Ο πρώτος αγώνας “εντός έδρας” της Michelin από την επιστροφή της στα MotoGP, ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή νίκη του Jorge Lorenzo της Yamaha στο ιστορικό circuit της Γαλλίας.

Ο Lorenzo, μετά την κατάκτηση της pole position, όπου πραγματοποίησε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου για μοτοσυκλέτες στο Le Mans- ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά, μπήκε επικεφαλής από την πρώτη στροφή και συνέχισε το γρήγορο ρυθμό από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο. Τελικά τερμάτισε με διαφορά μεγαλύτερη των 10 δευτερολέπτων από τον επόμενο αντιπαλό του.

Όλοι οι πιλότοι – με εξαίρεση τον Yonny Hernandez – επέλεξαν το νέο, πίσω ελαστικό με πιο μαλακό σκελετό και πιο μαλακή γόμα, που σχεδιάστηκε ειδικά για τη πίστα του Le Mans, όπως το ζήτησαν οι οδηγοί μετά τον αγώνα στην Jerez – πριν 15 μέρες – για περισσότερη πρόσφυση πίσω.

Jorge Lorenzo – Movistar Yamaha MotoGP:
“Η μοτοσυκλέτα ήτανε εξαιρετική, το ίδιο και τα ελαστικά. Νομίζω ότι η Michelin έκανε εξαιρετική δουλειά βελτιώνοντας το ελαστικό από την Jerez. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά της Michelin, καθώς εργάστηκαν πολύ σκληρά και ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Χρειάζεται να συνεχίσουν να εργάζονται έτσι φέρνοντάς μας τα καλύτερα πίσω ελαστικά και έτσι θα έχουμε μια μακρόχρονη συνεργασία.”

Επόμενος αγώνας για τη Michelin και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP 21- 22 Μαϊου στο Mugello στην Τοσκάνη.

Divers

JORGE LORENZO SPA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA MotoGP  GP France 2016 (Circuit Bugatti) 06-08/05.2016  photo: MICHELIN