Πρώτη αγωνιστική ημέρα στο ISDE της Χιλής

Το σημαντικότερο νέο είναι ότι και οι επτά έλληνες αναβάτες έφτασαν στον τερματισμό και πάρκαραν την μοτοσικλέτα τους στο park ferme.
Όλοι είναι καλά στην υγεία και με ηθικό ανεβασμένο. Αμέσως μετά τον τερματισμό αποσυρθήκαμε στο ξενοδοχείο για μπάνιο και φαγητό.

Με ένα κρύο και συννεφιασμένο πρωινό 498 αναβάτες εκκινήσανε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007 από το park ferme της La Serena. Από τις 8 η ώρα μέχρι τις 10:53 εξελισσότανε η εκκίνηση της πρώτης ημέρας.

Ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ) με το νούμερο 26 πάνω στην μοτοσικλέτα του έσυρε πρώτος το χορό, μπαίνοντας και αυτός με το καλημέρα στην πρώτη ειδική της ημέρας. Ακολούθησαν οι Σταμάτης Μαντάς (71-Υamaha), Γιώργος Κοινωνάς (96-ΚΤΜ), Δημήτρης Τσακατσώνης (118-ΚΤΜ), Δημήτρης Κόκκινος (138-Husaberg), Βασίλης Σιαφαρίκας (184-Honda) με τον Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (236-ΚΤΜ) να κλείνει την παρουσία της Ελλάδας.

Αρκετά απαιτητική η διαδρομή, με την άμμο και την πέτρα να έχουν την τιμητική τους. Η σκόνη ήταν ο μεγάλος κίνδυνος σε απλή και σε ειδική. Δυστυχώς υπήρξανε ατυχήματα. Οδήγηση δίπλα στον Ειρηνικό Ωκεανό, οδήγηση ανάμεσα σε κάκτους, οδήγηση πάνω στην Panamericana, μέχρι και πέτρινο μονοπάτι 20 χιλιομέτρων. Την γενική πήρε ο Αμερικάνος Kurt Caselli (150-KTM) που οδηγούσε πραγματικά πολύ γρήγορα, όσες φορές έτυχε να τον δω σε ειδική. Δεύτερος κατατάσεται ο Johnny Aubert (72-Yamaha) και τρίτος ο Juha Salminen (70-KTM).

http://www.youtube.com/watch?v=wKnNLj85ibQ&feature=player_embedded” width=”650″ height=”366″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]