Ο «τρελός» βοσκός από το νησί Isle of Man της Αγγλίας, πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο βιογραφικό του. Ο David Knight (KTM 250), μπροστά σε 5000 χιλιάδες Ιταλούς θεατές κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διεθνές Indoor Enduro της Γένοβας, που έγινε την Κυριακή 5 Φερουαρίου. Ο εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ και της ομάδας Farioli ήταν ολοφάνερα ο γρηγορότερος αναβάτης, αποφεύγοντας λάθη και κολλήματα σε κάθε γύρο. Στον τελικό και μετά από έξι γύρους κατέληξε να έχει 15 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Johnny Aubert με Yamaha και 17 δευτερόλεπτα από τον Simone Albergoni με Honda.

Από τα δοκιμαστικά φαινόταν ότι ο Knight θα είχε, εκτός απρόοπτου, τον πρώτο λόγο για την νίκη. Στον τελικό ξέφυγε των συναθλητών του και κράτησε την πρωτοπορία ως το κλείσιμο του έκτου γύρου. Κατάφερε μάλιστα να κάνει και τον γρηγορότερο γύρο στον τελικό. Για την πρώτη θέση στο Διεθνές Indoor enduro βραβεύτηκε από την οργάνωση με 5000 ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είχα μια τέλεια εκκίνηση, η οποία πραγματικά με βοήθησε στον τελικό. Είχα διαφορά μιας μοτοσυκλέτας, στην έξοδο και μπόρεσα να στρίψω πρώτος στην στροφή. Κράτησα τις γραμμές μου στις επόμενες στροφές και μετά πίεσα στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο απλός συγκεντρώθηκα να μην κάνω κάποιο λάθος, συνεχίζοντας παράλληλα να κρατώ τον γρήγορο ρυθμό μου. Είδα ότι είχα μια ασφαλή διαφορά και για αυτό το διασκέδασα στον τελευταίο γύρο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο αγώνα. Όλη η εκδήλωση ήταν φοβερή. Η διαδρομή ήταν αρκετά τεχνική και διασκεδαστική. Τώρα θα γυρίσω στο Isle of Man και θα προετοιμαστώ για το Hell’s Gate στην Ιταλία, στις 11 Φεβρουαρίου.»

Αποτελέσματα

1. David Knight KTM 6.59:47
2. Johnny Aubert Yamaha 7.15:26
3. Simone Albergoni Honda 7.17:25
4. Andrea Belotti KTM 7.28:23
5. Seb Guillaume Gas Gas 7.29:89
6. Alessandro Belometti KTM 7.34:65
7. Federico Mancinelli Suzuki 7.59:83
8. Thierry Klutz Sherco 8.03:54
9. Maurizio Micheluz Yamaha 8.05:16

Φωτογραφίες: D.Agrati