ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OXTAR HARD RACE TROPHY – Castiglione delle Stiviere

Eάν μπορεί να πεί κανείς πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… τότε οι υποσχέσεις των αναβατών της ομάδας TM Racing/BERLONI Team για το 2006 είναι πάρα πολλές . Πραγματικά, αυτό γιατί ο Pohjamo Petri στη σέλα του TM 125 πέτυχε την απόλυτη νίκη στην έναρξη του σκληρού τροπαίου Oxtar Hard Race Trophy, στον αγώνα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2006 στην πίστα Castiglione delle Stiviere.

Μια επιτακτική νίκη που παίρνει μια ακόμα εντονότερη γεύση εάν αναλογιστούμε το περιβάλλον στο οποίο πραγματοποιήθηκε. Η ημέρα άρχισε στα νότια της λίμνης Garda υπό τις χειρότερες συνθήκες: η έντονη βροχή και ο υψηλός αριθμός αναβατών επέβαλαν μια αναβολή της έναρξης του αγώνα. Έπειτα οι πάνω από 200 αναβάτες πήραν εκκίνηση με όλες οι μπλε μοτοσυκλέτες της ομάδας TM Racing/BERLONI Team στις κορυφαίες θέσεις.

Ο Petri Pohjamo, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά του μικρού δίχρονου TM125, το μικρό βάρος και την μεγάλη ιπποδύναμη, και οδήγησε πάρα πολύ όμορφα στην βροχή! Επιπλέον, υιοθέτησε την τέλεια τακτική, βελτιστοποιώντας τις στάσεις για έλεγχο και καύσιμα και πετυχαίνοντας να ελευθερωθεί γρήγορα απο τα “καπέλα” που προκαλλούν λιγότερο έμπειροι αναβάτες στα πολυάριθμα κρίσιμα σημεία αυτού του αγώνα. Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, χωρίς καμία αμφιβολία!

Ο Alessio Paoli είχε τη σκέψη να καταστήσει αυτήν την ημέρα ακόμα πιό αξιοσημείωτη για την ομάδα της TM Racing/BERLONI Team, απόλυτος πέμπτος στην τελική κατάταξη και νικητής της E3 κατηγορίας με το TM 300. Ο Alessio ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί όλη τη ροπή του TM 300 του, σε μια διαδρομή όπου η τακτική, η αντίσταση, η ευκινησία και ο ανεφοδιασμός μέτρησαν περισσότερο από την καθαρή δύναμη που, εν πάση περιπτώσει, δεν έλειπε για τη μοτοσικλέτα που διακρίθηκε στην κατηγορία της.

Ο Jake Stapleton, αντ’ αυτού, ήταν άτυχος και έχασε την επαφή με την κορυφαία ομάδα οδηγών που οδηγούσε τον αγώνα στον τελικό λόγω της κορδέλας που τυλίχτηκε γύρω από τον πίσω τροχό του που τον επιβράδυνε.

Ο Tullio Provini, τεχνικός διευθυντής της ομάδα TM Racing/BERLONI Team είπε: “είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι με τον αγώνα των αναβατών μας. Ειδικά με τον Pohjamo, που έδειξε να είναι “μία ταχύτητα πιό γρήγορος” απο τους συναθλητές του πάνω σε αυτό το λασπώδες έδαφος, υποστηρίζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοτοσυκλέτα μας. Ήταν ένας πραγματικά ενθουσιώδης αγώνας επειδή ο Pohjamo παρέμεινε πάντα μεταξύ των πολύ κορυφαίων θέσεων, καταφέρνοντας να υπερνικήσει με προφανή ευκολία ένα “μπουλντόγκ” όπως ο Belometti, τον οποίο συναγωνιζόταν ουσιαστικά στην πίστα του!”