Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της μοτοσυκλέτας KTM 450 Rally 2014 αναμένεται να κάνει την πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση στο Ράλι Oil Libya του Μαρόκου. Το Ράλι OilLibya διαρκεί από 13 έως 19 Οκτώβριος 2013 και είναι ο τελικός γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Cross Country Rally 2013.

Η ομάδα βρίσκεται ήδη στο Μαρόκο για τη διεξαγωγή των τελικών δοκιμών και τις ρυθμίσεις. Η νέα μοτοσυκλέτα θα δοκιμαστεί πρώτα κάτω από συνθήκες αγώνα. Οδηγώντας την νέα μοτοσυκλέτα θα είναι ο Ισπανός Marc Coma, ο Αμερικανός Kurt Caselli, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του Ντακάρ το 2013 και ο Πορτογάλλος Ruben Faria.

Νέα μοτοσυκλέτα από το μηδέν

Η KTM 450 Rally είναι το αποτέλεσμα εργασιών έρευνας από την KTM, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μια εντελώς νέα έκδοση από το μηδέν. Η πρόθεση δεν ήταν τίποτα λιγότερο από το να παράγουν την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα για να καταστεί δυνατή η νίκη τον Ιανουάριο του 2014 στο Rally Dakar. Η κατηγορία μοτοσικλετών του Ράλι Ντακάρ είναι στα χέρια της ΚΤΜ για τα τελευταία 12 χρόνια.

Τελικές δοκιμές πριν Dakar 2014

Το Rally Μαρόκο αντιπροσωπεύει τις τελικές δοκιμές της εργοστασιακής ομάδα της KTM πριν από το Ράλι Dakar 2014 ενώ σε αυτόν τον αγώνα θα αποφασίστει επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής Cross Country Rallies για το 2013. Ο Coma είναι ο περσινός κάτοχος του τίτλου και ξεκινά με ένα προβάδισμα τριών βαθμών από τον Πορτογάλλο Goncalves Paolo.

Ο αγώνας Oil Libya Μαρόκο Rally 2013 βρίσκει 74 αναβάτες να εκκινούν για πάνω από 1.517 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και 534 χλμ συνδέσμων απλών σε έξι ημέρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες της ερήμου και αμμόλοφους.

rally-ktm-1

rally-ktm-2

rally-ktm-3