ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM

Tο International Six Days Enduro (ISDE) είναι πάντα σταθμός για την KTM, αλλά το 2008 η Αυστριακή εταιρεία γιόρτασε επιτυχία που ισοδυναμεί με την καταξίωση των μοντέλων εκτός δρόμου σε αυτόν τον ετήσιο αγώνα.

Ο αγώνας ISDE είναι ο παλαιότερος χωμάτινος αγώνας στο ημερολόγιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας (FIM). Εκτός τις διακοπές κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων το ISDE διοργανώνεται ετήσια από το 1913 και επειδή ανταμείβονται και ομάδες, συχνά ονομάζεται και Ολυμπιάδα του endurο. Μέχρι το 1973 το ISDE διοργανώνονταν στην Ευρώπη αλλά από τότε αγώνες έχουν γίνει στην βόρεια και νότια Αμερική, στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.

Στις Σέρρες, μια περιοχή που προσφέρεται για όμορφους και απαιτητικούς αγώνες endurο, η τοποθεσία του ISDE 2008, είδε 454 αναβάτες από 32 χώρες να παίρνουν εκκίνηση την πρώτη ημέρα του εξαήμερου αγώνα, περίπου οι μισοί από αυτούς πάνω σε μοτοσυκλέτες KTM.

ISDE και “Ready to Race” πνεύμα
Η Αυστριακή εταιρεία θεωρείται μια από τις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες στις σπορ endure μοτοσυκλέτες. Η ΚΤΜ θεωρεί την συμμετοχή στο ISDE των αγωνιστικών ομάδων αλλά και των ιδιωτών μια υποχρέωση αλλά και διασκέδαση. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι αναβάτες των εργοστασιακών ομάδων της KTM κέρδισαν τη γενική (Ivan Cervantes, Ισπανία) και τις κατηγορίες Ε1 (Cervantes), E2 (Alessandro Belometti, Ιταλία) και Ε3 (Marko Tarkkala, Φινλανδία). Εκτός αυτών υπήρξε και ο άτυχος Juha Salminen που ενώ κέρδιζε την κατηγορία του (Ε2) αλλά και τη γενική την τελευταία ημέρα είχε μια πτώση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η ΚΤΜ κέρδισε και το βραβείο Κατασκευαστών καθώς η ομάδα ΚΤΜ 1 (Salminen, Tarkkala, Cervantes) προηγούνταν στην κατάταξη από την πρώτη ημέρα.

Πλήρης παροχή υποστήριξης στους πελάτες της
Η ΚΤΜ δουλεύοντας στενά με την ΚΤΜ Hellas ήταν παρών για όλο το διάστημα του αγώνα ISDE 2008. Πρόσφεραν πλήρης πακέτα υποστήριξης, από ενοικίαση 50 μοτοσυκλετών (μοντέλων 2009), μέχρι πλήρης υποστήριξη αγώνα, ανταλλακτικών και ότι άλλο χρειάστηκε κάθε αναβάτης για να ολοκληρώσει τον αγώνα. Η ομάδα service της ΚΤΜ ήταν εκεί ακόμα και για την ηθική και πνευματική υποστήριξη κάθε αναβάτη, υπογραμμίζοντας το σθένος της εταιρείας να είναι πάντα “Ready to Race”.

Πολλοί από τους αναβάτες όπως άλλωστε και η KTM βλέπουν από τώρα το μέλλον και σχεδιάζουν για τον επόμενο αγώνα, το 84ο International Six Days Enduro στην Figueira da Foz στα παράλια του ατλαντικού στην Πορτογαλλία.

Φωτογραφία: KTM