Η 5η ημέρα του φετινού ISDE ήταν τελικά και η πιο εύκολη μέχρι στιγμής μιας και ο καιρός έκανε τελικά τη χάρη των ταλαιπωρημένων οδηγών και δεν έβρεξε. Ο κύριος όμως λόγος για την χαλαρή ημέρα ήταν η ακύρωση της κατεστραμένης και δύσκολης ειδικής Uuperi στον λόφο την προηγούμενη βραδιά μειώνοντας τις ειδικές της ημέρας σε μόλις τέσσερις από έξι. Επίσης, όλη η απλή διαδρομή ήταν σε δρόμους.

Σε ISDE όμως πολλά μπορούν να συμβούν ακόμη και την τελευταία ημέρα κι έτσι σήμερα δεν έλειψαν οι μικρές αναποδιές για κάποιους οδηγούς. Οι κατατάξεις στα αποτελέσματα της ημέρας δεν άλλαξαν ιδιαίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες εκτός από μερικές μεμωνομένες περιπτώσεις. Στην Ε1 και στην γενική και πάλι κυρίαρχος ήταν ο Eero Remes με 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2o Juha Salminen. Στην 3η θέση τερμάτισε ανεβασμένος ο νεαρός φινλανδός Antti Hellsten και με πολύ μικρή διαφορά πίσω του στην 4η θέση βρέθηκε ο ταλαντούχος νεαρός γάλλος Romain Dumontier. Στην 5η θέση βρέθηκε ο ισπανός Lorenzo Santolino και στην 6η θέση ο ταλαντούχος νεαρός σουηδός Carl Sjoo.ISDE2011_Bobbitt_Russell_USA_TROPHY_Day5

Ατυχος ήταν ο φινλανδός Matti Seistola στην τεχνική αμμώδες ειδική Onkamaa με τα πολλά χασίματα όταν έπεσε σε μια απότομη κατηφόρα μην μπορώντας να σηκωθεί γρήγορα πλακωμένος από τη μοτοσυκλέτα. Σηκώνοντας την μοτοσυκλέτα o Seistola το νέο παγκόσμιο αστέρι από την Αυστραλία, ο Matthew Phillips δεν πρόλαβε να αντιδράσει εγκαίρως και μετά από σύγκρουση έπεσε στην άμμο ευτυχώς χωρίς επιπτώσεις για τον ίδιο. Εσπασε το ένα ψυγείο της μοτοσυκλέτας του Seistola και μέχρι να το αλλάξει στο επόμενο service που ήταν αμέσως μετά την ειδική, δέχτηκε 4 λεπτά καπέλο. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής οι δύο πρώτοι είναι οι γνωστοί φινλανδοί που είναι στις δύο πρώτες θέσεις καθημερινά, ενώ 3ος ανέβηκε ο Lorenzo Santolino, 4ος ο Antti Hellsten, 5ος είναι ο Mario Roman και 6ος τελικά ο Seistola.

Στην Ε2 κέρδισε τελικά μία μέρα ο άγνωστος για πολλούς μέχρι την Κυριακή πορτογάλλος Luis Correia. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Kurt Caselli, στην 3η θέση ο αυστραλός Toby Price και την 4η θέση ανέβηκε ο γάλλος Mathias Bellino λόγω της ατυχίας του Matthew Phillips που τελικά τερμάτισε 5ος. Στην 6η θέση τερμάτισε ο ολλανδός Hans Vogels. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής 1oς είναι ο Caselli με 2ο τον Phillips. Στην 3η θέση ανέβηκε Correia ενώ στην 4η θέση έπεσε ο Guerrero που είχε μία άσχημη μέρα. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Toby Price και στην 6η θέση είναι ο Jari Mattila.

Νικητής και πάλι στην Ε3 ο ασταμάτητος φινλανδός Marko Tarkkala. Στην 2η θέση τερμάτισε πάλι ο ισπανός Ivan Cervantes. Στην 3η θέση βρέθηκε ο φινλανδός Valtteri Salonen, στην 4η θέση ανέβηκε ο άγγλος Jonny Walker, στην 5η θέση ο ισπανός Oriol Mena και στην 6η θέση ο ολλανδός Mark Wassink. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι ίδιοι οδηγοί που τερμάτισαν στην τριάδα σήμερα. Στην 4η θέση είναι ο σουηδός Jonas Karlsson, στην 5η θέση είναι ο Jonny Walker, ενώ στην 6η θέση είναι ο Karl Svensson.

ISDE2011_Wood_Ashley_GB_Trophy_Day5

Στην κατηγορία των γυναικών κέρδισε και πάλι η φινλανδέζα Marita Nyqvist που δύσκολα θα χάσει την νίκη του φετινού ISDE. Στην 2η θέση τερμάτισε η σουηδέζα Jessica Jonsson και στην 3η θέση η γαλλίδα Ludivine Puy. Στην 4η θέση βρέθηκε η γαλλίδα Blandine Dufrene, στην 5η θέση η φινλανδέζα Hanna Mertsalmi και στην 6η θέση η γαλλίδα Juliette Berez. Στα συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στην 1η θέση βρίσκεται η Marita Nyqvist, στην 2η θέση η Jessica Jonsson και στην 3η θέση η Blandine Dufrene.

Στην κατάταξη για τις ομάδες χωρών, World Trophy, προηγείται η Φινλανδία με 27 λεπτά διαφορά από την 2η Ισπανία. Πρέπει να γίνουν πράματα και θαύματα στην αυριανή τελευταία σύντομη ημέρα με την ειδική motocross, παρόμοια με αυτά που έγιναν με τον Juha Salminen στο ISDE των Σερρών, για να χαθεί η 1η θέση. Με άλλα τόσα λεπτά διαφορά στην 3η θέση βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα της Σουηδίας που συνεχίζει με πέντε οδηγούς, στην 5η θέση είναι η ομάδα της Ολλανδίας και στην 6η θέση είναι η ομάδα της Γερμανίας.

 

Στην κατάταξη για τις ομάδες Junior World Trophy προηγείται η ομάδα της Γαλλίας με 2η την ομάδα της Σουηδίας και 3η βρίσκεται η ομάδα της Αγγλίας. Στην 4η θέση βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 5η θέση η ομάδα της Αυστραλίας και στην 6η θέση βρίσκεται η ομάδα της Ισπανίας.

Στις ομάδες των club προηγείται η Husaberg-Czech με 2η την σουηδική ομάδα Team West ενώ στην 3η θέση είναι η ομάδα Wellard Club Team.

Εδώ όλα τα αποτελέσματα της 5ης ημέρας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα slideshow με φωτογραφίες της ημέρας.

Εδώ video με τα highlights της μέρας.

Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos

Ιταλική ομοσπονδία (video)

Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα

Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

Συντάκτης Άρθρου : Λεωνίδας Τσιόπουλος