ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του ΚΕΜΑΕ Α.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα κατασκευής πίστας, για αγώνες του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ιδιαίτερα προδιαγραφών πίστας Φόρμουλα (F1), στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα παρακάτω:

1. Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, που καθορίζει τις προδιαγραφές για την δημιουργία αυτοκινητοδρομίων, με επακόλουθο τη δυνατότητα να επιδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης τα έργα κατασκευής του σε ποσοστό που φθάνει, κατά περίπτωση, έως και 60%.

2. Επελέγη από το ΥΠΕΧΩΔΕ το μελετητικό Γραφείο, στο οποίο έγινε η ανάθεση και άρχισε η μελέτη των υποστηρικτικών έργων σύνδεσης του αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού με το Εθνικό Δίκτυο.

3. Επιβεβαιώθηκε (από Υπουργούς και άλλα αρμόδια Κρατικά όργανα), για άλλη μια φορά, η απόφαση της Κυβέρνησης να γίνει το αυτοκινητοδρόμιο στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να αναλάβει το έργο, δηλ. την μελέτη-κατασκευή, έναντι μακροχρόνιας παραχώρησης της εκμετάλλευσης, να έλθει σε επικοινωνία με την Γραμματεία μας (αρμόδιος κ. Ι. Μαυρουδής τηλ. 210 6068 881) προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες.

Από το Δ.Σ. του ΚΕΜΑΕ Α.Ε.
Βασίλης Δεσποτόπουλος
Πρόεδρος ΚΕΜΑΕ ΑΕ