* 19/11/2015 | Η FIM αποφάσισε μετά από ενστάσεις να μην μετρήσει η αρχική απόφαση και να στέψει νικήτρια ομάδα World Trophy την Αυστραλία.

Μετά από έξη ημέρες αγώνα, η Γαλλική ομάδα κατάφερε να κερδίσει άλλο έναν αγώνα ISDE ο οποίος στιγματίστηκε από ιδιαίτερες αποφάσεις των αγωνοδικών. Στη δεύτερη θέση η Αυστραλία και την τρίτη θέση κατέλαβε η Ισπανία. Η Αυστραλία ήταν κυρίαρχος στις κατηγορίες junior trophy και γυναικών. Η Ελλάδα συμμετείχε και φέτος με ομάδα trophy και δυο club, στην κατηγορία trophy τερμάτισε στην 18η θέση. 

H Γαλλία μπορεί να κέρδισε το φετινό ISDE όμως τα γεγονότα παραμένουν. Οκτώ αθλητές (μεταξύ αυτών και Γάλλοι αθλητές) ακυρώθηκαν στο τέλος της τρίτης ημέρας γιατί ακολούθησαν λάθος διαδρομή. Αρχικά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ακυρώσουν τους αθλητές, να τους επιτρέψουν να συμμετέχουν και να κρατούν τους χρόνους τους σε περίπτωση που δικαιωθούν στο διακστήριο (στο μέλλον). Την Πέμπτη όμως και αφού οι ακυρωθέντες αθλητές συμμετείχαν κανονικά στην τέταρτη και πέμπτη ημέρα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ανατρέψουν την απόφαση και επέτρεψαν τους ακυρωθέντες αθλητές να μετέχουν κανονικά στα αποτελέσματα. Εντωμεταξύ οι Γάλλοι τις δυο αυτές ημέρες είχαν κάνει την υπέρβαση περνώντας τους Αυστραλούς που είχαν ξεκινήσει δυναμικά και βρέθηκαν στην πρώτη θέση. Οι Αυστραλοί αποφάσισαν να μην ανέβουν στο βάθρο και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στο δικαστήριο, μέχρι τότε το ISDE 2015 κερδίζει η Γαλλία.

Στην κατηγορία Junior Trophy οι πιτσιρικάδες Αυστραλοί ήταν γρηγορότεροι όλων, το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία γυναικών όπου η πρωτοπόρος Tayla Jones ξεχώρισε με την απόδοσή της. Την γενική και την κατηγορία Ε1 κέρδισε για πρώτη φορά Αμερικανός αθλητής, ο Ryan Sipes (προερχόμενος από το motocross), την κατηγορία Ε1 ο Άγγλος Jamie McCanney και την κατηγορία Ε3 ο Αυστραλός Daniel Sanders.

H Ελληνική αποστολή με ομάδα έξη αθλητών trophy team και δυο club, είχε συνολικά 11 αθλητές:

  • Τρίγκας Γιάννης – ασημένιο μετάλλιο
  • Σιαφαρίκας Βασίλης – ασημένιο μετάλλιο
  • Καράμπελας Κίμωνας – ασημένιο μετάλλιο
  • Ντουζένης Μιχάλης – ασημένιο μετάλλιο
  • Σφηναρολάκης Αρτέμης – χάλκινο μετάλλιο
  • Τσιόπουλος Λεωνίδας – χάλκινο μετάλλιο
  • Αθανασουλόπουλος Δημήτρης – χάλκινο μετάλλιο
  • Ζώρας Αλέξης – εγκατάλειψη
  • Σεβαστόπουλος Γιάννης – εγκατάλειψη
  • Κόκκινος Δημήτρης – εγκατάλειψη

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα των Ελληνικών μεταλλίων εδώ. Επόμενος αγώνας ISDE 2016, στην Ισπανία 11 έως 16 Οκτωβρίου 2016.

France Champion Trophy - FIM ISDE 2015 Kosice

France Champion Trophy – FIM ISDE 2015 Kosice

Podium World Trophy - FIM ISDE 2015 Kosice

Podium World Trophy – FIM ISDE 2015 Kosice

Australia Junior Trophy Team FIM ISDE 2015 Kosice

Australia Junior Trophy Team FIM ISDE 2015 Kosice

Australia Women's World Trophy Team FIM ISDE 2015 Kosice

Australia Women’s World Trophy Team FIM ISDE 2015 Kosice