Με καθαρούς ουρανούς ολοκληρώθηκε το ISDE της Φινλανδίας. Οι αγωνιζόμενοι σήμερα είχαν απλά να καλύψουν μία εύκολη απλή διαδρομή μέχρι να φτάσουν στην πίστα motocross για την τυπική τελευταία ειδική στη πίστα χωρισμένοι σε ομάδες αναλόγως τους συνολικούς χρόνους των 5 πρώτων εντουροημερών.

Πρώτοι στην πίστα έφτασαν οι οδηγοί των ομάδων club τριών ατόμων και στη συνέχεια έφτασαν οι οδηγοί των ομάδων Trophy, Junior Trophy και οι γυναίκες. Τα τελικά αποτελέσματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων λόγω ατυχιών. Στην Ε1 και στην γενική και πάλι κυρίαρχος ήταν ο Eero Remes με 27 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2o Matti Seistola που πίεσε προσπαθώντας να βελτιώσει την τελική κατάταξή του μετά την χθεσινή ατυχία. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Juha Salminen, στην 4η θέση βρέθηκε ο πορτογάλλος Paulo Felicia, στην 5η θέση τερμάτισε ο αμερικάνος Colton Udall και στην 6η θέση βρέθηκε ο πολωνός Karol Kedzierski. Στα τελικά αποτελέσματα 1ος τερμάτισε ο κυρίαρχος του φετινού ISDE Eero Remes. 2ος τερμάτισε ο Juha Salminen, 3ος ο Lorenzo Santolino, 4ος ο Antti Hellsten, 5ος ο Seistola που κατάφερε να προσπεράσει τον Mario Roman σήμερα μετά την χθεσινή ατυχία του.ISDE2011_Day6_Remes_Eero_FIN_KTM_Trophy[fusion_builder_container hundred_percent=

Την Ε2 κέρδισε σήμερα ο συνήθης ύποπτος Kurt Caselli και 2ος τερμάτισε η μία από τις δύο εκπλήξεις του φετινού ISDE, ο πορτογάλλος Luis Correia. Στην 3η θέση βρέθηκε ο αυστραλός Toby Price, στην 4η θέση ο χιλιανός Vicente David Israel, στην 5η θέση ο Mathias Bellino και στην 6η θέση ο ιταλός Deny Philippaerts. Στα τελικά αποτελέσματα 1oς τερμάτισε ο Caselli και 2ος ο Luis Correia. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Guerrero που είχε πάλι μέτρια ημέρα. Στην 4η θέση είναι ο Toby Price και στην 5η θέση τελικά η μεγάλη έκπληξη του φετινού ISDE, o Matthew Phillips που ήταν άτυχος σήμερα με ένα καπέλο 2 λεπτών.ε Στην 6η θέση τελικά ο Jari Mattila.ISDE2011_Day6_Start_E2_everything_OK_with_the_Riders

Την Ε3 κέρδισε σήμερα ο Ivan Cervantes. 2oς βρέθηκε ο Valtteri Salonen και 3ος τελικά ο κυρίαρχος της κατηγορίας Marko Tarkkala. Στην 4η θέση βρέθηκε ο άγγλος Danny McCanney, στην 5η θέση ο άγγλος Jonny Walker και στην 6η θέση ο αμερικάνος Nathan Kanney. Στα τελικά αποτελέσματα 1ος τερμάτισε ο Marko Tarkkala και 2ος ο Ivan Cervantes. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Valtteri Salonen, στην 4η θέση ο Jonny Walker, στην 5η θέση ο σουηδός Jonas Karlsson και στην 6η θέση ακόμη ένας σουηδός ο Karl Svensson.

Στην κατηγορία των γυναικών κέρδισε η Ludivine Puy με μόλις 1,7 δευτερόλεπτα διαφορά από την φινλανδέζα Marita Nyqvist. Στην 3η θέση τερμάτισε η γαλλίδα Blandine Dufrene και στην 4η θέση η σουηδέζα Jessica Jonsson. Στην 5η θέση η φινλανδέζα Hanna Mertsalmi και στην 6η θέση η γαλλίδα Juliette Berez. Στην 7η και τελευταία θέση τερμάτισε η αυστραλέζα Alison Parker. Νικήτρια τελικά της κατηγορίας είναι η Marita Nyqvist. Στην 2η θέση η Jessica Jonsson και στην 3η θέση η Blandine Dufrene.

ISDE2011_Day6_Trophy_Sieger_Finnland_vor_Spanien_vor_USA

Στην κατηγορία εθνικών ομάδων, World Trophy, νικήτρια είναι η Φινλανδία με 30 λεπτά διαφορά από την 2η Ισπανία. Μια πολύ πειστική νίκη με άριστες επιδόσεις όλων των αθλητών κάθε μέρα. Με άλλα τόσα σχεδών λεπτά διαφορά στην 3η θέση τερμάτισε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην 4η θέση είναι η ομάδα της Σουηδίας, στην 5η θέση είναι η ομάδα της Ολλανδίας και στην 6η θέση είναι η ομάδα της Γερμανίας.ISDE2011_Junior-Trophy_Frankreich_vor_Schween_vor_England_Day6

Στην κατηγορία ομάδων Junior World Trophy νίκησε η ομάδα της Γαλλίας με 2η την ομάδα της Σουηδίας και 3η την ομάδα της Αγγλίας. Στην 4η τερμάτισε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 5η θέση η ομάδα της Αυστραλίας και στην 6η θέση η ομάδα της Ισπανίας.

Στις ομάδες των club νίκησε η Husaberg-Czech με έναν από τους τρεις οδηγούς τον γνωστό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μερικά χρόνια πριν Michal Cadlecek. 2η κατετάγη η σουηδική ομάδα Team West ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η ομάδα Wellard Club Team.

Εδώ όλα τα αποτελέσματα.

Εδώ ένα slideshow με φωτογραφίες της τελευταίας ημέρας.

Εδώ video με τα highlights της τελευταίας ημέρας.

Οργανωτική επιτροπή ISDE φωτογραφίες και videos

Ιταλική ομοσπονδία (videos)

Live αποτελέσματα
Επίσημη ιστοσελίδα

Αμερικάνικη ματιά στους αγώνες ISDE, φωτογραφίες και videos

Συντάκτης Άρθρου : Λεωνίδας Τσιόπουλος[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]