Ύπουλη εξελίχτηκε η ημέρα για την ελληνική ομάδα. Όλοι οι έλληνες αναβάτες έφτασαν και πάρκαραν την μοτοσικλέτα τους στο park ferme. Η γνωστή διαδρομή φύλαγε μικρές «παγίδες». Το πέρασμα των μοτοσικλετών σε μερικά σημεία δημιούργησε μεγαλύτερη δυσκολία στην οδήγηση. Ο Αδάμος Πράσσος είχε μια γερή πτώση σε απλή αγκαλιάζοντας κάκτο, αποκτώντας ενθύμιο από την Χιλή. Αντίθετα ο Δημήτρης Κόκκινος τραυματίστηκε στην πέτρινη ειδική και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για πλάκες. Οι πλάκες δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό και πήρε αμέσως εξιτήριο και τώρα ξεκουράζεται στο δωμάτιό του.

Η διαδρομή είχε δυσκολέψει από το χθεσινό πέρασμα και αρκετοί αναβάτες βρέθηκαν να κολλάνε σε ανηφόρα. Όλοι έχουν καταλάβει πόσο κοντά είναι η επιτυχία με την αποτυχία. Μια πρόταση υπάρχει σε όλους. Προσεκτική οδήγηση και σίγουρος τερματισμός. Είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη μεγάλη επιτυχία.

Διάφορες περιπέτειες είχαν και άλλες ομάδες. Η Φιλανδία βλέπει μετά τον Eero Remes, να χάνει και τον Juha Salminen από ποινή αποκλεισμού (δέχθηκε βοήθεια από θεατές σε ειδική). Ο Marko Tarkkala αντιμετώπισε πρόβλημα με τους δίσκους συμπλέκτη όπως και ο Salminen και έσπρωξε την μοτοσικλέτα του μετά τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής.

Τα αποτελέσματα φέρνουν την Ιταλία πρώτη, δεύτερη είναι η Γαλλία που κινδύνεψε να χάσει δυο αναβάτες σήμερα.Τρίτη είναι για την ώρα η Σουηδία με την Ελλάδα να 2 λεπτά πίσω απο την Ιαπωνία, στην 14η θέση. Η Φιλανδία ακολουθεί σήμερα στην 15η.