.0200174546 (ΜΑΣΚ) μέχρι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου αναγράφοντας όνομα καταθέτη και αιτιολογία (συμμετοχή στην Enduromania 2014).
Όποιος αναβάτης δεν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης των συμμετοχών, θα μπορεί να συμμετέχει μέχρι και την τελευταία στιγμή πληρώνοντας στη γραμματεία, αλλά δεν θα λάβει τα αναμνηστικά.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 40€ για τις 2 ημέρες και 25€ για τη μια ημέρα με τα αναμνηστικά.

Η Γραμματεία θα λειτουργεί στο σαλέ “CasaDiCalo” όπου και θα πρέπει όλοι να περάσετε για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας και να παραλάβετε τη σακκούλα της οργάνωσης με τα πράγματα που θα σας παρέχουμε όπως τα αυτοκόλλητα συμμετοχής, το βραχιολάκι εισόδου, το χάρτη της διαδρομής, τα τηλέφωνα επικοινωνίας της οργάνωσης κλπ.

Στο χώρο της διοργάνωσης θα μπορεί όποιος επιθυμεί, για λόγους διαφήμισης, προβολής και πώλησης να στήσει τέντα, περίπτερο, έκθεση κλπ της εταιρείας του για όλες τις ημέρες της εκδήλωσης, και θα υπάρχει η συμβολική χρέωση των 100€/εταιρεία, αλλά πρώτα θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας για το θέμα της διαθεσιμότητας του χώρου. Όσοι εκ των χορηγών επιθυμούν να αναρτήσουνε κάποια σημαία, αφίσα, φέϊγ βολάν, πανό, αψίδες κλπ μπορούν να το κάνουν δωρεάν αρκεί να μας ενημερώσουν για λόγους διαθεσιμότητας και τάξης στέλνονταςmail στο 2014@enduromania.gr”>2014@enduromania.gr η επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την οργάνωση.
Επίσης, όσοι εκ των χορηγών επιθυμούν να μας προμηθεύσουν με διαφημιστικά/ενημερωτικά φυλλάδια, αυτοκόλλητα κλπ. της εταιρείας τους, έτσι ώστε να τα διαθέσουμε στους αναβάτες πρίν την εκκίνηση, μπορούν να έρθουν σε επάφη με την οργάνωση μέχρι και μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

Ο χώρος φύλαξης του ανεφοδιασμού θα είναι στο σαλέ “CasadiCalo”, οπου θα μπορείτε να αφήσετε τα μπιτόνια σας. Κανονίστε να έχετε βενζίνη και για τις 2 ημέρες και θυμηθείτε πως τα πιο κοντινά πρατήρια καυσίμων (ΕΚΟ Σκούρτης & SHELL Τσιομπίκας) βρίσκονται στις 2 εισόδους της Καλαμπάκας που απέχει 30χλμ από την Καστανιά! Από την γραμματεία θα σας δοθούν αριθμοί για την μοτοσυκλέτα σας αλλά και τα μπιτόνια σας και στον ανεφοδιασμό θα υπάρχει διαρκώς άνθρωπος της οργάνωσης για τυχόν προβλήματα.

Enduromania 2014 Διαμονή – Φαγητό

Γύρω από το σαλέ “Casa Di Calo”(σημείο εκκίνησης και τερματισμού)και λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο Μανάκος στην Καστανιά, υπάρχει χώρος για κατασκήνωση. Ντούζ και τουαλέτα υπάρχει μόνο στο Σαλέ και στις κατασκηνώσεις.
Για όσους θελήσουν μεγαλύτερη άνεση μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω ξενοδοχεία της περιοχής όπου θα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για διαμονή με 20€/άτομο και πρωινό:
‘’Μανάκος’’που βρίσκεται μέσα στην Καστανιά.
‘’Αχελωΐδες’’και‘’Μαντάνια’’ στο χωριό Καλλιρόη,
Tο κοινοτικό κατάστημα Στεφανίου / τηλέφωνo: 24320 87210 – Κιν: 6974 628103 – Ντόκος Γεώργιος,
Tο κοινοτικό κατάστημα Κρανιάς / Κιν: 6977 641198 – Ψαρρής Χρήστος
Το κοινοτικό κατάστημα Καστανιάς / τηλέφωνο: 24320 61219 – Κιν: 6973255573 – Παπαπούλιος Χρήστος
Στα ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα,
Επίσης, στο χωριό Αμάραντος (2 χλμ από την Καστανιά) θα υπάρχει διαθέσιμη η κατασκήνωση Mountain Camp με 9 κοιτώνες των 10-12 ατόμων,και κόστος διανυκτέρευσης με πρωινό τα 12€, καθώς και η Κατασκήνωση των Προσκόπων (Ευριπίδης Αναστασίου 6977 274 945) με 10€ και πρωινό στον κοιτώνα και 7€ με πρωινό για κατασκήνωση σε δική σας σκηνή.Στις κατασκηνώσεις υπάρχουν τουαλέτες με ντουζ αλλά θα πρέπει να έχετε τα δικά σας σεντόνια/κουβέρτες – υπνόσακους διότι δεν θα παρέχονται.Για να κλείσετε διαμονή στις παραπάνω κατασκηνώσεις παρακαλώ στείλτε μας email με όνομα, αριθμό ατόμων, τηλέφωνο και σε ποιά κατασκήνωση επιθυμείτε να μείνετε στο 2014@enduromania.gr ή επικοινωνήστε στο κινητό τηλέφωνο 6948521874 με την οργάνωση (Βασίλης Τσιάμης).
Σε οτι αφορά το φαγητό, στο σαλέ θα υπάρχει ετοιμασία, με σουβλάκια, λουκάνικα, διάφορα μεζεδάκια και σαλάτες καθώς και ποτά όπως μπύρες, τσίπουρο, κρασί κλπ.
Στο δρόμο όπως έρχεστε από την Καλαμπάκα και μετά το χωριό Ελάφι, υπάρχει η ταβέρνα του Νίκου Παπαγεωργίου “Το Πέρασμα” με εξαιρετικό φαγητό και super τιμές.
Στο χωριό της Καστανιάς επίσης υπάρχει το φιλόξενο “Καφέ Της Χαράς” για καφέ ή ποτό.

Θα σας παρακαλούσαμε να στηρίξετε όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης μας τους οποίους και θα δείτε στην αφίσα και στο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα σας παρέχουμε.
Τέλος, θυμηθείτε να έχετε ζεστά ρούχα για το βράδυ, γιατί έχουμε υψόμετρο…

Στο site μας www.Enduromania.gr και κυρίως στο facebook.enduromania, θα ανεβάζουμε οτιδήποτε νεότερο υπάρχει καθώς και πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των εργασιών και την προετοιμασία της εκδήλωσης, για την συνεχή και καλύτερη ενημέρωση σας.

Enduromania Team, M.A.S.K.
Διονύσης Κορκός (6946 503219)
Γιώργος Παπατζιμόπουλος (6973 743746),
Βασίλης Τσιάμης (694 8521874)
Χρήστος Καραγγέλης (6974903469)

enduromania-2014-poster