Ο αναβάτης της ομάδας Bel Ray Husqvarna Enduro, Graham Jarvis, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι αυτός ο αναβάτης που βρίσκεται στην κορυφή, τουλάχιστον όσον αφορά το Hard Enduro. Κερδίζοντας το 4ο προσωπικό του Hell’s Gate, στην Ιταλία, τερμάτισε 22min μπροστά από τον δεύτερο Jonny Walker.

Ο Jarvis ξεκίνησε συνετά το Hell’s Gate του 2014, χρειάστηκε όμως μόλις μισό γύρο, στην αρχή του αγώνα, ώστε να βρεθεί μπροστά. Γνωρίζοντας πόσο απαιτητικό ήταν το τερέν στην Τοσκάνη, έθεσε έναν ρυθμό που οι αντίπαλοί του δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, και πάνω στο Husqvarna TE 300 κατάφερε γρήγορα να κάνει διαφορά 5min. Σταματώντας για ανεφοδιασμό και μπαίνοντας στο νυχτερινό κομμάτι ο Jarvis μεγάλωσε τη διαφορά του.

Με όλους του αναβάτες που βρίσκονταν πάνω από 30min πίσω του, να αποχωρούν από τον αγώνα, για κάποιους ήταν ουσιαστικά αγώνας ενός σκέλους. Στο μέσο του προτελευταίου γύρου, μόνον τέσσερις αναβάτες είχαν μείνει στον αγώνα, με τον Jarvis να αυξάνει συνεχώς το ρυθμό του.

Δίχως να θέλει να ρισκάρει την σκληρή δουλειά που είχε ήδη κάνει, ο Jarvis, οδήγησε προσεκτικά στον 5ο και τελευταίο γύρο, πριν τελικά φτάσει στην κορυφή του Hell’s Gate ως άξιος νικητής.

Graham Jarvis: “Είναι καταπληκτικό να κερδίζω για 4η φορά στο Hell’s Gate. Αγωνίστηκα εδώ τόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια ώστε και γνωρίζω πολύ καλά τι να περιμένω, όμως ο φετινός αγώνας ήταν αναμφίβολα ο σκληρότερος. Ήμουν ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση στο πρωινό enduro – που μου έδωσε μια πολύ καλή θέση στην εκκίνηση και μετά το μόνο που ήθελα ήταν να βγάλω τις πρώτες στροφές του αγώνα χωρίς λάθη. Αμέσως μετά την εκκίνηση υπήρχε μια τεράστια νερολακκούβα. Μπήκα συγκρατημένα, όμως γρήγορα πλησίασα στην πρώτη τριάδα. Ο Andreas Lettenbichler και ο Cody Webb έκαναν λάθη και έφτασα στον Jonny Walker, τότε έβαλα κάτω το κεφάλι. Πέρασα στην πρώτη θέση στα μέσα του πρώτου γύρου. Περίμενα τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα φέτος χωρίς πάγο και χιόνι, όμως τα βράχια ήταν πολύ γλιστερά. Ο επιπλέον 5ος γύρος, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Οδηγήσαμε σχεδόν δύο γύρους στο σκοτάδι, όμως παρά τις δύο-τρεις πτώσεις δεν αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα. Είναι όμορφα να κερδίζεις με τόσο μεγάλη διαφορά και να δίνεις στην Husqvarna την πρώτη της νίκη στο Hell’s Gate.”

Αποτελέσματα – Hell’s Gate Hard Enduro 2014

1. Graham Jarvis (Husqvarna)
2. Jonny Walker (KTM)
3. Cody Webb (Beta)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HUSQVARNA

graham.jarvis_Hell's-Gate-2014_1970

graham.jarvis_Hell's-Gate-2014_1971