Πρόκριση για την Ελλάδα μετά από τρεις αρκετά δύσκολους προκριματικούς αγώνες οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν ανάμεσα σε 34 ομάδες να προκριθούν στον Β Τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσουν την μία και μοναδική θέση που οδηγεί στον Μεγάλο Τελικό του Motocross των Εθνών 2014.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 28η θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες του παγκόσμιου motocross. Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Κοντολέτας συμμετέχοντας στην κατηγορία MXGP τερματίζοντας στην 29η θέση μετά από κακή εκκίνηση και μουδιασμένο ξεκίνημα της ημέρας στα δοκιμαστικά. Μετέπειτα ήρθε η σειρά του Γιάννη Τουρατζίδη που κέρδισε πολλές μάχες τερματίζοντας τελικά στην 26η θέση. Τέλος ο Παναγιώτης Κουζής έκλεισε την ημέρα στην κατηγορία ΟΡΕΝ έχοντας να αντιμετωπίσει την δυσκολία της πίστας που είχε ταλαιπωρηθεί από προηγούμενα σκέλη. Τερμάτισε και αυτός στην 26η θέση της κατηγορίας του, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην 28η θέση των προκριματικών.

Αύριο η ομάδα μας έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στον Β Τελικό την μία και μοναδική θέση που οδηγεί στα τρία σκέλη του Μεγάλου Τελικού ή να παλέψει για μια από τις θέσεις 21 έως και 32.

Χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα κύλησε η μέρα του τεχνικού για την ελληνική αποστολή του Motocross των Εθνών 2014 στην Λετονία. Οι αθλητές μας Παναγιώτης Κουζής, Δημήτρης Κοντολέτας και Γιάννης Τουρατζίδης περπάτησαν την όμορφη και διασκεδαστική πίστα όπως δήλωσαν και είναι έτοιμοι να ριχτούν στους αυριανούς αγώνες εκπροσωπώντας τα εθνικά μας χρώματα.

H Ελληνική ομάδα έφτασε μετά από 3200 χιλιόμετρα και διασχίζοντας 8 χώρες στον προορισμό της το Motocross των Εθνών στην πίστα Kegums της Λετονίας. Αύριο θα φτάσουν αεροπορικώς και οι αθλητές μας Παναγιώτης Κουζής, Δημήτρης Κοντολέτας και Γιάννης Τουρατζίδης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΜΟΤΟΕ

hellas-mxdn14-presentation

hellas-mxdn14-team