Με ένα δελτίο τύπου η ΚΤΜ ανακοινώνει την απεμπλοκή της από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supermoto για το 2006 κυρίως για λόγους μειωμένης προβολής. Διαβάζοντας το δελτίο τύπου εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι μια κίνηση στρατηγικής με σκοπό να πλήξει τον promoter του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Youthstream).

Η Youthstream διοργανώνει το Παγκόσμιο Motocross και το Παγκόσμιο Supermoto. Ειδικά φέτος, όσο καλά και οργανωμένα βαδίζει το Motocross (περισσότεροι αγώνες, άνοδος μέσου όρου εισιτηρίων, επιτυχία Supermoto των Εθνών) τόσο άσχημα βαδίζει το Supermoto (βλέπε ακυρώσεις αγώνων, αλλαγές ημερομηνιών και το απίστευτο που συνέβη στα Μέγαρα, όπου η απονομή ήταν πρακτικά απλησίαστη από τους θεατές!).

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την επόμενη χρονιά πως θα εξελιχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς ένα από τα μεγάλα εργοστάσια και κατά πόσο μπορεί η οργάνωση του πρωταθλήματος να μεγαλώσει το επίπεδο αγώνων αλλά και την προβολή του.

Ήδη από την επόμενη χρονιά παρουσιάζεται ο θεσμός του αγώνα Supermoto of Nations από την Youthstream με στόχο ένα αγώνα Παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ο αγώνας που έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον, θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου στο Belfast της Ιρλανδίας (να πάρετε αδιάβροχο!). Τέλος στη χώρα θα διοργανωθεί ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto για το 2006.

 

—————————————————————————————

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΤΜ δεν θα επανδρώσει εργοστασιακή ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supermto 2006. Μετά από τέσσερα συναπτά χρόνια, από το ξεκίνημα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και δυο Παγκόσμιους τίτλους η ΚΤΜ θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη τοπικών πρωταθλημάτων.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της ενίσχυσης του προφίλ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αποδείχθηκε πολύ δύσκολο για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας και τους promoters του πρωταθλήματος να διατηρήσουν ένα σταθερό ημερολόγιο από ποιοτικούς αγώνες. Ο αριθμός των θεατών και η ποσότητα της προβολής από τον τύπο δεν εγγυάται την συνέχιση της επένδυσης σε μια πλήρη εργοστασιακή ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η ΚΤΜ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα εθνικά πρωταθλήματα σε χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Το Supermoto παραμένει ένας σημαντικός αγωνιστικός τομέας για την ΚΤΜ, ενώ τα τοπικά αγωνιστικά και εξέλιξης τμήματα παραμένουν στα παρούσα επίπεδα για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη βελτίωση στις μοτοσυκλέτες Supermoto της εταιρίας.

Η KTM επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα μέλη των ομάδων, τους αναβάτες, τους χορηγούς και τους συνεργάτες για την συμμετοχή τους στην επιτυχία της αγωνιστικής ομάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.