Μπροστά σε 35.000 θεατές στο Στάδιο City του Πόζναν (POL), o Nate Adams έκανε τα καλύτερά του κόλπα και πήρε τη νίκη ανεβαίνοντας το Σάββατο για 18η φορά στο βάθρο, στη 10-ετή ιστορία του Red Bull X-Fighters. Ο Αμερικανός αναβάτης, δεν άφησε στον ανταγωνιστή του Danny Torres από την Ισπανία καμία ελπίδα στη διάρκεια του αγώνα. Ο Ιάπωνας Eigo Sato πήρε την τρίτη θέση.

Πόζναν (Πολωνία) – Ένα σύνολο 440 φορτηγών με χώμα, μετέτρεψε το γήπεδο της κυπελλούχου KKS Lech Poznan, σε μια πίστα freestyle motocross που είχε τα μακρύτερα και ψηλότερα άλματα της χρονιάς. Οι 12 καλύτεροι αναβάτες του κόσμου εκτινάχθηκαν μέχρι και 15 μέτρα ψηλά σε άλματα 36 μέτρων.

Ο Adams αντιμετώπισε κάποιες τρομακτικές στιγμές στον τελικό με τις ράμπες. «Η μηχανή δεν έκανε ολόκληρη περιστροφή στο μακρύ άλμα και προσγειώθηκα με την μπροστινή ρόδα. Αλλά χαίρομαι πολύ που νίκησα το Dany,» είπε. Η έκβαση του αγώνα έκλινε υπέρ του Adams, που είχε κερδίσει στις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες. Ο Torres είπε πως θα συνέχιζε να παλεύει για τον τίτλο. «Δεν ε’ιμουν σε φόρμα 100%, επομένως είμαι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση. Θα κάνω σκληρή προπόνηση για τις επόμενες έξι εβδομάδες και θα αντεπιτεθώ στην Αυστραλία.”

Ο Adams πήρε την τρίτη του νίκη για τη σεζόν και με 365 πόντους έχει 40 πόντους προβάδισμα από τον Torres (325 πόντους). Ο αγώνας του Poznan ήταν κυριολεκτικά αγώνας Knock-out. Ο Andre Villa από τη Νορβηγία ήρθε στο Poznan οδηγώντας την κούρσα για τον τίτλο, αλλά στη διάρκεια τον προκριματικών, είχε μία πτώση ενώ εκτελούσε backflip με συνέπεια ένα σπασμένο μηρό. Ο Ελβετός Mat Rebeaud, ήλπιζε να κάνει μια δυναμική εμφάνιση στο Poznan, αλλά έφτασε με πατερίτσες και εγκατέλειψε τα αισιόδοξα σχέδιά του. Επιπλέον οι τρεις Αυστραλοί, Robbie Maddison, Blake Williams και Josh Sheehan είχαν επίσης βγει knock-out από τραυματισμούς που είχαν στους προηγούμενους αγώνες.

Η καθοριστική μάχη της σεζόν, θα γίνει στις 17 Σεπτέμβρη, και για πρώτη φορά το Σίδνεϊ της Αυστραλίας θα αναλάβει να φιλοξενήσει τους Red Bull X-Fighters.

Τελική κατάταξη στο Poznan (Πολωνία): 1. Nate Adams (ΗΠΑ), 2. Dany Torres (ESP), 3. Eigo Sato (JPN), 4. Javier Villegas (CHL), 5. Maikel Melero (ESP), 6. Petr Pilat (POL), 7. Adam Jones (ΗΠΑ), 8. Andre Villa (NOR), 9. Libor Podmol (CZE), 10. Beau Bamburg (ΗΠΑ), 11. Jackson Strong (AUS)
Βαθμολογία (5 από τους 6 αγώνες): 1. Nate Adams (365 points), 2. Dany Torres (325 points), 3. Andre Villa (270 points), 4. Blake Williams (AUS/215 points), 5. Eigo Sato (180 points), 6. Robbie Maddison (AUS/160 points).