Η ΗΠΑ θα υπερασπίσει τον τίτλο της ενάντια στις ομάδες από όλο τον κόσμο στο motocross των Εθνών του 2006, που διοργανώνεται 23 – 24 Σεπτεμβρίου στο Matterley Basin, Winchester, Αγγλία.

Μετά την διαμάχη για την αρχική συμμετοχή του Mike Brown που είχε επιλεχθεί για την αρχική ομάδα αλλά αντικαταστάθηκε λόγω της κακής του φυσικής κατάστασης, οι φίλοι του motocross θα συμμετέχουν ενεργά στην επιλογή της ομάδας (ψήφισμα μέσω του AMADirectlink.com) συμβάλλοντας και στην οικονομική υποστήριξη της ομάδας.

Η online διαδικασία επιλογής, κατά τη διάρκεια της οποίας όσοι θέλουν μπορούν να προτείνουν ποιος πρέπει να συμπεριληφθεί για την ομάδα της ΗΠΑ, θα αρχίσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όταν ο κατάλογος των κορυφαίων υποψηφίων θα γίνει γνωστός στα μέσα Ιουνίου, οι θαυμαστές θα είναι σε θέση να ψηφίσουν για αυτούς τους τελικούς υποψηφίους, σε αντάλλαγμα για μια συνδρομή $5,00 ανά ψήφο στην ομάδα της ΗΠΑ. Τα μέλη της ομάδας ΗΠΑ, θα αναγγελθούν τον Αύγουστο.

Το 2005, η ομάδα των Ricky Carmichael, Kevin Windham και Ivan Tedesco νίκησαν ισχυρούς διεθνείς αντιπάλους για να πάρουν το τρόπαιο του νικητή για 16η φορά και για πρώτη από το 2000. Από το 1981 έως το 1993, η ομάδα ΗΠΑ ήταν αήττητη στο motocross των Eθνών, κερδίζοντας το τρόπαιο 13 συνεχόμενες χρονιές.

Όλες οι εισπράξεις από την online διαδικασία επιλογής θα πάνε για  την υποστήριξη της ομάδας της ΗΠΑ. Η τελική επιλογή θα γίνει από την AMA, με τον Ricky Carmichael – o oποίος έχει καταστήσει σαφές την υποστήριξή του για το γεγονός – σίγουρος να συμπεριληφθεί. Ο  James Stewart είναι ένας άλλος αναβάτης σίγουρος να επιλεχτεί, εάν αποφασίσει να συμμετέχει – αντίθετα με τα προηγούμενα έτη, στο γεγονός.

Η Ελληνική ομάδα σίγουρα θα είναι εκεί, η επιλογή της οποίας θα γίνει από την ΕΛΠΑ μέσα στο καλοκαίρι. Το enduro.gr επίσης θα είναι εκεί φέρνοντάς στον υπολογιστή σας τον μεγαλύτερο αγώνα motocross της χρονιάς.

Παραδοσιακά το enduro.gr από την γέννησή του βρίσκεται κοντά στα μεγάλα διεθνή γεγονότα. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά κατά την οποία ένας τυχερός αναγνώστης θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να παρακολουθήσει από κοντά όλους τους μεγάλους αστέρες του motocross.

Όπως το 2004 στην Ολλανδία, Zolder o Κώστας Αντωνίου (φοιτητής από την Πάτρα), το 2005 στη Γαλλία, Ernee ο Γιώργος Παπαδάκης (φοιτητής από την Αθήνα) έτσι και φέτος στην Αγγλία ένας από εσάς, φανατικός αναγνώστης μας, θα δει από κοντά αυτό το μεγάλο γεγονός. Σε λίγες ημέρες περισσότερα για το πώς θα κερδίσετε το δωρεάν ταξίδι στο MX των Εθνών, 23-24 Σεπτεμβρίου στην Αγγλία.