Μια δύσκολη μέρα ήταν για όλους τους αγωνιζόμενους η σημερινή 2η ημέρα του ISDE. Οι βροχές συνεχίζονται στη περιοχή του αγώνα και η σημερινή διαδρομή που ήταν η ίδια με αυτή της 1ης μέρας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Οι διοργανωτές χωρίς άλλη επιλογή από το πρωί ήδη πριν την εκκίνηση είχαν αφαιρέσει μερικά πολύ δύσκολα περάσματα από την απλή διαδρομή ώστε να διευκολύνουν λίγο το δύσκολο έργο όλων των οδηγών. Οι ειδικές παρέμειναν ανέπαφες ως προς την διάρκειά τους αλλά στον 2ο γύρο είχαν χαλάσει τόσο που ακόμη και κορυφαίοι επαγγελματίες όπως ο Matti Seistola και ο Juha Salminen κόλλησαν για λίγο σε λούκια λάσπης. Σίγουρα όσοι τερμάτισαν αυτή την μέρα νοιώθουν λυτρωμένοι γιατί η διαδρομή θα αλλάξει για την 3η ημέρα.

day2-Remes_Eero_FIN_KTM_Trophy[fusion_builder_container hundred_percent=

Οι κατατάξεις στις διάφορες κατηγορίες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα. Δυνατά συνεχίζει ο Eero Remes που προηγείται με καλή διαφορά στην Ε1 και στην γενική παρά την τουλάχιστον μία πτώση που είχε σε κάθε ειδική, όπως δήλωσε. 2ος στην Ε1 και 2ος γενικής είναι ο συμπατριώτης του Juha Salminen o οποίος σήμερα προσπάθησε λίγο παραπάνω και κατάφερε να κερδίσει περισσότερες ειδικές από χθες. 3ος στην κατηγορία τερμάτισε και σήμερα ο άλλος συμπατριώτης τους Matti Seistola. Στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν οι ισπανοί Lorenzo Santolino και Mario Roman και στην 6η θέση βρέθηκε ο φινλανδός Antti Hellsten μετά από πτώση στον βραχόκηπο στην τελευταία ειδική και χάσιμο αρκετού χρόνου. Τις ίδιες θέσεις κρατούν όλοι τους και στα συνολικά αποτελέσματα μετά από τις 2 πρώτες ημέρες.

day2-Caselli_Kurt_USA_KTM_Trophy

Δυναμικά συνεχίζει ο αμερικανός Kurt Caseli στην Ε2 κερδίζοντας και την 2η ημέρα. Σαν να αφυπνίστηκε σήμερα ο ισπανός Cristobal Guerrero, ανέβασε ρυθμό και τερμάτισε 2ος με μόλις 10 δεύτερα διαφορά. Πολύ δυνατά συνεχίζει το όνομα έκπληξη του φετινού ISDE, o αυστραλός Matthew Phillips που τερμάτισε στην 3η θέση σήμερα. Να σημειωθεί ότι στα μισά της μέρας είχε ανέβει στην 6η θέση της γενικής αλλά μερικές ατυχίες στις τελευταίες δύο ειδικές του κόψαν λίγο τον ρυθμό. Στην 4η θέση σήμερα ο πολύ γρήγορος πορτογάλλος Luis Correia που βελτιώνει ακόμη περισσότερο συνολικά τη θέση του στην κατηγορία. Επίσης ανεβασμένος σήμερα ο πρωταθλητής enduro των Ηνωμένων Πολιτειών Russel Bobbit που τερμάτισε στην 5η θέση. Στην 6η θέση ανέβηκε σήμερα ο φινλανδός Jari Mattila που χρησιμοποιεί δίχρονο 250 κυβικών γι αυτόν τον αγώνα αντί του 4Τ 250 που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οπως δήλωσε, αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα με ρυθμίσεις αλλά τα δίνει όλα για το καλό της ομάδας του. Συνολικά στην κατάταξη μετά τις πρώτες 2 ημέρες οι θέσεις των τεσσάρων πρώτων είναι οι ίδιες με τις θέσεις τους σήμερα. Στην 5η θέση βρίσκεται ο αυστραλός Toby Price και στην 6η ο Russel Bobbit. Ατυχος ήταν σήμερα ο γιγαντόσωμος ιταλός Alex Salvini που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Οι μεγάλες μάχες στην Ε3 καλά κρατούν. Νικητής και πάλι σήμερα ο φινλανδός Marko Tarkkala που θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό. Οδηγά άριστα και ανέβηκε και στην 4η θέση γενικής στα συνολικά αποτελέσματα μετά τον Remes, τον Salminen και τον Caseli. Ηταν 3ος γενικής αλλά μετά από συνεδρίαση αγωνοδικών αργά το βράδυ λόγω του μπερδέματος από την άσχημη πτώση του Kirk Hutton στον βραχόκηπο της τελευταίας ειδικής, στην 3η θέση γενικής ανέβηκε ο Caseli λόγω ακύρωσης των χρόνων σε αυτή την τελευταία ειδική. Το αίμα του πίσω πήρε σήμερα ο σουηδός Joakim Ljunggren από τον ισπανό Ivan Cervantes που τον νίκησε για μόλις 2 δεύτερα. Την 1η ημέρα ο Cervantes τον νίκησε για μόλις 0,10 δεύτερα. Στην 4η θέση ανέβηκε σήμερα ο φινλανδός Valtteri Salonen έχοντας αλλάξει την βαλβίδα εξαγωγής του ΤΜ300 στο πρώτο πρωινό service. Στην 5η θέση τερμάτισε ο ισπανός Oriol Mena και στην 6η ο σουηδός Jonas Karlsson.day2-Cervantes_Ivan_E_GasGas_Trophy

Στην κατηγορία των γυναικών και πάλι σήμερα κέρδισε η σουηδέζα Jessica Jonsson με 2η την φινλανδέζα Marita Nyqvist. Στην 3η θέση ανέβηκε η γαλλίδα Blandine Dufrene. Τα καπέλα στην κατηγορία σήμερα ήταν μικρότερα μιας και αφαιρέθηκαν τα πολύ δύσκολα από την απλή διαδρομή αλλά και πάλι η κυρίαρχη σε άλλους αγώνες γαλλίδα Ludivine Puy είχε ένα 22 λεπτών με σημερινή τελική κατάταξη την 6η θέση.

Στην κατάταξη για τις ομάδες χωρών, World Trophy, προηγείται η Φινλανδία που αύξησε τη διαφορά από την δεύτερη ομάδα της Ισπανίας στα 9 λεπτά. Η έκπληξη της 1ης ημέρας, ομάδα της Αυστραλίας έπεσε στην 8η θέση μετά την εγκατάλειψη του Kirk Hutton και τα οδηγικά προβλήματα του Glenn Kearney. Επίσης η ομάδα της Ιταλίας έπεσε στην 13η θέση μετά τις εγκαταλείψεις του Alex Salvini και του Maurizio Micheluz. Ετσι, στην 3η θέση ανέβηκε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και στην 4η θέση ανέβηκε η ομάδα της Σουηδίας που εκτόπισε την ομάδα της Πορτογαλλίας στην 5η θέση. Στην 6η θέση βρίσκεται η ομάδα της Ολλανδίας.

day2-Svensson_Karl_S_Junior-Trophy[2]

Στην κατάταξη για τις ομάδες Junior World Trophy προηγείται η ομάδα της Σουηδίας με 2η την ομάδα της Γαλλίας και 3η την ομάδα της Αγγλίας. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα της Αυστραλίας, στην 5η θέση η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και στην 6η θέση βρίσκεται η ομάδα της Ισπανίας που συνεχίζει με τρις οδηγούς μετά την εγκατάλειψη του Guillem Pares.

Στις ομάδες των club προηγείται η σουηδική ομάδα Team West ενώ στην 2η θέση ανέβηκε η ομάδα Husaberg-Czech και στην 3η θέση η ομάδα Wellard Club Team.

Εδώ όλα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα slideshow με φωτογραφίες της ημέρας.

Πολύ σύντομα στο άρθρο θα προσθεθούν πολλές φωτογραφίες και videos όταν είναι διαθέσιμα.

Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos
Ιταλική ομοσπονδία  (με video από την 2η ημέρα)
Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα

Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

Συντάκτης Άρθρου : Λεωνίδας Τσιόπουλος[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]