Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Gas Gas:

H Ισπανική Gas Gas, έχει καταλήξει σε συμφωνία με Moto Italia srl, πρώην Husqvarna Motorcycles srl, να αποκτήσει τεχνολογία για δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες.

Αυτή η συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί με την έγκριση της αυστριακής KTM που απέκτησε την Husqvarna Motorcycles στις αρχές του 2013. Αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της KTM για την ενίσχυση Ευρωπαικών μοτοσυκλετών. Η συμφωνία περιλαμβάνει την μεταφορά και ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο τμήμα R&D της Gas Gas και επιτρέπει την κατασκευή τους στο Ισπανικό εργοστάσιο.

Η ανάπτυξη αυτού του προγράμματος θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της γκάμας μοντέλων της Gas Gas για τα επόμενα χρόνια.

— τέλος δελτίου τύπου

Η Gas Gas μπορεί να βρήκε την ευκαιρία (ή τα χρήματα) να αγοράσει την μέχρι πρότινος τεχνογνωσία της Husqvarna, κατά πόσον αυτό θα αρέσει στους οπαδούς της εταιρίας είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Πάντως στο παρελθόν η Gas Gas χρησιμοποιούσε κινητήρες Yamaha, στα τετράχρονα αγωνιστικά μοντέλα της, αλλά εκείνη την εποχή είχε προχωρήσει στην κατασκευή των δικών της κινητήρων (in house).

gas-gas-factory

husqvarna-engine