Ως το απαιτιτικότερο ISDE των τελευταίων χρόνων εξελίσεται ο αγώνας της Φινλανδίας με τις βροχές και καταιγίδες να μην σταματούν και να δυσκολεύουν πάρα πολύ το ήδη δύσκολο φινλανδικό τεραίν σε κανονικές συνθήκες. Η διαδρομή της 3ης ημέρας ήταν ένα μιξάρισμα καινούργιας διαδρομής με κομμάτια της διαδρομής των δύο πρώτων ημερών. Περιελάμβανε δύο καινούργιες ειδικές, μία αμμουδερή στο δάσος με ονομασία Onkamaa και μία πολύ απαιτιτική λόγω καιρού με ονομασία Uuperi σε πλαγιά λόφου. Οι ειδικές της διαδρομής των δύο πρώτων ημερών που συμπεριλήφθηκαν και σήμερα ήταν η ειδική Saksankangas σε αμμώδες έδαφος και η πολύ δύσκολη ειδική Kymi με τον ατέλειωτο βραχόκηπο που έχει στείλει ήδη μερικούς οδηγούς επίσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο.

Λόγω του χθεσινού τραυματισμού του αυστραλού Kirk Hutton στην τελευταία ειδική της ημέρας στον βραχόκηπο και την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό με ακύρωση των χρόνων σε αυτό το τελευταίο πέρασμα, η οργάνωση άλλαξε ελαφρά αυτήν την ειδική κρατώντας ακόμη μεγάλο μέρος του βραχόκηπου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην χρονομετρηθεί το πρώτο πρωινό πέρασμα από αυτή την ειδική και να χρονομετρηθούν μόνο πέντε περάσματα ειδικών για αυτήν την ημέρα.ISDE2011_Day3_Cervantes_Ivan_E_GasGas_Trophy[fusion_builder_container hundred_percent=

Οι κατατάξεις στις διάφορες κατηγορίες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα μιας και οι κορυφαίοι συμπλήρωσαν μόλις 27 λεπτά ειδικών λόγω της μη χρονομέτρησης της πρώτης ειδικής αλλά και το ότι παραδοσιακά η 3η αγωνιστική ημέρα ISDE διαρκεί λιγότερες ώρες από ότι οι άλλες μέρες. Είναι κάτι σαν σώσιμο δυνάμεων για τις επόμενες δύσκολες ημέρες. Επίσης, για το δεύτερο πέρασμα από την ειδική στην πλαγιά οι οργανωτές αναγκάστηκαν να την αλλάξουν λίγο γιατί δεν έβγαινε μία ανηφόρα από πολλούς οδηγούς.

Δυνατά συνεχίζει ο φινλανδός Eero Remes που προηγείται με σχεδών ένα λεπτό στη γενική και στην E1 από τον 2ο Juha Salminen παρόλο που ο παγκόσμιος πολυπρωταθλητής τον νίκησε σήμερα για 10 δευτερόλεπτα. Ο Remes είπε ότι σε μερικά σημεία στις ειδικές πραγματικά φοβήθηκε για κόλλημα ενώ ο Salminen απορεί και του αρέσει ο μεγάλος αριθμός γενικώς των θεατών που αψηφούν τον άσχημο καιρό. 3ος στην Ε1 τερμάτισε και πάλι ο συμπατριώτης τους Matti Seistola αλλά απέχει αρκετά από τους δύο πρώτους. 4ος τερμάτισε σήμερα ο νεαρός σουηδός Carl Sjoo με πολύ δυνατή εμφάνιση. Στην 5η θέση βρέθηκε ο ισπανός Lorenzo Santolino και στην 6η θέση και πάλι ο ταλαντούχος φινλανδός Antti Hellsten που δείχνει να ξεπερνά τον σωματικό και ψυχικό τραυματισμό που είχε στην Καλαμπάκα στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής οι τρεις πρώτοι είναι οι φινλανδοί που είναι στο βάθρο καθημερινά ενώ 4ος είναι ο Lorenzo Santolino, 5ος ο Mario Roman που δεν είχε τόσο καλή μέρα σήμερα και 6ος ο Antti Hellsten.ISDE2011_Day3_Phillips_Matthew_AUS_Yamaha_Trophy[3]

Η E2 ήταν υπόθεση δύο αυστραλών σήμερα, του Toby Price που νίκησε τον απίθανο και πολύ σταθερό μέχρι στιγμής Matthew Phillips για μόλις 5 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο ισπανός Cristobal Guerrero, στην 4η θέση ο γρήγορος και σταθερός πορτογάλλος Luis Correia και στην 5η θέση έπεσε ο νικητής των προηγούμενων ημερών αμερικάνος Kurt Caselli που είχε άσχημο κόλλημα ενός λεπτού στην τελευταία ειδική της ημέρας με τον βραχόκηπο. Στην 6η θέση ανέβηκε σήμερα ο νεαρός ταλαντούχος ιταλός Jonathan Manzi. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής 1oς παραμένει ο Caselli αλλά μείωσε αρκετά την διαφορά από την 2η θέση ο Guerrero. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Phillips, στην 4η θέση ο Correia, στην 5η θέση ο Price και στην 6η θέση ο Jari Mattila.

Νικητής της E3 και πάλι ο φινλανδός Marko Tarkkala που ανέβηκε και στην 3η θέση της γενικής. 2ος τερμάτισε και πάλι ο σουηδός Joakim Ljunggren και 3ος ο ισπανός Ivan Cervantes. 4ος και λίγο μακριά από τους τρεις πρώτους βρέθηκε και πάλι ο φινλανδός Valtteri Salonen και 5ος ο σουηδός Jonas Karlsson. Στην 6η θέση τερμάτισε ο αμερικάνος Nathan Kanney. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στις πρώτες πέντε θέσεις βρίσκονται οι ίδιοι οδηγοί που τερμάτισαν στην 5άδα σήμερα ενώ στην 6η θέση βρίσκεται ο σουηδός Karl Svensson.

Στην κατηγορία των γυναικών κατάφερε να κερδίσει τελικά η γαλλίδα Ludivine Puy. Στην 2η θέση τερμάτισε η αυστραλέζα Jemma Wilson, στην 3η θέση η φινλανδέζα Marita Nyqvist, στην 4η θέση η γαλλίδα Blandine Dufrene, στην 5η θέση ακόμη μία γαλλίδα η Julitte Berez και στην 6η θέση η νικήτρια των προηγούμενων ημερών σουηδέζα Jessica Jonsson. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στην 1η θέση βρίσκεται η Marita Nyqvist, στην 2η θέση η Jessica Jonsson και στην 3η θέση η Blandine Dufrene.

Στην κατάταξη για τις ομάδες χωρών, World Trophy, προηγείται η Φινλανδία που αύξησε και πάλι τη διαφορά από την δεύτερη ομάδα της Ισπανίας κατά 3 λεπτά, στα 12 λεπτά. Με ακόμη περισσότερα λεπτά διαφορά στην 3η θέση βρίκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα της Σουηδίας, στην 5η θέση η ομάδα της Πορτογαλλίας και στην 6η θέση η ομάδα της Ολλανδίας.

Στην κατάταξη για τις ομάδες Junior World Trophy προηγείται η ομάδα της Σουηδίας με 2η την ομάδα της Γαλλίας και 3η την ομάδα της Αγγλίας. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 5η θέση η ομάδα της Αυστραλίας και στην 6η θέση βρίσκεται η ομάδα της Ισπανίας.

Στις ομάδες των club η κατάσταση δεν έχει αλλάξει για τους πρωτοπόρους. Προηγείται η σουηδική ομάδα Team West ενώ στην 2η θέση είναι η ομάδα Husaberg-Czech και στην 3η θέση η ομάδα Wellard Club Team.

Εδώ όλα τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα slideshow με φωτογραφίες της ημέρας.

Εδώ video από τον βραχόκηπο της ειδικής Kymi.

Εδώ ένα video με τον πρωταγωνιστή του ISDE τις τρεις πρώτες ημέρες.

Εδώ το video της FIM για την 3η ημέρα.

Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos

 

Ιταλική ομοσπονδία (με video από την 3η ημέρα)
Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα

Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

 

Πολύ σύντομα στο άρθρο θα προσθεθούν πολλές φωτογραφίες και videos όταν είναι διαθέσιμα.

Συντάκτης Άρθρου : Λεωνίδας Τσιόπουλος[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]