Οι βροχές δεν λένε να σταματήσουν στο φινλανδικό ISDE και έτσι και την 4η ημέρα όλοι οι αγωνιζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν πάλι παρόλο που η απλή διαδρομή της σημερινής ημέρας ήταν κυρίως σε δρόμους σε αντίθεση με την απλή διαδρομή των δύο πρώτων ημερών. Οι σφιχτοί χρόνοι όμως άγχωσαν όλους τους οδηγούς και ακόμη και οι κορυφαίοι της γενικής πρόλαβαν το τελευταίο ΣΕΧ στο λεπτό τους πριν το τελευταίο service της ημέρας. Οι ειδικές της ημέρας ήταν οι δύο της 3ης ημέρας, η πολύ γλυστερή και κατεστραμένη σε πολλά σημεία Uuperi στην πλαγιά λόφου και η τεχνική αμμώδες Onkamaa με τα απότομα χασίματα, ενώ προσθέθηκε μια κορυφαία και πλήρης εντουράδικη που τα είχε όλα, όπως ανέφερε ο Juha Salminen, με ονομασία Salpalinja και διάρκεια 8 χιλιομέτρων. Επίσης, αργά το βράδυ αποφασίσθηκε η ειδική Uuperi στον λόφο να ακυρωθεί από την 5η ημέρα.

Οι κατατάξεις στα αποτελέσματα της ημέρας στις διάφορες κατηγορίες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα εκτός μίας εγκατάληψης ενός από τους κορυφαίους οδηγούς στην μέση της ημέρας. Στην E1 ήταν η σειρά του ασταμάτητου Eero Remes να κερδίσει και πάλι παρόλο μιας στενής επαφής με δέντρο γλυτώνοντας με ένα σκισμένο μανίκι μόνο. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Juha Salminen με 14 δευτερόλεπτα διαφορά συνεχίζοντας την σταθερή και σίγουρη οδήγησή του. Η 3η θέση της κατηγορίας είναι υπόθεση του άλλου φινλανδού Matti Seistola αλλά σήμερα κατάφερε να κρατήσει στην 4η θέση τον νεαρό συμπατριώτη του Antti Hellsten για μόλις 1,6 δεύτερα. Στην 5η θέση ανέβηκε ο γάλλος Romain Dumontier και στην 6η θέση βρέθηκε ο νεαρός ισπανός Mario Roman. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής οι τρεις πρώτοι είναι οι φινλανδοί που είναι στο βάθρο καθημερινά ενώ 4ος είναι ο Lorenzo Santolino, 5ος ο Mario Roman και 6ος ο Antti Hellsten.ISDE2011_Dumontier_Romain_F_Yamaha_Junior-TrophyDay4

H E2 ήταν και πάλι υπόθεση του αμερικανού Kurt Caselli που έδειξε να αφυπνίζεται μετά την χθεσινή ατυχία του στον βραχόκηπο της τελευταίας ειδικής και να σημειώνει σήμερα άριστους χρόνους. Εχασε την σημερινή μάχη για την νίκη της γενικής από τον Remes για μόλις 3 δευτερόλεπτα. Στην 2η θέση τερμάτισε και πάλι ο απίθανος αυστραλός Matthew Phillips κρατώντας με αρκετή διαφορά πίσω του στην θέση τον γνωστό σε όλους ισπανό Cristobal Guerrero. Στην 4η θέση τερμάτισε και πάλι η άλλη έκπληξη του φετινού ISDE, o πορτογάλλος Luis Correia. 5ος ανέβηκε ο φινλανδός Jari Mattila ο οποίος με τη βοήθεια του Samuli Aro κατάφερε να ρυθμίσει καλύτερα το δίχρονό του. Στην 6η θέση τερμάτισε ο γάλλος Benoit Fortunato. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής 1oς είναι ο Caselli με ανεβασμένο 2ο τον Phillips. Στην 3η θέση έπεσε ο Guerrero, στην 4η θέση ο Correia, στην 5η θέση ο Price και στην 6η θέση ο Jari Mattila.

ISDE2011_Manzi_Jonathan_I_Junior-TrophyDay4

Οι μεγάλες μάχες στην Ε3 θα μειωθούν τις επόμενες δύο ημέρες μιας και σήμερα στα μισά της ημέρας εγκατέλειψε ο σουηδός Joakim Ljunggren, μάλλον από μηχανικό πρόβλημα με βάση την μεγάλη καθυστέρηση που είχε. Νικητής για σήμερα και πάλι ο ασταμάτητος φινλανδός Marko Tarkkala. Στην 2η θέση και με μεγάλη διαφορά τερμάτισε ο ισπανός Ivan Cervantes. Στην 3η θέση βρέθηκε ο φινλανδός Valtteri Salonen, στην 4η θέση ανέβηκε ο άγγλος Jonny Walker, στην 5η θέση ο ολλανδός Mark Wassink και στην 6η θέση τερμάτισε ο σουηδός Karl Svensson. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι ίδιοι οδηγοί που τερμάτισαν στην τριάδα σήμερα. Στην 4η και 5η θέση είναι οι σουηδοί Jonas Karlsson και Karl Svensson, ενώ στην 6η θέση βρίσκεται ο αμερικάνος Nathan Kanney.

Στην κατηγορία των γυναικών κέρδισε η φινλανδέζα Marita Nyqvist. Στην 2η θέση τερμάτισε η γαλλίδα Blandine Dufrene, στην 3η θέση η σουηδέζα Jessica Jonsson, στην 4η θέση η γαλλίδα Juliette Berez, στην 5η θέση η φινλανδέζα Hanna Mertsalmi και στην 6η θέση η γαλλίδα Ludivine Puy με ακόμη ένα μεγάλο καπέλο. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στην 1η θέση βρίσκεται η Marita Nyqvist, στην 2η θέση η Jessica Jonsson και στην 3η θέση η Blandine Dufrene.

Στην κατάταξη για τις ομάδες χωρών, World Trophy, προηγείται η Φινλανδία που εκτόξευσε τη διαφορά από την δεύτερη ομάδα της Ισπανίας στα 20 λεπτά. Με άλλα τόσα λεπτά διαφορά στην 3η θέση βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα της Σουηδίας που συνεχίζει με πέντε οδηγούς, στην 5η θέση η ομάδα της Ολλανδίας και στην 6η θέση η ομάδα της Γερμανίας.

Στην κατάταξη για τις ομάδες Junior World Trophy προηγείται η ομάδα της Γαλλίας με 2η την ομάδα της Σουηδίας, που σήμερα έχασε τον Johan Carlsson, και 3η βρίσκεται η ομάδα της Αγγλίας. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 5η θέση η ομάδα της Αυστραλίας και στην 6η θέση βρίσκεται η ομάδα της Ισπανίας.

Στις ομάδες των club προηγείται η Husaberg-Czech με 2η την σουηδική ομάδα Team West ενώ στην 3η θέση είναι η ομάδα Wellard Club Team.

Εδώ όλα τα αποτελέσματα της 4ης ημέρας.

Εδώ το video της FIM για την 4η ημέρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα slideshow με φωτογραφίες της ημέρας.

 

Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos

Ιταλική ομοσπονδία (video)

Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα

Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

Συντάκτης Άρθρου : Λεωνίδας Τσιόπουλος