Μια μέρα πριν την έναρξη του εξαήμερου αγώνα enduro. Όλοι οι αναβάτες πέρασαν μια ήρεμη ημέρα και προετοιμάζονται ψυχολογικά για τον σκληρό αγώνα αντοχής μηχανής και αναβάτη.
Ηλιόλουστος ο καιρός σήμερα στην Povatska Bystrica που έδωσε την δυνατότητα να κινηθεί ο καθένα όπου θέλει.
Τα μόνα άτομα που τρέχανε πανικόβλητα, ήταν της αμερικάνικης αποστολής, που παρέλαβε επιτέλους το container τους. Οι οχτώ αναβάτες που περίμεναν τις μοτοσικλέτες τους, ρίχτηκαν κατευθείαν στην δουλειά.
Η ομάδα υποστήριξης με αρχηγό τον Στέφανο Κόκκινο, περιηγήθηκε στην περιοχή, ακολουθώντας τον χάρτη της διαδρομής, για να βρεθούν τα ΣΕΧ, όπου θα επανδρωθούν με τα δικά μας άτομα.

 

Στης δώδεκα το μεσημέρι ο Alain Blanchard κάλεσε όλες τις χώρες που είχαν Trophy και junior team, για μια φωτογράφηση στην τέντα του.

Γεγονός ήταν ότι δεν παρουσιάστηκαν αναβάτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Βενεζουέλας και της οργανώτριας χώρας !!! Το βράδυ στη συνάντηση των αγωνοδικών τέθηκε θέμα, μιας και δεν προσθέτει καλή εικόνα στο σπορ.
Στης τέσσερις έγινε, η παρουσίαση, στο κτίριο πολιτισμού, της Νέας Ζηλανδίας, επόμενου οργανωτή ISDE για το 2006. Η οργανωτές μας καλούνε να επισκεφτούμε το βόριο νησί της Νέας Ζηλανδία στης 14-19 Νοεμβρίου, για την εκδήλωση του 81ου ISDE. Ο χώρος που υποδέχεται το πρώτο ISDE στην χώρα, είναι η Λίμνη Taupo. Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα www.isde06.com .

 

 

Αναφορά έγινε και το ISDE του 2007. Μετά την αποχώρηση της Φινλανδίας, υπάρχει ένα κενό για το ποιος θα αναλάβει την διοργάνωση. Μόνη γραπτή δήλωση έχει γίνει από το Ιράν!!, την οποία όμως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή.

Αποστολή Povatska Bystrica
Δημήτρης Γιουβρής
Ιωσήφ Βάγγερ