7000 θεατές το Σαββατοκύριακο στην Σαρδηνία για τον τέταρτο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto. Η αυξημένη θερμοκρασία και η χαμηλή υγρασία προμήνυε ένα δύσκολο και καυτό Σαββατοκύριακο για τους αναβάτες. Όλες οι κατηγορίες έζησαν μάχες μεταξύ των αναβατών της KTM και της Aprilia.

Στην S1 κερδισμένος ήταν ο Hiemer (KTM) με τους Iddon (Aprilia) και Gotz (KTM) να ακολουθούν. Στο πρώτο σκέλος ο Hiemer βρέθηκε δεύτερος πίσω από τον Delepine (Husqvarna) μετά από ένα λάθος στο χωμάτινο κομμάτι. Όμως η μοτοσυκλέτα του Delepine δεν άντεξε δίνοντας την νίκη στον Hiemer καθώς ο Iddon πιο πίσω πάλευε με τον Lazzarini (Husqvarna) για την δεύτερη θέση. Τελικά ο Άγγλος προσπέρασε τον Ιταλό, κερδίζοντας την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους.

Ο πιτσιρικάς Hiemer βρέθηκε μπροστά ξανά στο δεύτερο σκέλος, έχοντας πίσω του τους Iddon, Gotz και Delepine. Στον 11ο γύρο ο Delepine πέρασε τον Ελβετό Gotz πέρνωντας τελικά την τρίτη θέση. Ο Iddon δεν πίεσε παραπάνω τον Hiemer καθώς φοβόταν περισσότερο να μην ανοίξει την πόρτα στον τρίτο Delepine. Έτσι το GP κέρδισε ο Hiemer, δεύτερος ο Iddon και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Gotz.


Αντίθετα στην κατηγορία S2 δυο Aprilia και ένα KTM βρέθηκαν στο βάθρο. Το GP της Σαρδηνίας κέρδισε ο Giraudo (Aprilia) με τον Bolley (Aprilia) δεύτερο και τον Chambon (KTM) τρίτο. Ο VDB (Aprilia), νικητής του superpole, ξέφυγε από την αρχή στο πρώτο σκέλος έχοντας στην πλάτη του τους Seel (Husqvarna) και Chambon. Δυστυχώς για αυτόν είχε μια πτώση προς το τέλος του αγώνα η οποία τον ανάγκασε να ξεκινήσει μέσα στην τριάδα. Λίγο αργότερα μια δεύτερη πτώση σήμανε το τέλος για αυτόν στο πρώτο σκέλος. Ο Bolley βρέθηκε στην πρώτη θέση κερδίζοντας το σκέλος μπροστά από τον Giraudo ο οποίος ξεκίνησε από την δέκατη θέση. Ο Chambon τερμάτισε στην τρίτη θέση, όταν ο Gozzini (Husqvarna) προσπαθώντας για την δεύτερη θέση είχε μια πτώση στο χωμάτινο κομμάτι. Στο δεύτερο σκέλος ο VDB δεν έκανε κανένα λάθος δείχνοντας την μεγάλη του θέληση για νίκη. Ο Giraudo πήρε άλλη μια δεύτερη θέση κάνοντας την κίνησή του στον Chambon κατά τη διάρκεια του έβδομου γύρου. Ο Chambon βρέθηκε ξανά στην τρίτη θέση.