Μεγάλες μάχες επεφύλαξε ο πρώτος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Λαγκαδά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Οι πρωταγωνιστές του αγώνα επεφύλασαν συναρπαστικό φινάλε καθώς μετά από τέσσερις γύρους και οκτώ ειδικές όλα κρίθηκαν στο νήμα, με τελικό νικητή τον Δημήτρη Βαγγελάκο στην γενική. Ο Βαγγελάκος κέρδισε την πρώτη γενική της χρονιάς και την κατηγορία Ε2, ο Αλέξης Ζώρας την κατηγορία Ε1, ο Κίμων Καράμπελας την κατηγορία Ε3, ο Αρτέμης Σφηναρολάκης την κατηγορία Νέων και ο Νίκος Ζουρνατζής την κατηγορία Βετεράνων. 

Ήταν ένας όμορφος αγώνας, όπως μας έχει συνηθίσει η ΑΜΟΛ, η τοπική λέσχη του Λαγκαδά. Η πρώτη ειδική στο Λουτρά, βρισκόταν δίπλα στο δρόμο και οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθούν το σύνολο της διαδρομής και τις προσπάθειες των αθλητών. Η τοπική κοινωνία φιλοξένησε στην κεντρική πλατεία τα paddocks, ενώ η μεγάλη σε διάρκεια enduro ειδική κοντά στην τοποθεσία πέντε βρύσες με χρόνους κοντά και πάνω από 9 λεπτά έδωσε βαρύτητα στην τελική κατάταξη.

Κατηγορία Γενική
Αμέσως μετά το καλό ξεκίνημα του Γιάννη Τρίγκα ο Αλέξης Ζώρας πήρε τα ηνία του αγώνα, περνώντας πρώτος στην γενική έχοντας πίσω του τον Μιχάλη Ντουζένη και ποιο κοντά τον Δημήτρη Βαγγελάκο. Ο Ντουζένης ήταν ο πρώτος που έπεσε κάτω από τα εννέα λεπτά στην μεγάλη ειδική, δείχνοντας πως είχε την ταχύτητα ακόμη και για την νίκη στο τέλος της ημέρας. Ο Γιάννης Τρίγκας βρέθηκε και αυτός κοντά στους τρεις πρώτους, μέχρι το τέλος του αγώνα. Ομως στον τελευταίο γύρο ήταν η σειρά του Δημήτρη Βαγγελάκου να αποδείξει γιατί είναι πρωταθλητής, γράφοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στην ειδική enduro. Είχε εντυπωασιακή αποτελέσματα και πέρισυ στον Λαγκαδά αποδικνείοντας πως και φέτος θα είναι δύσκολο να νικηθεί. Ο Αλέξης Ζώρας τερμάτισε στην δεύτερη θέση, επιστρέφοντας με την μοτοσυκλέτα που του ταιριάζει καλύτερα. Ουσιαστικά έχασε την νίκη στον τρίτο γύρο, καθώς με 5-6 δευτερόλεπτα, είχε τέτοιο χρόνο, θα του έδιναν την πρώτη θέση. Ο Μιχάλης Ντουζένης ήταν η ευχάριστη έκπληξη για την γενική, καθώς με τους χρόνους απέδειξε ότι πλησίασε τους πρωτοπόρους. Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Γιάννης Τρίγκας, σίγουρα όχι το καλύτερο ξεκίνημα που θα περίμενε, αλλά έμεινε κοντά σε χρόνους και με λίγες λεπτομέρειες θα ανέβει θέση στο μέλλον. Πέμπτος ο Παναγιώτης Κακολύρης σε έναν μοναχικό αγώνα για την γενική και έκτος ο Κίμων Καράμπελας που βρήκε το ψυχικό σθένος να προσπεράσει στο τέλος.

Κατηγορία Ε2
Η μάχη του Δημήτρη Βαγγελάκου με τον Γιάννη Τρίγκα μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κατηγορίας. Ο Τρίγκας ξεκίνησε ζεστά αλλά ο Βαγγελάκος έγραψε καλύτερους χρόνους στο σύνολο της ημέρας κερδίζοντας την πρώτη μάχη με 13 δευτερόλεπτα. Ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο εκ των κορυφαίων αθλητών του πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να αποδυκνύει πόσο δύσκολο είναι να χάσει έναν αγώνα. Ο Γιάννης Τρίγκας παρουσιάστηκε έτοιμος αλλά είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στο τέλος της ημέρας. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Μιχάλης Κόπανος για πρώτη φορά! Συγχαρητήρια. Τέταρτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος έκανε μεγάλη προσπάθεια στην τελευταία ειδική αλλά έμεινε ένα δευτερόλεπτο πίσω από την τρίτη θέση. Πέμπτος ο Βασίλης Πετρόπουλος και έκτος ο Δημήτρης Τσακατσώνης στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα.

2072_ENLA060316

Κατηγορία Ε1
Ο Αλέξης Ζώρας κέρδισε τον αγώνα στην επιστροφή του στην μικρή κατηγορία. Εκεί βρήκε μεγάλο ανταγωνισμό από τον Μιχάλη Ντουζένη, που τον πίεσε κοντά στα μισά του αγώνα και από τότε οι δυο τους βρέθηκαν κοντά σε χρόνους. Ουσιαστικά ο χρόνος του Ζώρα στην μεγάλη ειδική του τρίτου γύρου, γύρισε τα δεδομένα στην γενική αλλά κρατήθηκε στην κατηγορία μπροστά από τον Ντουζένη, κάνοντας την διαφορά στην μικρή ειδική. Ο Ντουζένης αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό θα πιέσει ακόμη περισσότερο τον Ζώρα στο μέλλον, σίγουρα έχει στόχο να κερδίσει την κατηγορία και με την απόδοσή του στο Λαγκαδά το απέδειξε. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης, έμεινε μακριά από τους δυο πρώτους αλλά θα έχει ενδιαφέρον στο μέλλον να δούμε πόσο μπορεί να απειλήσει και να κάνει νίκη στην κατηγορία. Ο Γιώργος Κοινωνάς τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Γιώργος Μανωλίδης και έκτος ο Γιώργος Οκάογλου.

0602_ENLA060316

Κατηγορία Ε3
Μεγάλη μάχη για την νίκη στην μεγάλη κατηγορία μεταξύ του Κίμων Καράμπελα και Βασίλη Σιαφαρίκα. Ο Σιαφαρίκας οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο γύρο και οι δυο μοιράστηκαν τους χρόνους στο υπόλοιπο του αγώνα μέχρι την τελευταία ειδική όπου ο Καράμπελας έκανε την διαφορά κερδίζοντας τον αγώνα με ελάχιστη διαφορά. Ήταν όμορφο να βλέπεις τον Βασίλη Σιαφαρίκα να κυνηγάει ξανά την νίκη, καθώε είδε ότι ήταν κοντά στον Καράμπελα. Ακόμη και όταν ο Καράμπελας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, είχε το σθένος να πιέσει κερδίζοντας, δείχνοντας πόσο πολύ έχει δουλέψει. Στην μάχη της τρίτης θέσης ο Θανάσης Τρίγκας έκανε την ολική ανατροπή με δέκα και πλέον δευτερόλεπτα στην τελευταία ειδική ανεβαίνοντας στο βάθρο. Τέταρτος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, πέμπτος ο Λευτέρης Πανέτης και έκτος ο Λευτέρης Τιτιρέκης.

2390_ENLA060316

Κατηγορία Νέων – Βετεράνων
Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης κέρδισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς ο Δημήτρης Μπάκας ήταν γρήγορος αλλά ατυχίες τον ανάγκασαν να μείνει πιο πίσω στην μάχη της πρωτιάς. Στην τρίτη θέση ο αναγεννημένος Γιάννης Κωνσταντινούδης και έκτος ο Πέτρος Μπίλης. Ο Νίκος Ζουρνατζής επέστρεψε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με νίκη στην κατηγορία βετεράνων, μπροστά από τον Ελυσσαίο Παπαδημητρίου και τρίτο τον Χάρη Δημόπουλο.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα. Επόμενος αγώνας την Κυριακή 10 Απριλίου στην Βέροια.

2542_ENLA060316
1297_ENLA060316