592 αναβάτες ξεκίνησαν το βρεγμένο πρωινό Τετάρτης για την δεύτερη ημέρα το φετινού Six Days. Μια ώρα μετά την εκκίνηση ο ουρανός καθάρισε αλλά η πρωινή βροχή ήταν αρκετή για να δυσκολέψει αρκετά όλους τους αναβάτες. Οι αναβάτες σήμερα κουράστηκαν ψυχικά καθώς έπρεπε να προλάβουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια του αγώνα και σωματικά γιατί η διαδρομή ήταν απαιτητική. Όπως πρέπει να είναι άλλωστε ένας αγώνας Six Days Enduro.

H Φινλανδική ομάδα ανέβηκε στην κορυφή, σήμερα, με ηγέτη τον Juha Salminen (ΚΤΜ, #60) ο οποίος κέρδισε την κατηγορία Ε1 με χρόνο 33:20.97. Ο Ιταλός Simone Albergoni (Honda, #23) με χρόνο 33:46.53 τερματίζει στη δεύτερη θέση ανεπτερώνοντας το ηθικό των Παγκόσμιων πρωταθλητών. Στην τρίτη θέση ο χθεσινός νικητής Marc Germain (Yamaha, #28) αρκετά πίσω από την πρώτη θέση. Αξίζει αναφορά ο Remes Eero, ένας πιτσιρικάς από την Φινλανδία (που τους βρίσκουν;) ο οποίος με την τέτερτη θέση την δεύτερη ημέρα δήλωσε παρών στην κατηγορία. Φωτιά είναι η πρώτη δεκάδα της κατηγορίας με αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν ακόμα και την πρώτη θέση.

Ο Αδάμος Πράσσος παραμένει και σήμερα ο ταχύτερος Έλληνας αναβάτης, μάλιστα ο μοναδικός που δεν χρεώθηκε λεπτά καθυστέρησης. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα παρά μόνο στην πρωινή πρώτη ειδική motocross όπου λόγω της βροχής το έδαφος γλιστρούσε πολύ. Τερμάτισε στη 113η θέση με χρόνο 42:43.04.

Ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (Yamaha, #71) αντιμετώπισε πρόβλημα με τα λούκια της διαδρομής και χρειάστηκε ιδιαίτερη φυσική προσπάθεια για την δεύτερη ημέρα. Τερμάτισε στην 174η θέση της κατάταξης.

Στην κατηγορία Ε1 μετά την πρώτη ημέρα προηγείται ο Juha Salminen, δεύτερος ο Marc Germain και τρίτος ο Simone Albergoni. Pohjamo, Cervantes και Micheluz κλείνουν την πρώτη εξάδα. Ο Αδάμος Πράσσος βρίσκεται στην 107η θέση και ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος στην 170η θέση.

Ο Αμερικανός Κurt Caselli (ΚΤΜ, #109) κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία Ε2 με χρόνο 33:02.92 και να αφήσει τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Samuli Aro (ΚΤΜ, #97) στη δεύτερη θέση με χρόνο 33:36.96. O Mika Ahola (Honda, #151) συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την τρίτη θέση στην κατηγορία και χρόνο 33:39.70. Merriman (4η θέση), Aubert (5h θέση), Shane King (6η θέση), Mattila Jari (7η θέση), Joakim Lungreen (9η θέση), Joel Smets (12η θέση) και Giovanni Sala (18η θέση) και τα μυαλά στα κάγκελα! Στην απαιτητική κατηγορία ο Σταμάτης Μαντάς τερμάτσιε στην 173η θέση, ο Τάκης Μανιάτης στην 183η θέση και ο Βασίλης Ορφανός στην 222η θέση.

Ο Σταμάτης Μαντάς τερμάτισε με ένα μικρό χρόνο επιπλέον ποινής (καθυστέρηση) και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ενώ ο Τάκης Μανιάτης αντικατέστησε το πρωί το υποπλαίσιο του Husqvarna για να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω πρόβλημα με το τελικό εξάτμισης. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και για αυτόν, πλησίασε τα όρια του.

Μετά τις πρώτες δυο ημέρες στην κατηγορία Ε2 προηγείται ο Αμερικανός Kurt Caselli, δεύτερος ο Samuli Aro και τρίτος ο Stefan Merriman. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Ahola, Aubert και Shane King. O Μαντάς βρίσκεται στην 164η θέση, ο Μανιάτης στην 180η θέση και ο Ορφανός στην 217η θέση.

Ο Γάλλος Fabien Planet |(KTM, #198) δείχνει τα δόντια τους στην κατηγορία Ε3 με άλλη μια πειστική νίκη. Κερδίζει με άνεση τη δεύτερη ημέρα με χρόνο 33:58.17 μπροστά από τον Φινλανδό Marko Tarkalla (KTM, #167) o οποίος σημειώνει χρόνο 34:33.50. Τρίτος ο Ισπανός Cristobal Guerrero (Gas Gas, #175) με χρόνο 34:36.91 με μικρή διαφορά από τον Tarkalla. Carlson, Valtteri και Salonen κλείνουν την εξάδα. Ο Δημήτρης Κόκκινος (ΚΤΜ, #159) μοναδικός Έλληνας αναβάτης στην κατηγορία Ε3 τερματίζει στην 90η θέση με χρόνο 1:07:54.04.

Μετά και την δεύτερη ημέρα στην κατηγορία Ε3 προηγείται ο Fabien Planet, δεύτερος ο Marko Tarkalla και τρίτος ο Cristobal Guerrero. Ο Δημήτρης Κόκκινος βρίσκεται στην 88η θέση.

Στην κατηγορία των Εθνικών ομάδων (Trophy) η Φινλανδία ανέκτησε την πρώτη θέση με την νίκη της σήμερα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία και Τρίτη η Ισπανία. Μετά από δυο ημέρες η Φινλανδία προηγείται, δεύτερη η Γαλλία, τρίτη η Ισπανία, τέταρτη η Σουηδία, πέμπτη η Ιταλία και έκτη η Αυστραλία. Άλμα δυο θέσεων για την Ελλάδα που βρίσκεται πλέον στην 20η θέση της κατάταξης.

Στην κατηγορία Junior Trophy μετά από δυο ημέρες αγώνα προηγείται η Αμερική με μπροστάρη τον Kurt Caselli, δεύτερη η Γαλλία και τρίτη η Γερμανία.

Σημαντικό είναι πως όλοι οι αναβάτες μας συνεχίζουν κανονικά τον αγώνα. Θα υπάρχει κούραση, σωματική και πνευματική αλλά η διάθεση υπάρχει, το κλίμα είναι καλό. Να θυμίσουμε πως αυτή είναι η τρίτη χρονιά που επίσημα συμμετέχει εθνική ομάδα σε Six Days (2004 Πολωνία, 2005 Σλοβακία και 2006 Νέα Ζηλανδία).

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον αγώνα καθώς χιλιάδες είναι επισκέψεις που δέχεται το enduro.gr από την Δευτέρα. Βολεύει και η διαφορά της ώρας (+11 ώρες) καθώς μαθαίνεται τα νέα του αγώνα πρωί – πρωί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Επίσημη ιστοσελίδα www.isde06.com
Αποτελέσματα http://www.rally-vysledky.com/rallysport/2006/6d

Το ηθικό των Ελλήνων αναβατών είναι υψηλό αλλά σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανύψωσης καλείστε να στείλετε ένα email συμπαράστασης προς τους αναβάτες μας! Όποιος επιθυμεί να το κάνει μπορεί να στείλει ένα email στο info@enduro.gr το οποίο θα το προωθούμε στους αναβάτες μας κάθε βράδυ.
Go Hellas!!!