Ο τελευταίος στόχος της λαμπρής καριέρας του S.Everts, επιτεύχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο Lierop. Κατέκτησε την 100η του νίκη στα GP δημιουργώντας ένα ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Στην ΜΧ2 ο C.Pourcel πήρε την νίκη, και τώρα είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Πρώτο σκέλος ΜΧ2
Μια ξεχασμένη μάχη ήρθε ξανά στο φως σε αυτό το σκέλος. Την εκκίνηση πήρε ο Antonio Cairoli και δίπλα του βρέθηκε ο συμπατριώτης και φίλος του David Philippaerts. Για άλλη μια φορά η μάχη τους ήταν καταπληκτική στην αμμουδερή πίστα του Lierop. Ο Philippaerts κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο τον πρωτοπόρο Cairoli που όμως τον ακολούθησε σε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό. Στην τρίτη θέση ο Tommy Searle πέρναγε δύσκολες ώρες καθώς τον πίεζε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christophe Pourcel, ενώ ο Tyla Rattray δεν είχε καλή εκκίνηση και ανέβαινε θέσεις. Σύντομα ο C.Pourcel πέρασε τον Searle και το ίδιο έκανε και ο Rattray που έφτασε στην τρίτη θέση μετά τα μισά του αγώνα. Στον 15ο γύρο ο Philippaerts είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Cairoli να πάρει την πρωτοπορία με διαφορά από τον δεύτερο Rattray που είχε καταφέρει στο εντωμεταξύ να περάσει τον C.Pourcel. Η γρήγορη αντίδραση του Philippaerts μετά την πτώση του τον έφερε να παλεύει με τον C.Pourcel για την τρίτη θέση μέχρι που είχε άλλη μια πτώση μένοντας τελικά όγδοος. Το σκέλος πήρε ο Cairoli με δεύτερο τον εκπληκτικό Rattray και τρίτο τον C.Pourcel που έδωσε πολλές μάχες. Τέταρτος τερμάτισε ο Searle πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στην άμμο. Πέμπτος τερμάτισε ο Aigar Leok ίσως στην μοναδική φετινή του εμφάνιση στην εξάδα με έκτο το Rui Goncalves που παραδοσιακά πάει καλά στο Lierop.

Αποτελέσματα Lierop MX2 πρώτο σκέλος
1     1 Cairoli Antonio Yamaha
2   16 Rattray Tyla KTM
3 377 Pourcel Christophe Kawasaki
4 101 Searle Tommy Kawasaki
5   17 Leok Aigar Yamaha
6   10 Goncalves Rui KTM
7   15 Nagl Maximilian KTM
8   19 Philippaerts David KTM
9     8 Nunn Carl KTM
10 150 Roelants Joel KTM

Πρώτο σκέλος ΜΧ1
To Lierop μυρίζει Stefan Everts από μακριά, σε κάθε αγώνα που συμμετέχει ο Βέλγος αναβάτης. Την εκκίνηση και την πρωτοπορία πήρε ο Joshua Coppins αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρο ο Everts πέρασε πρώτος και έκανε τον γνωστό του υγιεινό του περίπατο στο Ολλανδικό δάσος. Πιο πίσω ο Ken deDycker κράταγε την τρίτη θέση, αλλά σύντομα ένοιωσε την απειλή του Steve Ramon που ανέβαζε σταδιακά ρυθμό από την τέταρτη θέση. Μπροστά ο Everts πήρε άλλη μια νίκη στο Lierop και πακετάριζε την υπ’ αριθμό 100 της καριέρας του. Δεύτερος τερμάτισε  ο Coppins, με τρίτο τελικά τον Ramon. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Tanel Leok που δεν είχε καλή εκκίνηση ενώ πέμπτος τερμάτισε ο κουρασμένος στο τέλος deDycker. Παρά την καλή εκκίνηση του Kevin Strijbos, δεν κέρδισε καμία μάχη από όσες έδωσε καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Lierop MX1 πρώτο σκέλος
1  72 Everts Stefan Yamaha
2    2 Coppins Joshua Honda
3  11 Ramon Steve Suzuki
4  12 Leok Tanel Kawasaki
5    9 de Dycker Ken Honda
6  24 Strijbos Kevin Suzuki
7  78 Verhoeven Bas Kawasaki
8  36 Priem Manuel Yamaha
9    7 Barragan Jonathan KTM
10 30 Norlen Marcus Suzuki

Δεύτερο σκέλος ΜΧ2
Την εκκίνηση πήραν μαζί ο Goncalves με τον Searle αλλά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο C.Pourcel ήταν αυτός που οδηγούσε τον αγώνα. Μετά από μέτρια εκκίνηση Philippaerts και Rattray κατάφεραν και έφτασαν τον πρωτοπόρο που είχε κάνει μια μικρή διαφορά, με τον Rattray να μένει σταθερά δεύτερος καθώς του έδωσε την θέση ο Philippaerts με άλλη μια πτώση του. Στο τέλος της ημέρας ο C.Pourcel κέρδισε το σκέλος κατακτώντας έτσι την δεύτερη του φετινή νίκη και τώρα αγγίζει τον τίτλο στην ΜΧ2. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Rattray, με τρίτο τον Cairoli που δεν είχε καλή εκκίνηση και πάλεψε σκληρά για να βρεθεί εκεί, πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα και πλέον ελπίζει μόνο σε θαύμα για τον τίτλο. Η καλή του εκκίνηση έφερε τον Goncalves άνετα στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Carl Nunn που αντίθετα πάλεψε με αρκετούς οδηγούς για την πέμπτη θέση ανάμεσα τους και ο έκτος A.Leok.

Αποτελέσματα Lierop MX2 δεύτερο σκέλος
1 377 Pourcel Christophe Kawasaki
2   16 Rattray Tyla KTM
3     1 Cairoli Antonio Yamaha
4   10 Goncalves Rui KTM
5     8 Nunn Carl KTM
6   17 Leok Aigar Yamaha
7 101 Searle Tommy Kawasaki
8   27 Schiffer Marcus KTM
9   23 Seistola Matti Honda
10 100 Verbruggen Dennis Yamaha

Δεύτερο σκέλος ΜΧ1
Όσοι περίμεναν να συμβεί κάτι διαφορετικό στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας, απογοητεύτηκαν. Η πίστα είχε γίνει ένας ατελείωτος σαμαρόκηπος, και το Lierop είναι γνωστό για την πλούσια και ποιοτική του παραγωγή στο συγκεκριμένο είδος. Ο Everts δεν είναι ο μόνος οδηγός που κάνει την πίστα να φαίνεται ευθεία και όπως είναι φυσικό έφυγε από την αρχή του σκέλους γρήγορα να προλάβει την 100 νίκη του. Από τον πρώτο μόλις γύρο ο Coppins είχε εξασφαλίσει την δεύτερη θέση και δεν αγχώθηκε όταν τον πλησίασε προς στο τέλος του αγώνα ο τρίτος Jonathan Barragan. Τέταρτος τερμάτισε ο Strijbos με πέμπτο τον Ramon που είχε μια πτώση και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο. Την εξάδα έκλεισε ο Manuel Priem δείνοντας αρκετές μάχες με τον Ramon και τον Strijbos. Τέλος το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Everts, Coppins και Ramon.

Αποτελέσματα Lierop MX1 δεύτερο σκέλος
1 72 Everts Stefan Yamaha
2   2 Coppins Joshua Honda
3   7 Barragan Jonathan KTM
4 24 Strijbos Kevin Suzuki
5 11 Ramon Steve Suzuki
6 36 Priem Manuel Yamaha
7 16 Avis Wyatt KTM
8 26 Freibergs Lauris Suzuki
9 34 Nemeth Kornel Suzuki
10 78 Verhoeven Bas Kawasaki

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 Everts Stefan 689
2 Strijbos K. 491
3 Ramon Steve 454
4 de Dycker Ken 434
5 Leok Tanel 405
6 Barragan J. 338
7 Coppins J. 293
8 Priem Manuel 267
9 Leuret Pascal 247
10 Melotte C. 224

ΜΧ2
1 Pourcel C. 541
2 Cairoli A. 513
3 Rattray Tyla 446
4 Philippaerts D. 440
5 de Reuver M. 373
6 Nunn Carl 343
7 Goncalves Rui 300
8 Searle Tommy 296
9 Pourcel S. 291
10 Swanepoel G. 286

Επόμενος αγώνας Γαλλία, Ernee 16 – 17 Σεπτεμβρίου.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani