Ανακατατάξεις και διαφορετικούς νικητές επεφύλασσε η δεύτερη ημέρα κατά την διάρκεια του τρίτου αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro στην Καλαμπάκα. O Eero Remes πήρε την πρώτη του νίκη στην Ε1 (πρώτη στην καριέρα του στην μικρή κατηγορίας), Antoine Meo επέστρεψε στο βάθρο της Ε2 ενώ για τον νεαρό Matthiew Phillips η Κυριακή ήταν η καλύτερή του στιγμή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε την πρώτη του νίκη στην Ε3. Από πλευράς Ελλήνων ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν ο καλύτερος και γρηγορότερος την Κυριακή.

Η επανάληψη του αγώνα την Κυριακή σε καμία περίπτωση δεν προμύνηε την μεγάλη μάχη σε όλες τις κατηγορίες. Όσοι βρεθήκαμε στην Καλαμπάκα, είδαμε από κοντά τις πρώτες νίκες Remes και Phillips στις μεγάλες κατηγορίες αλλά και την επική μάχη των τεσσάρων στην Ε2 με τελικό νικητή τον Antoine Meo. Μάχη όμως είχαν και οι Έλληνες αθλητές στην προσπάθειά τους για διάκριση, την Κυριακή ο Βασίλης Σιαφαρίκας κατέφερε να διακριθεί κρατώντας έστω και με μικρή διαφορά την πρώτη θέση από τον Γιάννη Τρίγκα που είχε ανέβει στο βάθρο το Σάββατο ως ο καλύτερος Έλληνας.

Κατηγορία Ε1

Το συμβάν με το ελαστικό, το Σάββατο πίσμωσε τον Eero Remes, έτσι την Κυριακή μπήκε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον αγώνα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του νίκη φέτος. Είχε πάρει την πρωτοπορεία του αγώνα από τον πρώτο γύρο και παρά την επίθεση του Nambotin κράτησε την πρώτη θέση δίνοντας στην TM την πρώτη της νίκη στην Ε1. Μετά τον Nambotin που τερμάτισε δεύτερος, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Cristobal Guerrero. Μοναδικός Έλληνας που τερμάτισε την Κυριακή στην Ε1 ο Παναγιώτης Ζαφειρίου, με μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έξυπνη οδήγηση. Στην βαθμολογία o Nambotin έχει 117β, δεύτερος ο Guerrero με 88β και τρίτος ο Remes με 80β.

Κατηγορία Ε2

Μεγάλη μάχη για την νίκη όπως και την πρώτη ημέρα με τον Alex Salvini να κρατά την νίκη δυο ειδικές πριν το τέλος μπροστά από τον Antoine Meo. Όμως μια θεαματική πτώση στην ειδική Motocross στέρησε την πρώτη φετινή νίκη στον Salvini ο οποίος μάλιστα εγκατέλειψε με τραυματισμό. Ο Meo κράτησε την νίκη που του δίνει βαθμούς για το πρωτάθλημα, στην δεύτερη θέση ο Renet που επικράτησε του Aubert. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας τερμάτισε στην 11η θέση, καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία. Στην βαθμολογία προηγείται ο Meo με 114β, δεύτερος ο Renet με 106β, τρίτος o Aubert με 86β και τέταρτος ο Salvini με 66β.

Κατηγορία Ε3

Ήταν γρήγορος και η νίκη θα ερχόταν κάποια στιγμή. Ο λόγος για τον Matthiew Phillips, τον νεαρό Αυστραλό που κράτησε την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Ε3. Στην δεύτερη θέση ο Ivan Cervantes αποκομίζοντας έναν μικροτραυματισμό λίγο πριν το τέλος και το βάθρο στην τρίτη θέση συμπλήρωσε ο Mathias Bellino. O Aπόστολος Ζβιντερίκος ήταν ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στην μεγάλη κατηγορία. Πρώτος ο Cervantes με 117β, ακολουθείο Phillips με 99β και τρίτος ο Bellino με 83β.

Κατηγορίες EJ-EY

Διπλή νίκη για τον Giacomo Redondi, ανέβασε την εργοστασιακή του Beta στο πρώτο σκαλί του βάθρου δυο φορές στο Ελληνικό GP. Ο Loic Larrieu τερμάτισε δεύτερος την Κυριακή ενώ ο Daniel McCanney ήταν τρίτος την Κυριακή. Στην κατηγορία Youth ο Davide Soreca έκανε την αντεπίθεσή του στα μέσα του αγώνα περνώντας ξανά πρώτος, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Nicolas Pellegrinelli δεύτερο και τον Σουηδό Albin Elowson τρίτο. Καλύτερος Έλληνας αθλητής ο Αρτέμης Σφηναρολάκης που συνεχίζει να έχει τερματισμούς σε σημαντικούς αγώνες. Στην κατηγορία Junior ο McCanney έχει 112β, δεύτερος ο Redondi με 106β. Στην κατηγορία Youth ο Soreca προηγείται με 105β του Miroir 76β.

Επόμενοι αγώνες 7-8 Ιουνίου στην Φινλανδία και 14-15 Ιουνίου στην Σουηδία.