Ο Γιάννης Τρίγκας ολοκλήρωσε με εμφατική νίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro, στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας για το πρωτάθλημα Enduro 2015. Ξεκινώντας θεαματικά όπως έχει συνηθίσει στους τελευταίους αγώνες, πήρε διαφορά από τους ανταγωνιστές του που του έδωσε άλλη μια νίκη στην κατηγορία γενικής και την κατηγορία Ε2 στο φετινό πρωτάθλημα. Στις άλλες κατηγορίες ο Δημήτρης Βαγγελάκος ολοκλήρωσε με νίκη στην Ε1, ο Κίμων Καράμπελας κέρδισε ξεκάθαρα άλλο έναν αγώνα και το φετινό πρωτάθλημα στην Ε3, ενώ ο Δημήτρης Μπάκας έγραψε άλλη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τέλος στην κατηγορία Βετεράνων ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος επέστρεψε τερματίζοντας το πρωτάθλημα με νίκη.

Η γενιά του 2011 (!). Οι πρωταθλητές του 2011 Παυλίδης (Ε1 τότε, Ε2 φέτος), Βαγγελάκος (Ε2 τότε Γενική και Ε1 φέτος) και Καράμπελας (Νέων τότε Ε3 φέτος) κέρδισαν πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια!

Ο αγώνας στήθηκε από την ΑΜΛΕΧ στον ορεινό όγκο ψηλά από τα Ψαχνά Ευβοίας, σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές του φετινού πρωταθλήματος. Η λέσχη είχε διοργανώσει και παλαιότερα αγώνες enduro όμως φέτος η επιλογή αυτής της διαδρομής την δικαίωσε. Ο χώρος που φιλοξενήθηκαν οι ομάδες και το parc ferme δεν ήταν ότι καλύτερο. Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώνεται και το φετινό πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ, ένας αγώνας που μαζί με το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος είδε μεγάλο αριθμό συμμετοχών, κάτι που έλειπε από προηγούμενους αγώνες.

Στην γενική ο Γιάννης Τρίγκας είχε άλλη μια καλή αγωνιστική παρουσία κερδίζοντας τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τερματίζοντας τρίτος στην βαθμολογία. Σίγουρα όχι αυτό που ήθελε φέτος αλλά κλείνει την χρονιά με επιτυχία. Στην δεύτερη θέση ο Κίμων Καράμπελας επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το υψηλό του επίπεδο δείχνοντας σε όλους πως θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών για το πρωτάθλημα γενικής την επόμενη χρονιά. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, σε μια χρονιά που ήταν απόλυτα επιτυχής για αυτόν καθώς μετά το 2011 όπου είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στην Ε2 φέτος έκανε το απόλυτο κερδίζοντας πρωταθλήματα στην γενική και κατηγορία Ε1. Είναι σίγουρα ο πολυτιμότερος αθλητής enduro της χρονιάς!

0647_ENEV151115

Τέταρτος ο Γιάννης Παυλίδης που κράτησε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε μια χρονιά με την μεγαλύτερη επιτυχία για αυτόν. Πέμπτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας μένει στην έκτη θέση της βαθμολογίας και για πρώτη φορά χωρίς πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια! Στην έκτη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης ολοκλήρωσε και αυτός με επιτυχία το φετινό πρωτάθλημα.

Κατηγορία Ε1
Τι να πει κανείς για τον Δημήτρη Βαγγελάκο; Τερμάτισε το πρωτάθλημα με νίκη στην Ε1 ενώ ήταν αλάνθαστος σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος κερδίζοντας και τους επτά αγώνες. Πλέον μετά τον πρώτο του τίτλο το 2011, κέρδισε δυο ακόμη τίτλους φέτος στην κατηγορία Ε1 και στην γενική. Ο Παναγιώτης Κακολύρης με κορυφαία οδήγηση τερμάτισε πίσω από τον Βαγγελάκο εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση στην κατηγορία για το 2015. Στην τρίτη θέση ο Μιχάλης Ντουζένης που έμεινε τρίτος στο πρωτάθλημα. Τέταρτος ο Γιώργος Κοινωνάς, πέμπτος ο Λευτέρης Πανέτης και έκτος ο Γιάννης Χασάπης.

0066_ENEV151115

Κατηγορία Ε2
Η νίκη του Γιάννη Τρίγκα ήταν επιβλητική σε αυτόν τον αγώνα καθώς έμεινε ένα λεπτό μπροστά από τους ανταγωνιστές του. Κέρδισε την δεύτερη νίκη του φέτος μένοντας πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Η δεύτερη θέση είναι σίγουρα μια καλή επίδοση αλλά όχι αυτό που είχε στόχο φέτος ο ψηλόσωμος αθλητής. Στην δεύτερη θέση του αγώνα ο Γιάννης Παυλίδης ολοκλήρωσε με θρίαμβο την επιστροφή του στους αγώνες κερδίζοντας τον τίτλο στην ιδιαίτερα δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία Ε2. Μετά το πρωτάθλημα Ε1 το 2011 ο Γιάννης Παυλίδης διπλασιάζει τις επιτυχίες του με το δεύτερο πρωτάθλημα (στην Ε2) της καριέρας του. Σίγουρα εντυπωσιακό πως επέστρεψε στους αγώνες μετά από τρια χρόνια κερδίζοντας τους καλύτερους αθλητές της κατηγορίας Ε2, όπως επίσης τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία γενικής. Πραγματικός άθλος! Στην τρίτη θέση ο Αλέξης Ζώρας που τερματίζει τρίτος στη βαθμολογία με δυο νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Στην τέταρτη θέση ο Αντώνης Δήμου, πέμπτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος και έκτος ο Γιώργος Μανωλίδης.

Κατηγορία Ε3
άλλη μια εμφατική νίκη για τον Κίμων Καράμπελα που ήταν για ακόμη έναν αγώνα πολύ γρήγορος. Κέρδισε άνετα τον αγώνα στοχεύοντας σε μια καλή παρουσία στην γενική κάτι που πέτυχε ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση σε αυτόν τον αγώνα. Μετά το πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων το 2011 κερδίζει άλλο ένα πρωτάθλημα στην Ε3 σίγουρα πιο εντυπωσιακό καθώς κυριάρχησε του Βασίλη Σιαφαρίκα, ίσως του πιο κορυφαίου αθλητή enduro που έχει υπάρξει στην Ελλάδα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Σιαφαρίκας ολοκληρώνοντας μια χρονιά στην οποία δεν κερδίζει κάποιο τίτλο μετά από έντεκα (συνεχόμενα) χρόνια. Και μόνο το σύνολο των τίτλων του προκαλεί ζάλη στους αντιπάλους του, αλλά όλα τα καλά φαίνεται πως κάποια στιγμή τελειώνουν. Τρίτος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Τέταρτος ο Λευτέρης Τιτιρέκης και πέμπτος ο Θανάσης Τρίγκας.

0144_ENEV151115

Στην κατηγορία Νέων ο Δημήτρης Μπάκας νίκησε όπως όφειλε με μεγάλη διαφορά τον αγώνα, και με βάση την απόδοσή του βάζει υποψηφιότητα για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη χρονιά στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση ο Πέτρος Μπίλης για πρώτη φορά φέτος, συνεχίζει την ανοδική του πορεία ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με καλή απόδοση στην αρχή του αγώνα. Τρίτος ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει δεύτερος. Τέταρτος ο Αλέξανδρος Σφηναρολάκης, είναι ο φετινός πρωταθλητής Νέων αν και μέχρι το τέλος κόντεψε να χαρίσει το πρωτάθλημα με την απόδοσή του στους δυο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Σφηναρολάκη στην αγωνιστική του καριέρα όλα στην κατηγορία Νέων.

Στους βετεράνους ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος ήταν ο νικητής του αγώνα ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με νίκη κατακτώντας το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση ο Μιχάλης Μιμίκος και τρίτος ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου (για δεύτερη φορά στο βάθρο φέτος). Τέταρτος ο Δημήτρης Χελιώτης, πέμπτος ο Αναστάσιος Σαράντης και έκτος ο Μανώλης Πασχαλίδης.

0315_ENEV151115

0434_ENEV151115

Αποτελέσματα αγώνα Enduro Ψαχνά Ευβοίας.

Καλό χειμώνα!

0007_ENEV151115

0004_ENEV151115

0016_ENEV151115

0026_ENEV151115

0031_ENEV151115

0045_ENEV151115

0050_ENEV151115

0060_ENEV151115

0566_ENEV151115