Το Festival Enduro, που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη τοποθεσία της Λίμνης Δασίου, σε υψόμετρο 1480 μέτρων, από την εταιρία eΧΤra Products του Χρήστου Τασούλη ένωσε φίλους και μοτοσυκλέτα από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Μια απολαυστική χωμάτινη εκδήλωση, με την παρουσία του εργοστασιακού οδηγού της Husaberg, Mario Rinaldi, να στολίζει αυτήν την συγκέντρωση, κάνοντας μια επιτυχημένη αρχή για τέτοιες είδους εκδηλώσεις.

Με έναν υπέροχο ήλιο όλες τις ημέρες, οι επισκέπτες έζησαν ένα πραγματικό εντουράδικο Σαββατοκύριακο. Από το πρωί άρχισε να ζωντανεύει ο χώρος από τις μοτοσικλέτες. Αρκετοί διάλεξαν να κάνουν test ride τα Husaberg και Gas-Gas, αποκτώντας την αίσθηση, της μοτοσυκλέτας στον φυσικό της χώρο.

Η κορδελιασμένη διαδρομή που είχε χαραχτεί για τον mini αγώνα της Κυριακής μάζεψε από το πρωί αρκετό κόσμο. Ο “Super Mario” μπήκε να κάνει μερικούς γύρους, και “μείναμε” παρακολουθώντας την γρήγορη πραγματικά οδήγησή του. Γύρω από τον Ιταλό μαζευτήκαμε όλοι μετά, για να μας μεταφέρει τις γνώσεις του και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Μαζί του ήταν και ο Dario o μηχανικός του, που έλυσε και αυτός απορίες των ενδιαφερομένων.

Οι βόλτες στην περιοχή συνεχιζόντουσαν ως αργά το απόγευμα.
Απίστευτη ήταν η σκόνη που σηκωνόταν από τις μοτοσικλέτες που τριγυρνούσαν στην πίστα. Όχι ευχάριστη για τους κατασκηνωτές μιας και η σκόνη ταξίδευε προς τις κοντινές σκηνές. Απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων ατόμων, που ενώ έβλεπαν ότι υπάρχουν σκηνές και άνθρωποι αριστερά και δεξιά τους, ανοίγανε το γκάζι δημιουργώντας σύννεφο σκόνης πίσω τους.

Ο Mario Rinaldi φιλικός και ευχάριστος χαρακτήρας, δεν παρέλειψε να πει, ότι είμαστε τυχεροί που μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε σε έναν τέτοιο όμορφο χώρο και να οδηγάμε στα βουνά, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο ως απαγορευτικό στο εξωτερικό.

Ο χώρος συγκέντρωσης ήταν στολισμένος με μια καντίνα, ξύλινα παγκάκια και τέντες για τον ήλιο. Το κοντοσούβλι και το αρνί προσφέρθηκε στον κόσμο το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από μουσική υπόκρουση. Παρότι έκανε ζέστη την ημέρα, το βράδυ δεν ήταν καθόλου το ίδιο. Το κρύο το αισθανόσουνα και χρειαζόσουνα να ρίξεις κάτι πάνω σου. Η φωτιά ήταν μια καλή λύση και αρκετές είχαν ανάψει στον κατασκηνωτικό χώρο.

Την Κυριακή υποψήφιοι αναβάτες πήραν μέρος στην διεξαγωγή του mini αγώνα, έχοντας στο μικρόφωνο τον Δημήτρη «Λαγό» και στην σημαία τερματισμού τον ίδιο τον Χρήστο Τασούλη. Ο δρόμος της επιστροφής άρχισε από το μεσημέρι για πολλούς, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις από το Festival Enduro.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Χρήστο Τασούλη και σε όλους όσους δούλεψαν για αυτό το τριήμερο στη λίμνη Δασίου. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους.