Στο Μονακό κατά την διάρκεια των βραβείων FIM 2006, η FIM και η Youthstream παρουσίασαν το βραβείο καλύτερου διοργανωτή στη Βουλγαρία για την διοργάνωση του αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross στην πίστα Sevlievo.

Η Βουλγαρία επιλέχθηκε μεταξύ της Νότιας Αφρικής και του Βελγίου για το διεθνές βραβείο. Το βραβείο δόθηκε στη Βουλγαρία για την μεγάλη προσέλευση κοινού, την κτιριακή υποδομή και την φιλοξενία. Τονίστηκε επίσης η υποστήριξη του αγώνα από την πολιτεία της Βουλγαρίας, η οργάνωση management και η πληρότητα της Βουλγαρικής ομοσπονδίας.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Κος Roman Petkov και ο πρόεδρος της Βουλγάρικης ομοσπονδίας BMF Κος Bogdan Nikolov από τα χέρια των Κου Francesco Zerbi (FIM πρώην πρόεδρος), Κος Giuseppe Luongo (πρόεδρος Youthstream), Dr. Wolfgang Srb (πρόεδρος επιτροπής motocross CMS), Κος Guy Maitre (FIM CEO) και του Κου Stefan Everts (10 παγκόσμιου πρωταθλητή motocross).

Την Βουλγαρική διπλωματική αντιπροσωπεία συνόδευσαν, η υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Οικονομικών, σύμβουλος του Βούλγαρου προέδρου, ο δήμαρχος του Sevlievo, πρώην υπουργοί και πλήθος δημοσιογράφων-φωτογράφων από την γειτονική Βουλγαρία, για να καλύψουν την ιστορική στιγμή της Βουλγαρίας στα μηχανοκίνητα σπορ.