Οι Ελληνικές συμμετοχές σε αγώνες ISDE έχουν πλούσιο παρελθόν, η αρχή έγινε το 1989 στην Γερμανία ενώ από το 2001 μέχρι και το 2010 η Ελλάδα συμμετείχε ανελλιπώς με αθλητές. Φέτος με την οικονομική κρίση οι προσπάθειες συμμετοχής δυσκόλεψαν αλλά είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε από σήμερα για την επόμενη χρονιά, το ISDE 2012 που πραγματοποιείται στην Γερμανία 24-29 Σεπτεμβρίου 2012.

Αυτό που έχει σημασία είναι να οργανώσουμε μια αποστολή στον εξαήμερο αγώνα, σε λογικά πλαίσια, πάντα κοντά στο οικονομικό πλάνο της Ελληνικής πραγματικότητας. Έχοντας ένα χρόνο μπροστά μας η θέληση και η διάθεση είναι πράγματα ικανά για να πετύχουμε.

Ιδανικά θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε με μια ομάδα Trophy (έξι καλύτεροι αθλητές), μια ομάδα Junior Trophy (τέσσερις καλύτεροι Junior αθλητές) και Club teams (ιδιώτες αθλητές σε τριάδες).

Αυτά ως τροφή για σκέψη, εν’ όψη των καλοκαιρινών διακοπών, προτείνουμε να γίνει μια πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του πρωταθληματικού διήμερου αγώνα Enduro στην Ερμιονίδα 8-9 Οκτωβρίου.

 


H οργάνωση του αγώνα για το ISDE 2012 ανακοίνωσε την δημιουργία νέας ιστοσελίδας για τον αγώνα με πληροφορίες οι οποίες θα ανανεώνονται σταδιακά. Επίσης οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία του αγώνα, 24-29 Σεπτεμβρίου 2012. Ο αγώνας διοργανώνεται στην Νότιο – Ανατολική Γερμανία κοντά στο Zschopau (είναι το αντίστοιχο Bergamo της Γερμανίας!).

  • Ιστοσελίδα ISDE 2012 – Γερμανία
  • Ιστοσελίδα ISDE 2011 – Φινλανδία
  • Ιστοσελίδα ISDE 2010 – Μεξικό

To κέντρο του αγώνα θα είναι η πίστα ταχύτητας Sachsenring.


Οι Γερμανοί φαίνεται πως μαθαίνουν από τους Έλληνες και αποφάσισαν ο αγώνας να γίνει με κέντρο την πίστα ταχύτητας Sachsenring, μιας και απ’ ότι φαίνεται το ISDE 2008 στις Σέρρες πέτυχε το σκοπό του. Αυτήν την φορά θα υπάρχει στη διάθεσή των αθλητών και των ομάδων μια μεγαλύτερη πίστα ταχύτητας με μεγαλύτερες υλικοτεχνικές παροχές.

Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως θα χρησιμοποιηθούν διαδρομές νότια και δυτικά της πίστας (Zschopau). Η τοποθεσία βρίσκεται στην πρώην Ανατολική Γερμανία κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Το αεροδρόμιο του Βερολίνου είναι το κοντινότερο διεθνές αεροδρόμιο.

Για τον εξαήμερο αγώνα ISDE είχαν καταθέσει αιτήσεις η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Γερμανία. Είναι εντυπωσιακό που η FIM αποφάσισε ο αγώνας να γίνει στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 2011 στη Φινλανδία, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Η ακριβής ημερομηνία του αγώνα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Ιστοσελίδα πίστας Sachsenring

Δείτε σχετικά νέα στο www.enduro.gr/isde

isde2012-550